Krantenkoppen

Union bepaalt of Anderlecht dit jaar kans maakt op een prijs

Alleen een strakke zuidwestenwind hielp een amper vooruit te branden Anderlecht aan een punt op Den Dreef. In twee onderlinge wedstrijden, donderdag in de beker en zondag in de competitie, kan Union paars-wit deze week twee uppercuts uitdelen.

Meer krantenkoppen in België

Bestelwagen richt heel wat schade aan op terras van horecazaak Wildenburg: “Gelukkig waren we gesloten”

Een bestuurder van een bestelwagen verloor zaterdagavond in de Beernemsteenweg in Wingene de controle over het stuur van zijn gevaarte. De bestelwagen ramde een loodzware bloembak en kwam uiteindelijk tot stilstand in het terras van horecazaak Wildenburg. “Gelukkig hadden we hier enkele jaren geleden een bloembak geplaatst en waren we zaterdagavond gesloten”, aldus zaakvoerder Stefaan Devooght.
The post Bestelwagen richt

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Van spannend avontuur tot grote teleurstelling: hoe Eddy Planckaert zijn Franse droom uit elkaar zag spatten

De Franse droom die Eddy Planckaert (65) al haast zijn hele leven lang koestert, is in het water gevallen. Dat onthulde hij tijdens het Valentijnsweekend in de vierkantshoeve in Bure. Hoe is die droom om naar Frankrijk te emigreren ooit begonnen? En waar is het nu misgegaan? “We hebben vier maanden geprobeerd om daar te wonen. We vonden er onze

Lees meer »

Belg (54) al vier dagen vermist na wandeling op de Azoren: “Mogelijk is hij gevallen of verloren gelopen”

Een Belgische toerist, Dirk Denis (54), is al vier dagen vermist nadat hij alleen een wandeling maakte rond een kratermeer in een oude vulkaan op de Azoren. “Mogelijk is hij gevallen of verloren gelopen”, zegt de politie. Het was een vriendin die alarm sloeg toen Dirk Denis (54) niet terugkeerde. Zoekacties met speurhonden en een drone leverden voorlopig niets op.

Lees meer »

LIVEBLOG UK OPEN (OP VTM 2 en VTM GO). Zeven Belgen doen mee aan ‘FA Cup of Darts’, op naar nieuwe editie vol verrassingen?

De UK Open, ook wel ‘The FA Cup of Darts’ genoemd, start vandaag. Een genot voor liefhebbers van lotingen, want met de open loting na iedere ronde is het toernooi in Minehead een garantie op spektakel en verrassingen. Wie treedt komend weekend in de voetsporen van de verrassende Andrew Gilding, de winnaar van vorig jaar? En kunnen de zeven Belgen

Lees meer »

Zeven doden bij politieactie in Rio de Janeiro

Bij een grote politieactie in verschillende arme wijken van de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro zijn minstens zeven mensen om het leven gekomen. Er raakten ook twee politieagenten gewond en vijf personen zijn opgepakt, berichten verschillende Braziliaanse media, waaronder de nieuwssite G1 dinsdag. Volgens de politie waren de dodelijke slachtoffers criminelen.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Bonny M.

06:01 Als de paus zijn verzoek inwilligt, zal Johan Bonny sneller bisschop af zijn dan Roger Vangheluwe. Wat zeker helpt, is dat zijn voorstel om in ruil een hulpcentrum voor slachtoffers van misbruik in de…

Lees meer »

Vakanties, luxevluchten en boottochten op kosten van NRA: wapenlobbyist Wayne LaPierre veroordeeld voor corruptie

De Amerikaanse wapenlobbyist Wayne LaPierre, de voormalige voorzitter van de National Rifle Association, is samen met verschillende hooggeplaatste leden van de NRA schuldig bevonden aan financieel wangedrag en corruptie. De jury kwam na een week beraadslagen tot de conclusie dat de vroegere NRA-voorzitter geld van de wapenvereniging gebruikte voor vakanties, luxevluchten voor zijn familieleden en jachttochten.

Lees meer »