Krantenkoppen

Van Asïa tot Nina: viergeslacht in Dentergem

Asïa Basova (74) uit Dentergem is de trotse stammoeder van een vrouwelijk viergeslacht.

Op de foto zien we haar samen met dochter Oksana Basova (50) uit Dentergem, kleindochter Kristina Vandewalle (23) uit Wakken en haar achterkleindochter Nina, die werd geboren op 19 september 2023. (KeMa/foto KeMa)

The post Van Asïa tot Nina: viergeslacht in Dentergem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik vind het afschuwelijk”: ook Herman Brusselmans en Siska Schoeters sparen kritiek op programma van Natalia en Astrid niet

“Je ziet Natalia in ‘The Voice’ verschijnen en weet dat zij daar enorm veel geld mee verdient. Een dag later zegt ze in een programma dat ze nog maar 4 euro over heeft.” Schrijver Herman Brusselmans haalt in ‘De tafel van Gert’ hard uit naar het nieuwe programma ‘Astrid en Natalia: Back To Reality’. Eerder mengde ook al presentatrice Siska

Lees meer »

Onze spookrijder over de zaak-Alaphilippe: “Er gaan al lang geruchten over zijn ‘aparte’ levensstijl”

Hij waart door het peloton zonder op te vallen en brengt verslag uit zonder dat de rest het weet. Hij vertelt exclusief wat leeft in de koers zonder zijn identiteit prijs te geven. Ook dit wielerseizoen hebben wij onze spookrijder in het peloton: onzichtbaar, ongrijpbaar en af en toe tegen de stroom in. Over de zaak-Alaphilippe, de twijfels rond De

Lees meer »

Einde brutale slachting van zo’n 6 miljoen ezels per jaar voor Chinees medicijn: Afrikaanse Unie voert verbod op handel in

In 55 Afrikaanse landen mogen ezels niet langer geslacht worden voor hun huid. Dat heeft de Afrikaanse Unie beslist tijdens een top in Ethiopië. De ezelshuiden zijn erg gegeerd omdat er traditionele Chinese medicijnen van worden gemaakt. Dierenwelzijnsorganisaties noemen het een "historisch akkoord. Vooral in Afrika en Zuid-Amerika is het aantal ezels de afgelopen jaren sterk afgenomen.

Lees meer »

Gaat de prijs van kranten omhoog? Uitgevers vragen in brief aan regering alsnog om verlenging krantensubsidies: deze impact dreigt

Worden kranten straks duurder en komt de kwaliteit van de nieuwsmedia in Vlaanderen in het gedrag? Voor dat scenario waarschuwen de Vlaamse krantenuitgevers in een brief aan de regering. Daarom vragen ze de fel besproken subsidie voor krantenbedeling alsnog met een halfjaar te verlengen. Wat is er aan de hand? Om hoeveel geld gaat het? Hoeveel duurder dreigen kranten te

Lees meer »

Tristan Gilliaert (VK Dudzele 3B): “Nu pas aan mijn beste niveau”

Het ziet ernaar uit dat Soren Maenhout de ideale opvolger is van Dany Couvreur. De huidige T1 moest stoppen met voetballen wegens knieperikelen, maar kon tot op het allerlaatste moment een balletje in de kruising droppen. Eén competitie fungeerde hij als T2, nu houdt hij zijn VK Dudzele uit de degradatieperikelen als eerste in bevel.
The post Tristan Gilliaert (VK

Lees meer »

EXCLUSIEF. Een blik op de rekeningen van de beste restaurants van ons land: de ene chef maakt meer dan miljoen euro winst, de andere 25 euro

Morgen worden de nieuwe Michelinsterren opnieuw uitgereikt (of ingetrokken). Aan de vooravond van die hoogdag voor de topchefs doken wij in de jaarrekeningen van alle twee- en driesterrenzaken in ons land. Wat blijkt? Lang niet elk sterrenrestaurant in ons land is even winstgevend, en daar is één belangrijke reden voor. “Dit is letterlijk en figuurlijk echt wel de grootste last

Lees meer »

▶ Jan Bakelants bij wielerpodcast ‘Wuyts & Vlaeminck’: “Als Kopecky wil, is ze samen met Vollering topfavoriete voor de Tour”

In de tweede aflevering van ‘Wuyts & Vlaeminck’ blikken host Stijn Vlaeminck, wieleranalist Michel Wuyts en Jan Bakelants terug op de voorbije succesvolle week voor de Belgen. Er wordt uitgebreid nagepraat over de sterke prestaties van Remco Evenepoel en Wout van Aert. Maar ook het ijzersterke seizoensbegin van Lotte Kopecky is hen niet ontgaan.

Lees meer »

Congress speelt exclusieve reünieshow met Pierre op Ieperfest

Op zondag 7 juni zal de legendarische Ieperse hardcoreband Congress een exclusieve reünieshow spelen op Ieper Hardcore Fest. Twaalf jaar hadden zanger Pieter ‘Pierre’ Van Rumbeke en gitarist Joost ‘Josh’ Noyelle elkaar niet gesproken hadden na een misverstand op de vorig reünie op Ieperfest 2012, maar in de podcast The Sound of the Attic van Stijn Vanbrabant werden de plooien

Lees meer »

Aannemer legt laatste hand aan Heldentorens, waar ook eerste handelaars intrek nemen: “Binnenkort volgt aanleg van omgeving”

De projectontwikkelaar en aannemer leggen momenteel de laatste hand aan de Heldentorens, het grootschalige bouwproject in Heist. De stellingen verdwijnen stap voor stap zodat de verfijnde architectuur van het driedelige torencomplex nu aftekent tegen de Heistse skyline. Tegen eind deze maand moet de buitenafwerking van de Heldentorens gerealiseerd zijn. Ondertussen is er al heel wat activiteit én wordt binnenkort gestart

Lees meer »

Leerlingen met mentale beperking aan de slag in woonzorgcentra Zorg Kortrijk

Jongeren met een mentale beperking van Athena campus Ter Bruyninge gaan aan de slag in het woonzorgcentrum Sint-Jozef in de Condédreef. Begeleidster Eline Vanwynsberghe ontwikkelde in het kader van haar eindwerk voor opvoeder-begeleider de mogelijkheid om tijdens het zogenaamde werkplekleren op locatie werkervaring op te doen voor de oudste leerlingen.
The post Leerlingen met mentale beperking aan de slag in

Lees meer »

Belgisch-Poolse schrijfster Maja reisde door Rusland om er mensen te spreken: “Op 106 Russen waren er 2 tegen Poetin en zijn oorlog”

Wat denkt de gewone Rus van de oorlog van Poetin? Om dat te achterhalen, trok de Belgisch-Poolse schrijfster en journaliste Maja Wolny (47) met de trein door Rusland. Van Moskou over Sint-Petersburg tot diep in Siberië sprak ze met 106 mannen en vrouwen van alle leeftijd en slag. Hoe kreeg ze hen aan de praat? En wat heeft haar het

Lees meer »