Krantenkoppen

Verdwijnt ‘Sports Illustrated’ na 70 jaar uit de rekken na massa-ontslag per e-mail?

Vrijdag werden bijna alle redactieleden van het Amerikaanse magazine Sports Illustrated via e-mail ontslagen. Het voortbestaan van het blad staat op de helling.

Meer krantenkoppen in België

Hier leeft de ‘verkiezing’ van Marginaalste Stad van Vlaanderen zo hard dat zelfs burgemeester mee stemt: “Personeel is die negatieve bijklank moe”

Welke stad is de marginaalste van Vlaanderen? Die vraag wordt ook dit jaar weer gesteld op Facebook via de pagina Keizerrijk Vlaanderen. Een betekenisloze verkiezing, zou je denken. Maar bij onder meer het stadsbestuur van Menen – dat al verschillende keren de titel won – leeft het wel. “Zelfs kinderen spreken me erover aan”, zegt schepen Kasper Vandecasteele (Vooruit).

Lees meer »

Huiszoekingen in Italië vanwege aanslag tegen Zweden in Brussel

De Italiaanse antiterreurpolitie heeft dinsdag huiszoekingen uitgevoerd bij achttien personen die in verband worden gebracht met Abdesalem Lassoued, de Tunesiër die op 16 oktober 2023 twee Zweden doodschoot in Brussel. Het gaat om personen waarmee Lassoued contact zou hebben gehad toen hij tussen 2012 en 2016 in Italië verbleef.

Lees meer »

Goed nieuws voor De Nele: Zeilschip komt na twee jaar opnieuw in de vaart

De Oostendse tweemastsloep Nele komt terug in de vaart. Het zeilschip kon de voorbije jaren minder uitvaren nadat er een breuk was van de gaffel. De replica is de ambassadeur van Oostende voor Anker en neemt deel aan maritieme festivals in binnen- en buitenland. Dankzij de inzet van de bezieler André Nolf samen met enkele enthousiaste vrijwilligers kan de Nele

Lees meer »

Ongezien: hoe onafgewerkt miljardenproject dat staat te verkommeren in Los Angeles de meest kleurrijke ‘olifant in de kamer’ werd

Wie tegenwoordig naar de skyline van Los Angeles kijkt, kan er niet naast kijken. De graffiti-community in de stad heeft met een ongelofelijke actie alle ogen gericht op een pijnlijke smetvlek: een onafgewerkt Chinees miljardenproject in downtown LA dat al vijf jaar staat te verkommeren. Intussen is de merkwaardige nieuwe attractie niet alleen de speeltuin van taggers, maar ook van

Lees meer »

Regisseur Tim Mielants begint aan internationale filmcarrière: “Ik kookte voor Cillian Murphy bij ons thuis”

Hij komt over de vloer bij Ben Affleck en Cillian Murphy komt bij hem thuis op de koffie. Regisseur Tim Mielants (44) breekt na zijn succes met oorlogsfilm ‘Wil’ nu ook buiten de landsgrenzen door met zijn eerste internationale film ‘Small things like these’. Hoe komt een gewone Vlaamse sterveling in de hoge kringen van Hollywood terecht? “Ik vergeet hoe

Lees meer »

Toen hij uit zijn huis werd gezet, werd pas echt duidelijk hoe groot de financiële problemen van deze begrafenisondernemer waren

Een begrafenisondernemer in de Amerikaanse stad Denver heeft thuis de assen van zeker dertig doden bewaard. De politie trof in de tuin van de woning ook een lijkwagen aan met daarin het lichaam van een vrouw die al in augustus 2022 overleed. Door financiële problemen zou hij er niet in geslaagd zijn haar te cremeren, zo meldt The Denver Post.

Lees meer »

Wilfried in twijfel op VTM: “Moet ik als 71-jarige nog hardlopen?”

Nog even en Torhoutenaar Wilfried Vierstraete palmt het tv-scherm in. Op donderdagavond 22 februari is hij te zien in de nieuwe VTM-reeks ‘Wat zou jij doen?’, een programma waarin mensen die met een dilemma worstelen, hun lot in handen leggen van een 250-koppig publiek. Wilfrieds innerlijke tweestrijd: is het als 71-jarige fysiek nog wel verantwoord om aan hardloopwedstrijden deel te

Lees meer »

‘Oppenheimer’ grote winnaar met zeven awards en prins William verschijnt zonder Catherine op de BAFTA’s

‘Oppenheimer’ van Christopher Nolan was zondagavond de grote winnaar op de BAFTA Awards, de belangrijkste Britse filmprijzen. De biopic over J. Robert Oppenheimer, de uitvinder van de eerste atoombom, was in dertien categorieën genomineerd en haalde uiteindelijk zeven awards binnen. Opvallend: ‘Barbie’, de grote concurrent van ‘Oppenheimer’, ging met lege handen naar huis.

Lees meer »