Krantenkoppen

Tweelingbroers kiezen 2 zussen als partner en krijgen op dezelfde dag een zoontje: ­“Is dit toeval? Misschien, maar wel een heel bijzonder toeval”

Tweelingbroers Tim en Nico Jacobs (31) doen alles samen, hun hele leven al. Voetballen, feesten en verliefd worden. Op twee zussen, die dan ook nog eens op dezelfde dag – met exact drie uur verschil – bevallen van een zoontje. “Puur toeval, maar dan wel een heel bijzonder toeval”, zeggen ze.

Meer krantenkoppen in België

De bookmakers zijn fan van onze Mustii: “Maar Gustaph zei me dat ik ver weg van hen moet blijven”

De teerling is geworpen. Met ‘Before the party’s over’ trekt Thomas ‘Mustii’ Mustin (33) voor België naar het Songfestival. In het Zweedse Malmö brengt onze Waalse inzending een nummer dat rustig begint, maar in de laatste minuut helemaal losbarst. “Ik wilde alleen maar meedoen als ik creatieve controle had.” Maak in deze Showbits kennis met onze kandidaat voor 2024.

Lees meer »

167.500 medische onderzoeken van bedrijfsarts geanalyseerd: we zijn lang niet zo gezond als we zelf denken

De Belgische werknemer schat zichzelf een stuk gezonder in dan hij in werkelijkheid is. 9 op de 10 zien niet meteen medische problemen. Een grove overschatting, volgens de arbeidsgeneeskundige dienst van Attentia. Wat zijn en wie ervaart de grootste problemen? Maar vooral: hoe pakken we het aan? “Gezondheid is niet langer louter een privézaak.”

Lees meer »

EXCLUSIEF INTERVIEW. Het ongelofelijke verhaal van Diane Foley (75), wier zoon door IS werd onthoofd. “Ik ben zijn moordenaar gaan opzoeken in de gevangenis”

Ze wilde de beul van haar zoon in de ogen kijken, met hem spreken, zijn verhaal kennen. En daarmee verbaast de Amerikaanse Diane Foley de wereld. Want zij is de moeder van Jim Foley (40), de eerste gijzelaar die door IS-terroristen werd onthoofd, een executie die een schokgolf door de wereld joeg en die haar op de gruwelijkste manier trof.

Lees meer »

Schoolstraat rond Sint-Lodewijksschool wordt definitief met plaatsing slagboom

In de omgeving van de Sint-Lodewijksschool in de Konterdam werd in 2022 een schoolstraat ingevoerd. De maatregel kadert binnen het traject Veilige Schoolomgevingen. Volgens de stad is er nu een positieve evaluatie en wordt de maatregel definitief verankerd. Er zal in maart een slagboom geplaatst worden die kan gebruikt worden om de zone af te sluiten bij het begin en

Lees meer »

Gemengde reacties in parochiegemeenschap na schorsing priester K.A.: “Toen hij 20 jaar geleden naar hier kwam, was de situatie al bedenkelijk”

Het nieuws over de preventieve schorsing van priester K. A. uit Sint-Katelijne-Waver heeft een golf van reacties teweeggebracht in de gemeenschap waar hij onlangs nog werd gevierd. Terwijl sommige inwoners geschokt zijn door de beschuldigingen van seksueel misbruik, hebben anderen een positief beeld. “Als het kermis was, ging hij samen met de jongens van de scouts in de botsauto’s zitten.”

Lees meer »

Brugge heeft een nieuwe concertzaal: de turnzaal van Howest

Brugge heeft er een nieuwe concertzaal bij. Op vrijdag 23 februari haalt kunstencentrum KAAP de Belgische saxofonist Robin Verheyen naar de turnzaal van Howest in de Klaverstraat. Hij komt er zijn nieuwe cd ‘Playing the room’ voorstellen: een plaat die opgenomen werd in de Sint-Walburgakerk.
The post Brugge heeft een nieuwe concertzaal: de turnzaal van Howest appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik wou af van het etiket ‘klein blondje in de wielerwereld’”: wie is Marion Rousse, die Patrick Lefevere scherp van repliek diende?

Marion Rousse laat niet met zich sollen na de denigrerende uitspraken van Patrick Lefevere. Portret van de partner van Julian Alaphilippe, die nog in België naar school gegaan is en zich als ex-renster, tv-consultant en directrice van de Tour des Femmes thuisvoelt in de wielerwereld. “Praten over koers is het liefste wat ik doe.”

Lees meer »