Krantenkoppen

Velofollies lokt bijna 40.000 fietsliefhebbers naar Kortrijk

De zestiende editie van fietsbeurs Velofollies in Kortrijk heeft van vrijdag tot en met zondag net geen 40.000 bezoekers over de vloer gekregen. De trend van het jaar is duidelijk de gravelbike, maar ook de elektrische fiets boet niet in aan populariteit.

Fietsliefhebbers konden afgelopen weekend weer hun hart ophalen in Kortrijk Xpo. Zowel de semiprofessionele coureur als de occasionele zondagsfietser vond er zijn gading tussen de meer dan 300 standen.

Velofollies is de tweede grootste fietsbeurs in Europa, na Eurobike in Frankfurt, en dat vertaalt zich in bezoekersaantallen. “We hoopten om net als vorig jaar opnieuw de kaap van 40.000 bezoekers te halen. Het zullen er net iets minder zijn, maar we zijn tevreden”, zegt organisator Pieter Desmet. “Sinds corona is de fietssector verwend geweest met enkele commercieel zeer succesvolle jaren. Die verkooppieken liggen nu wat achter ons, maar het huidige niveau steekt nog steeds boven dat van 2019 uit.”

Gravel was dit jaar het centrale thema en dat was te merken bij de standhouders. Bij de grotere merken vond je een breed gamma aan modellen. “Een gravelfiets houdt het midden tussen een racefiets en een mountainbike. Je kan er sportief mee rijden op de weg, maar het biedt ook de vrijheid om eens van het pad af te wijken en offroad te gaan”, zegt Desmet.

Ook de elektrische fietsen blijven het goed doen, steeds vaker met ABS-systemen. Ook de elektrische mountainbikes en longtailfietsen zijn aan een stevige opmars bezig. Elektronica spelen ook een steeds belangrijkere rol. Elektronisch schakelen is duidelijk de norm geworden bij racefietsen, maar ook connectiviteit is booming. Alles op de fiets staat in verbinding met de gebruiker via apps.

The post Velofollies lokt bijna 40.000 fietsliefhebbers naar Kortrijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Groen licht voor grote renovatie ziekenhuis IMBO

Het BZIO heeft een bouwvergunning voor een opfrissing van het IMBO-gebouw op de Zeedijk. Er komt een stadstuin en de ingang verhuist naar de Duinenstraat. Er wordt 10 miljoen euro geïnvesteerd. De werken starten nog dit jaar.
The post Groen licht voor grote renovatie ziekenhuis IMBO appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is pijnlijk om mijn kinderen achter te laten”: Sergio Herman praat voor het eerst over scheiding met Ellemieke

Normaal houdt hij de lippen stijf op elkaar over zijn privéleven, maar vanavond laat Sergio Herman (53) in zijn hart kijken. In ‘Sergio over de grens’ vertelt hij voor het eerst openhartig over zijn scheiding. Met dank aan acteur Frank Lammers (51), die hem uit zijn schulp kan lokken en een gesprek ontluikt over waarom hij in 2021 brak met

Lees meer »

De Gezellige Tallore tegen vereenzaming bij senioren: “Het is hier altijd erg gezellig”

Het sociaal project De Gezellige Tallore bezorgt twee keer per maand senioren uit de gemeente een fijne namiddag. Het project wordt ondersteund door het Sociaal Huis Koekelare, terwijl de activiteiten volledig worden gedragen door vrijwilligers, zoals Willy (87) en Rosa (79).
The post De Gezellige Tallore tegen vereenzaming bij senioren: “Het is hier altijd erg gezellig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Architectuurprijs zet Roeselaarse realisaties in de kijker

Na Leuven en Gent krijgt nu ook Roeselare zijn Architectuurprijs. Het is het sluitstuk van een aantal initiatieven die het stadsbestuur de jongste jaren nam om de kwaliteit van architecturale projecten te bewaken. Architecten of bouwheren, grote publieke projecten of kleinschalig privaat, iedereen kan meedingen naar één van de twee prijzen.
The post Architectuurprijs zet Roeselaarse realisaties in de kijker

Lees meer »

26 doden bij geweld in Papoea-Nieuw-Guinea

Bij gevechten in de hoogvlaktes van Papoea-Nieuw-Guinea zijn minstens 26 mensen om het leven gekomen. Dat meldt de lokale politie. Eerder was nog sprake van minstens 64 doden, maar de politie heeft het dodental naar beneden toe bijgesteld.

Lees meer »

Ilse en haar collega’s hebben werkweek van 32 uur, zónder loonverlies: “Ja, het werk raakt nog steeds gedaan”

Het voorstel van PS-voorzitter Paul Magnette werd in Vlaanderen vooral op kritiek onthaald, maar bij vrouwenvereniging Femma hebben ze vandaag al een werkweek van 32 uur zonder loonverlies. “Er is minder druk, zowel op het werk als thuis”, zegt Ilse De Vooght van Femma. Onderzoekster Franne Mullens (VUB) waarschuwt wel nog voor een mogelijke valkuil. En nee, het is niét

Lees meer »

Bestelwagen richt heel wat schade aan op terras van horecazaak Wildenburg: “Gelukkig waren we gesloten”

Een bestuurder van een bestelwagen verloor zaterdagavond in de Beernemsteenweg in Wingene de controle over het stuur van zijn gevaarte. De bestelwagen ramde een loodzware bloembak en kwam uiteindelijk tot stilstand in het terras van horecazaak Wildenburg. “Gelukkig hadden we hier enkele jaren geleden een bloembak geplaatst en waren we zaterdagavond gesloten”, aldus zaakvoerder Stefaan Devooght.
The post Bestelwagen richt

Lees meer »

Zes jaar cel voor Afghaanse vrouw die zoontje jarenlang folterde: “Rauwe kindermishandeling in de ergste vorm!”

“Getekend en gelidtekend voor het leven, nog voor het begonnen is!” Meer dan twee jaar lang terroriseerde een Afghaanse vrouw (36) haar zoon en dochter. Ze werden beschimpt, geschopt en geslagen. “Ze kregen meer slagen dan eten.” Alles kwam aan het licht toen de 15-jarige dochter zwanger bleek… van haar vader. In eerste aanleg kwam ze nog weg met tien

Lees meer »

Een eerbetoon aan Nina Derwael, Jeroen Meus die komt koken en tranen van ontroering: dit was ‘De Droomfabriek’

Jeroen Meus die kwam koken, Maaike Cafmeyer die een aspirerende actrice klaarstoomt voor haar eerste rol en de allereerste droom die Bart en Gloria bereikte: ‘De droomfabriek’ draaide zaterdag op volle toeren. En laten we vooral het eerbetoon aan Nina Derwael niet vergeten. Aan de vooravond van een levensbelangrijke kwalificatiewedstrijd richting de Olympische Spelen van Parijs staken Bart en Gloria

Lees meer »

Ondanks klacht tegen Nick Bril, Play4 gaat ‘Celebrity Masterchef’ gewoon uitzenden: “Als jurylid staat hij niet centraal in programma”

De start van het tweede seizoen van ‘Celebrity Masterchef Vlaanderen’ gaat, ondanks de klacht tegen jurylid Nick Bril, gewoon door zoals gepland. Dat bevestigt zender Play4 aan onze redactie. “Het programma staat los van wat er zich afspeelt in de privésfeer van onze jury”, klinkt het in een statement. ‘Masterchef’ start op maandag 4 maart.

Lees meer »