Krantenkoppen

Verdwijnt ‘Sports Illustrated’ na 70 jaar uit de rekken na massa-ontslag per e-mail?

Vrijdag werden bijna alle redactieleden van het Amerikaanse magazine Sports Illustrated via e-mail ontslagen. Het voortbestaan van het blad staat op de helling.

Meer krantenkoppen in België

Vierde generatie aan het fornuis van bekend restaurant Bourgondisch Schild in Diksmuide: “We hebben alles vernieuwd”

Vanaf zondag is Nathan Missiaen de nieuwe uitbater van restaurant Bourgondisch Schild in de Oostendestraat in Diksmuide. Hij is al de vierde generatie achter het fornuis. “Ik ben in deze zaak opgegroeid van peuter tot eigenaar”, vertelt de 20-jarige Diksmuideling.
The post Vierde generatie aan het fornuis van bekend restaurant Bourgondisch Schild in Diksmuide: “We hebben alles vernieuwd” appeared first

Lees meer »

Wit-Russische president waarschuwt voor WOIII: “De wereld is opnieuw aan de rand van de afgrond gekomen”

De bezorgdheid over een Derde Wereldoorlog is gerechtvaardigheid. Dat zei de leider van Wit-Rusland Aleksandr Loekasjenko dinsdag. Hij roept op om “zo goed als mogelijk voorbereid” te zijn op een toekomstige confrontatie. “De wereld is opnieuw aan de rand van de afgrond gekomen.” Ook de buurlanden van Wit-Rusland (en Rusland) bereiden zich voor op een confrontatie.

Lees meer »

Recordaantal klachten ingediend door mensen op bel-me-niet-meer-lijst: “Systeem schiet zijn doel voorbij”

Vorig jaar zijn er 9.816 klachten ingediend bij de federale overheidsdienst Economie voor ongewenste reclameoproepen bij mensen die op de bel-me-niet-meer-lijst stonden. Die lijst biedt de mogelijkheid geen reclameoproepen meer te ontvangen van ondernemingen die aan directe marketing doen. “Het systeem schiet zijn doel voorbij”, zegt N-VA Kamerlid Anneleen Van Bossuyt.

Lees meer »

“Wie heeft er goeie benen in Harelbeke?”: dit is de nieuwe banner van E3 Saxo Bank Classic

De banner van de E3 Saxo Bank Classic werd maandagnamiddag bekendgemaakt in Harelbeke… en natuurlijk gaat de organisatie weer voor een teasende affiche: we zien vrouwenbenen met daarbij: “Wie heeft er goeie benen in Harelbeke?” De koers wordt op vrijdag 22 maart gereden.
The post “Wie heeft er goeie benen in Harelbeke?”: dit is de nieuwe banner van E3 Saxo

Lees meer »

Na deal met Nederlandse tv-zender: gaat Tom Waes straks exclusief voor onze noorderburen werken?

De VRT en de Nederlandse publieke omroep NPO bundelen hun krachten. De komende drie jaar gaan ze samenwerken aan een vijftal programma’s, waarin Tom Waes (55) centraal staat. Op die manier kunnen ze de kosten drukken. Maar moeten zijn fans hier zich zorgen maken? Gaat Tom straks exclusief voor de Nederlanders programma’s maken? Jarne zoekt het uit in deze nieuwe

Lees meer »

Wie anders dan Romelu Lukaku bezorgt zwak AS Roma dan toch nog goede uitgangspositie in play-offs Europa League

Romelu Lukaku blijft maar scoren in Europa. Tegen Feyenoord scoorde de Rode Duivel al zijn zesde Europese doelpunt in zeven wedstrijden. Enkel tegen Slavia Praag scoorde hij niet. Lukaku’s doelpunt in de Kuip was ook van levensbelang. AS Roma speelde een bijzonder zwakke wedstrijd, maar kan door het doelpunt van Big Rom toch met goede uitgangspositie de terugwedstrijd aanvatten.

Lees meer »

Vernietigende recensies voor ‘Madame Web’, zelfs hoofdrolspeelster Dakota Johnson is geen fan

“‘Madame Web’ is niet zo slecht als je hebt gehoord. Het is nog veel erger.” De gloednieuwe prent van regisseur S.J. Clarkson krijgt vernietigende reacties van filmcritici van over de hele wereld. Opvallend: zelfs hoofdrolspeelster Dakota Johnson (34) is geen fan van de film. Tijdens ‘Saturday Night Live’ grapte de actrice nog over het project: “Het is alsof AI dit

Lees meer »

Ruiselede en Wingene verkleinen stap naar psychologische hulp

In samenwerking met Netwerk Geestelijke Gezondheid Kwadraat en WINGG zetten Ruiselede en Wingene zich extra in, om de eerste stap naar psychologische hulp makkelijker en betaalbaar te maken voor kwetsbare doelgroepen. Daarvoor worden speciaal groepssessies gepland.
The post Ruiselede en Wingene verkleinen stap naar psychologische hulp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Griekenland woest na modeshow voor Parthenonfriezen in Londen

Griekenland reageert woedend op het feit dat het British Museum zaterdag als onderdeel van de London Fashion Week een modeshow heeft georganiseerd voor de friezen van het Parthenon. De teruggave van de marmeren sculpturen, ook bekend als de ‘Elgin Marbles’, is al vele jaren een discussiepunt tussen Griekenland en het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer »

Ondanks verzet houdt de organisatie vol: Israël mag deelnemen aan het Eurovisie Songfestival

De organisatie van het Eurovisie Songfestival blijft steevast bij haar keuze: Israël mag deelnemen aan het evenement in mei. Dat laat de directeur-generaal Noel Curran van de organisatie European Broadcasting Union weten. Tegenstanders willen namelijk dat Israël wordt geschrapt uit de wedstrijd vanwege de oorlog in Gaza. Dat gebeurde eerder al bij Rusland na de inval in Oekraïne in 2022.

Lees meer »