Krantenkoppen

Vechthaantjes in hokjes op vechthoendershow in Linter: “Kweken ze niet om te vechten, maar om te tonen”

De Belgische Vechthoendershow is een jaarlijkse traditie die zondag plaatsvond in Linter. Liefhebbers tonen er hun vechthanen. Die werden vroeger gekweekt voor hanengevechten, maar daar is al lang een verbod op. Nu worden ze gekweekt voor tentoonstellingen om het patrimonium in stand te houden.

Meer krantenkoppen in België

Robbe Bakelandt trekt van SK Roeselare naar KM Torhout

Verrassend nieuws vanochtend op Schiervelde. Robbe Bakelandt, naast Jenci Dejonghe de enige nog overgebleven speler die er drie jaar geleden al bij was, maakt straks de overstap naar KM Torhout. De 22-jarige middenvelder had in januari nochtans bijgetekend.
The post Robbe Bakelandt trekt van SK Roeselare naar KM Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Droneverbod tijdens wedstrijd van AA Gent tegen Israëlische Maccabi Haifa

Volgende week geldt er op de dag van de voetbalwedstrijd AA Gent tegen het Israëlische Maccabi Haifa een ‘no fly’-zone boven het stadion. De stad Gent stelt het droneverbod in omdat het volgens haar om een risicomatch gaat door de spanningen in het Midden-Oosten. Er mogen enkel drones van de hulpdiensten vliegen, andere zullen uit de lucht gehaald worden.

Lees meer »

Recreatief sporten bij Oefengroep Heuvelland in onZENhof

Een jaar geleden startte Oefengroep Heuvelland, in een gerestaureerd authentiek zaaltje van vakantiewoning en B&B onZENhof in Wijtschate, met recreatieve sportlessen. Vanaf woensdag 21 februari wordt nu een tweede werkjaar opgestart.
The post Recreatief sporten bij Oefengroep Heuvelland in onZENhof appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG MACCABI HAIFA-AA GENT (21u). Sonko voor het eerst aan de aftrap bij de Buffalo’s, Israëli’s met halve B-ploeg

Voor AA Gent wil het voorlopig maar niet lukken in 2024. De Buffalo’s zijn nog steeds op zoek naar een zege en gaan met broos vertrouwen opnieuw de Conference League in. Tegenstander donderdag is Maccabi Haifa, met onder meer ex-Gouden Schoen Lior Refaelov. Door de oorlog in Israël wordt de heenmatch in Boedapest afgewerkt. Volg alles op de voet in

Lees meer »

Verkeerde cacao-gok zet Acomo onder druk

14:40 Geologische en politieke obstakels hinderen de voedings- en grondstoffenhandelaar Acomo. De explosieve stijging van de cacaoprijzen raakt zijn dochter Tradin Organic, terwijl conflicten in de Rode Zee…

Lees meer »

PS gaat campagne in met werkweek van 32 uur zónder loonverlies: “Zal niet in één keer lukken”

Als het van de PS afhangt, komt er een werkweek van 32 uur, zonder loonverlies en met compenserende aanwervingen. Dat bleek zondag tijdens het kiescongres van de Franstalige socialisten in Brussel. PS-voorzitter Paul Magnette beseft dat die kortere werkweek er niet van vandaag op morgen zal komen, maar hij wil de komende jaren toch duidelijke stappen zetten.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïens leger versterkt troepen in oostelijke stad Avdiivka, die op punt staat te vallen

Het Oekraïense leger trekt een onbekend aantal soldaten terug uit de belegerde stad Avdiivka, die op het punt staat om te vallen. “De Oekraïense verdedigers blijven de vijand die Avdiivka probeert te omsingelen terugdringen en houden stand”, meldt het leger. Intussen is de Oekraïense president Volodymyr Zelensky aangekomen in Berlijn, onder meer om extra westerse steun te vragen. Volg alle

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Tweede grootste ziekenhuis van Gaza volledig buiten werking: “Doodvonnis voor honderdduizenden Palestijnen”

Hamas dreigt ermee om uit de gesprekken over een mogelijk staakt-het-vuren te stappen als er niet snel bijkomende hulp geleverd wordt aan de Gazastrook. Duizenden Israëli’s hebben betoogd tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu. Intussen is het Nasser-ziekenhuis in de zuidelijke stad Khan Younis, het tweede grootste ziekenhuis van Gaza, “volledig buiten werking”. Dat meldt het gezondheidsministerie van Gaza.

Lees meer »

Indra (24) geloofde net als de speurders dat haar vader uit het leven was gestapt, tot ze zélf het dossier inkeek: “Onmogelijk dat hij die kraantjes zelf toedraaide”

Indra Van den Berghe (24) leeft al maanden in pure onwetendheid en vooral met heel veel vragen. Haar vader Johan werd op 19 april vorig jaar dood teruggevonden in een wagen. De speurders klasseerden de zaak al snel als zelfmoord en daar stelde Indra zich in eerste instantie ook niet te veel vragen bij. Tot ze een paar maanden later

Lees meer »

Waarom Taylor Swift-katjes in ons land verboden zijn: “Ze leven al van bij de geboorte constant in pijn”

Een kattenfokker uit Dilbeek is zijn vergunning kwijt omdat hij de in ons land verboden Schotse vouwoorkatten kweekte. Het ras is in opmars dankzij sterren als Taylor Swift, die er op sociale media mee uitpakken. Zo’n dier in huis halen is een slecht idee, zegt dierenarts Louise Mollaert bij ‘De Morgen’. “Schotse vouwoorkatten leven in constante pijn.”

Lees meer »