Krantenkoppen

Van Aert triomfeert in laatste duel tussen de grote drie. Van Empel wint prangende sprint van Pieterse in Wereldbekercross Benidorm

Fem van Empel heef de veldrit in Benidorm gewonnen. Ze versloeg Puck Pieterse in een sprint met twee nadat ze de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd waren. Ceylin Alvarado werd derde en is met nog een manche te gaan al zeker van de eindzege in de Wereldbeker.

Meer krantenkoppen in België

Oekraïense Ereconsul uit Borgloon reist iedere maand met hulp naar Oekraïne: “Zoveel jonge mannen gedood of zonder armen en benen”

Kris Beckers, een Oekraïense ereconsul uit Borgloon, stuurt na twee jaar nog steeds elke maand een hulptransport naar Oekraïne. Hij kijkt momenteel met veel ergernis naar de houding die het Westen aanneemt ten opzichte van wat er in het land gebeurt. "De Oekraïeners hebben zo hard gevochten, zoveel opgegeven en zoveel afgezien", zegt hij. Deze week is hij zelf nog

Lees meer »

“Sinds enkele jaren blijft de voordeur hier dicht”: café ‘t Flosje draait voor 95 procent op mannen

Café ‘t Flosje in de Gitsbergstraat is nog een echte volkse herberg. De radio speelt er wel op de achtergrond, maar het zijn de klanten die het voor het zeggen hebben. En dat zijn veelal Gitsenaars en de patron is ook geboren en getogen in de Gitsbergstraat.
The post “Sinds enkele jaren blijft de voordeur hier dicht”: café ‘t Flosje

Lees meer »

Racetalent Amaury Cordeel blijft ontkennen dat hij 179 km/u op landelijke weg reed

Racetalent Amaury Cordeel (21), die eind 2022 veroordeeld werd tot een rijverbod van zes maanden voor een zware verkeersovertreding waarbij hij met 179 kilometer per uur door de Hogenakkerstraat in Temse raasde, blijft ontkennen dat hij achter stuur zat. “Hij is veroordeeld op basis van aannames, er zijn geen zintuiglijke vaststellingen gedaan”, sprak zijn advocaat maandag op het proces in beroep.

Lees meer »

Tot 1.000 boetes per uur, maar welke straffen riskeer je? Deze 10 verkeersovertredingen begaan Belgen het meest

Extra man- en vrouwkracht bij de federale politie moet het straks mogelijk maken om jaarlijks tot 9 miljoen verkeersovertredingen te verwerken. En dat is nodig, zo blijkt uit een internationale enquête van ESRA. Die toont aan dat Belgen, in vergelijking met andere EU-burgers, het niet al te nauw nemen met verkeersregels. Nochtans zijn de straffen voor overtredingen echt niet min.

Lees meer »

Wordt South Carolina de nederlaag te veel voor Nikki Haley?

Het voorverkiezingscircus in de Verenigde Staten trekt zich zaterdag opnieuw op gang. Dan nemen voormalig Amerikaans president en huidig koploper in de Republikeinse nominatiestrijd Donald Trump en voormalig VN-ambassadrice Nikki Haley het tegen elkaar op bij de Republikeinse voorverkiezingen in South Carolina, de thuisstaat van Haley. Na het pijnlijke verlies tegen ‘geen van bovenstaande’ in de onofficiële voorverkiezing in Nevada

Lees meer »

Europese vraag naar gas op laagste niveau in 10 jaar

Europa heeft sinds de Russische invasie van Oekraïne de vraag naar gas met 20 procent verlaagd. De vraag is daarmee afgenomen tot het laagste niveau in 10 jaar, meldt het Institute for Energy Economics and Financial Analysis (IEEFA). Vooral de lagere vraag in grote landen als Duitsland, Italië en Groot-Brittannië droeg bij aan de daling. De onderzoekers van het instituut

Lees meer »

VTI Torhout maakt oorlogsmonument voor Eernegem: “Het resultaat is aangrijpend”

Op 20 oktober 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werden twee Nieuw-Zeelandse piloten bij een verkenningsvlucht met hun Spitfire-vliegtuigen boven Eernegem neergehaald. Ze liggen op het kerkhof van die gemeente begraven. Zopas hebben de leerlingen van het vijfde jaar vormgevingstechnieken van het Torhoutse VTI een monument in cortenstaal gemaakt ter nagedachtenis van de omgekomen militairen.
The post VTI Torhout maakt oorlogsmonument

Lees meer »