Krantenkoppen

Vandalen halen letter van De Bunderboog van de gevel

De Vrije Basisschool De Bunderboog is het voorbije weekend het slachtoffer geworden van vandalisme. In de nacht van zaterdag op zondag namen vandalen de letters weg die op de schoolmuur prijken.

Het vandalisme in de Stationstraat in Moorslede werd zondagochtend opgemerkt door enkele mensen die op weg waren naar een activiteit van het Davidsfonds in jeugdcentrum de 4Link. Op het trottoir voor de school lagen de verschillende letters die de naam van de school vormen. “De letters lagen in een andere volgorde of gestapeld. Ze zijn er dus niet zomaar van gevallen. Dit is erg jammer”, aldus directrice Annelies Demuynck.

De school dient maandag een klacht in bij de politie. Inmiddels werd een oproep naar mogelijke getuigen gelanceerd op sociale media. Wie mogelijk iets gezien heeft, kan contact opnemen met de school of met de politie.

The post Vandalen halen letter van De Bunderboog van de gevel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Academie verlaat Noordstraat en neemt intrek in gebouwen op het Suikerplein in het Veurnse Suikerpark

Woensdag 21 februari sluiten leerkrachten en leerlingen van StAPwest (Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek) definitief de deuren van hun vertrouwde locatie in de Noordstraat. Voor sommigen met een vleugje nostalgie, maar ook bijzonder enthousiast om hun intrek te nemen in hun gloednieuwe locatie in het Suikerpark.
The post Academie verlaat Noordstraat en neemt intrek in gebouwen op het Suikerplein in

Lees meer »

Ondanks verlies Avdiivka blijft hoofd van Oekraïense inlichtingen positief: “Russen hebben niet genoeg kracht om volledige regio’s in te nemen”

Rusland zal er niet in slagen om de Oost-Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk dit jaar volledig te veroveren. Dat heeft Kyrylo Boedanov (38), het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, voorspeld in een interview met de Amerikaanse zakenkrant ‘The Wall Street Journal’. Volgens Boedanov heeft Rusland “niet voldoende kracht” voor zo’n grootschalige operatie.

Lees meer »

“Vanaf de eerste dag een succes”: Chris Bevernage en Ri4vos vieren 15-jarig bestaan van Marktcafé Les Halles in Ieper

Op 9 maart zal het precies vijftien jaar geleden zijn dat Chris Bevernage de deuren van Les Halles op de Grote Markt opende en dus trok hij aan de mouwen van zijn vrienden Wim Vandamme en Bart Devos van Ri4vos om er iets speciaals rond te organiseren. Het resultaat: vier gratis optredens op elke negende van de maanden maart, april,

Lees meer »

OCMW-medewerkster (48) die jarenlang geld stal van haar cliënten riskeert 30 maanden cel: “Ze heeft me gewoonweg gepluimd”

Jarenlang stal K.V. (48), een OCMW-medewerkster van Kruibeke, schaamteloos het geld van haar cliënten. Daarvoor moest ze zich dinsdag in de rechtbank van Dendermonde verantwoorden. “Ze schaamt zich en werkt hard om alles tot de laatste cent terug te betalen”, zei de advocaat van de beklaagde. Ze riskeert een celstraf van dertig maanden en een boete.

Lees meer »

Dwaallichtjestocht levert 1.766 euro op voor het goede doel

Op 3 november 2023 organiseerde vrouwenbeweging Ferm Passendale met medewerking van de plaatselijke Landelijke Gilde haar derde dwaallichtjestocht, waarbij 450 deelnemers te noteren vielen. De opbrengst van dit evenement gaat telkens naar een organisatie die een goed doel nastreeft. Ditmaal werd gekozen voor de vzw Spierziekte Vlaanderen, die 1.766 euro mocht ontvangen. We zien het
The post Dwaallichtjestocht levert 1.766

Lees meer »

Het is weer koers

De koers is weer in het land. Nadat de renners zich hebben voorbereid in het zuiden, trekt het Vlaamse wielervoorjaar zich komend weekend op gang, met de Omloop het Nieuwsblad – zaterdag – en Kuurne-Brussel-Kuurne – zondag. Donderdag verkenden heel wat ploegen het parcours van de Omloop. Een van de topfavorieten is Wout van Aert. Vorig jaar paste hij voor

Lees meer »

Achter de schermen bij ‘De droomfabriek’: “Zwemmen in chocoladesaus: dat kan in deze tijden niet meer”

Dat Vlaanderen ook dertig jaar na het origineel nog steeds in het wilde weg fantaseert, ziet u elke week in ‘De droomfabriek’. Van een gebouw platwalsen met een sloopkogel tot vliegen met ganzen: voor de zeventienkoppige productieploeg lijkt geen wens te absurd. Wij spraken met de makers, die ons een exclusieve blik achter de schermen gunnen. Hoe slaagt de ploeg

Lees meer »

INEOS-baas Jim Ratcliffe is officieel mede-eigenaar van Manchester United

Manchester United heeft dinsdagavond officieel bekendgemaakt dat Sir Jim Ratcliffe mede-eigenaar van de club is geworden. Eind december werd al bekend dat de hoofdeigenaar van het Britse chemiebedrijf INEOS (INspec Ethylene Oxide and Specialties) zich voor een kwart van de aandelen zou inkopen. Nadat de Premier League en de FA daarvoor het licht op groen zetten, is nu ook de

Lees meer »

Senioren Advies Raad blikt terug op werkingsjaar

Een goed jaar geleden ging Paul Saelens – een gepensioneerd maatschappelijk werker uit Sijsele – van start als voorzitter van de stedelijke adviesraad voor senioren. “Zowel op het vlak van mobiliteit en veiligheid als van toegankelijkheid van de dienstverlening hebben we toch al iets bereikt”, zegt hij.
The post Senioren Advies Raad blikt terug op werkingsjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Succesvolle benefiet voor betreurde voetbaltrainer Peter Devos levert 8.265 euro op; opbrengst naar project bij AZ Delta

De benefietwedstrijd in Izegem, waarbij de overleden voetbalcoach Peter Devos (55) herdacht werd, maar tegelijk ook geld ingezameld werd voor het goede doel, heeft 8.265 euro op gebracht. Team KFC Izegem nam het op tegen een gemengde selectie. Het was een aangenaam kijkstuk, waar vooral ook na de match herinneringen konden opgehaald worden aan de betreurde voetbalcoach. Met 270 mensen

Lees meer »

Sterrenregister voor stilgeboren kinderen

Voortaan kunnen ouders die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap, het alsnog laten registreren in Zwevegem. Ook zal men de naam kunnen laten plaatsen op de geboortezuil die men jaarlijks ergens plaatst.
The post Sterrenregister voor stilgeboren kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russisch Vrijwilligerskorps werkte aan plan om Navalny te bevrijden maar Russen waren hen te slim af

Het Russisch Vrijwilligerskorps werkte al sinds oktober vorig jaar aan een plan om Poetin-criticus Aleksej Navalny uit de gevangenis te bevrijden. Dat meldt de extreemrechtse militie van Russische burgers die tegen het bewind van president Poetin strijden, zelf in een blog. De Russische veiligheidsdienst en het gevangeniswezen waren hen echter een stapje voor.

Lees meer »

Wordt private vakantieverhuur straks onmogelijk in Bredene? “Men gaat er met botte bijl door”

Private vakantieverhuurders in Bredene kregen de voorbije maanden een aangetekende brief in de bus met de melding dat ze in bouwovertreding zijn. Ze worden aangespoord om de bestemming van hun pand te wijzigen van ‘wonen’ naar ‘verblijfsrecreatie’. “Ik heb er geen probleem mee dat de gemeente hier beleid rond wil voeren, maar deze aanpak is hallucinant. Zowel in verkoop als

Lees meer »

ANALYSE. Twee jaar oorlog in Oekraïne: “Poetin ruikt bloed”

Exact twee jaar geleden viel Rusland massaal Oekraïne binnen. Met professor internationale politiek David Criekemans en oud-generaal Marc Thys analyseren we de oorlog die de koers van Europa ingrijpend veranderde. “Er is vandaag maar één optie: Oekraïne helpen om stand te houden.”

Lees meer »