Krantenkoppen

Vermiste kat uit Roeselare na twee maanden 130 km verder teruggevonden in Nijvel: “Raadsel hoe ze daar geraakt is”

Een kat uit Roeselare heeft er een vreemde reis op zitten. "Doortje" was twee maanden lang vermist en de eigenaars hadden de hoop al opgegeven, tot er plots een bevrijdend telefoontje kwam vanuit Nijvel. De kat was daar terechtgekomen, op zo’n 130 kilometer van haar ouderlijke huis. "We hebben geen flauw benul hoe ze daar geraakt is."

Meer krantenkoppen in België

Aidan Lanciers is laureaat van de Junior Journalist wedstrijd te Kuurne

Aidan Lanciers (11), leerling van VBS Sint-Pieter is de laureaat geworden van de Junior Journalist wedstrijd te Kuurne ingericht door de plaatselijke Davidsfonds afdeling. De deelnemende kandidaten kregen dit jaar als thema ‘Oost-West, thuis Best’ opgelegd waarrond hun verhaal diende opgebouwd te worden.
The post Aidan Lanciers is laureaat van de Junior Journalist wedstrijd te Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom rijbegeleiders op cursus moeten: “Je koppeling? Zo weinig mogelijk gebruiken. Terugschakelen is ook niet meer van deze tijd”

Nee, de handen moeten niet meer op tien voor twee op het stuur. En remmen op de motor is écht not done, wat u ook geleerd hebt zoveel geleden. Rij-instructeurs leggen uit waarom zo’n verplichte vorming voor begeleiders geen tijdverlies is, want wat vroeger soms verplichte kost was om te leren rijden is vandaag taboe. “Veel begeleiders beginnen met tegenzin

Lees meer »

▶ Rudi Vranckx scoort op VRT Canvas met nieuwe reeks, maar moet toch met pensioen: “Maar de Vlaming is nog niet van mij af”

De VRT Canvas-reeks ‘Het Nieuwe IJzeren Gordijn’ van oorlogsjournalist Rudi Vranckx scoort uitstekend. Maar de reeks is mogelijk wel z’n laatste meesterwerkje bij de VRT. Vrankcx wordt in december 65 jaar en dus loert z’n pensioen al om de hoek. “Tja, dat zijn de regels”, vertelt de oorlogsverslaggever in de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’. “Op 1 januari moet de stekker er

Lees meer »

Thuisfront supportert voor Chris (43) tijdens zwaarste ultramarathon ter wereld: “Dat hij dit doet voor het goede doel maakt het nog veel mooier”

Izegemnaar Chris Seynaeve (43) is na vijf dagen en ruim 300 kilometer in de benen de laatste overgebleven deelnemer van de 6633 Arctic Ultra in Canada, de zwaarste ultramarathon ter wereld. Een straffe prestatie, die door zijn familie op het thuisfront op de voet wordt gevolgd.
The post Thuisfront supportert voor Chris (43) tijdens zwaarste ultramarathon ter wereld: “Dat hij

Lees meer »

“Sinds ik geen maag meer heb, heb ik ook geen eetlust meer”: Inge (51) liet haar maag verwijderen nadat ze kankergen ontdekte

“Je gaat wel nadenken natuurlijk. Is er nog wel een leven zonder maag?” Inge (51) ontdekte op haar 48ste dat ze het gevaarlijke maagkankergen CDH1 had geërfd. Ze besloot haar maag te laten verwijderen vóór ze kanker ontwikkelt. Dat is het advies dat ook Belgen met de genmutatie krijgen. De ingreep veranderde Inges leven voorgoed. “Als ik nu moet reizen,

Lees meer »

Coup de théâtre in het Brugs voetbaldossier: Raad van State fluit Raad voor Vergunningsbetwistingen terug

Nieuwe coup de théâtre in het Brugs stadiondossier: de auditeur bij de Raad van State fluit de Raad voor Vergunningsbetwistingen terug, wat mogelijks de juridische weg voor de plannen van Club Brugge sneller vrijmaakt. Ondertussen heeft de gemeenteraad maandagavond de sloop van het oude Jan Breydelstadion goedgekeurd.
The post Coup de théâtre in het Brugs voetbaldossier: Raad van State fluit

Lees meer »

Ruim 70 wapens in beslag genomen tijdens huiszoeking bij Franse acteur Alain Delon

Bij een huiszoeking in de woning van de Franse acteur Alain Delon in Douchy-Montcorbon, in het departement Loiret, zijn maar liefst 72 vuurwapens en meer dan 3.000 patronen in beslag genomen. Dat heeft het parket van Montargis dinsdag bekendgemaakt. De zwaar zieke acteur heeft “geen enkele toestemming om een vuurwapen te bezitten”, benadrukte het gerecht in een communiqué.

Lees meer »

Cindy (46) is nieuwe uitbaatster van bekend café De Beer in Meulebeke: “We gaan nu even dicht voor facelift”

Café de Beer is een begrip in Meulebeke. De vroegste vermelding van de naam ‘café De Beer’ dateert al uit 1611 (!), toen er melding was van een zekere Adriaen Cosman die ‘weert’ was in den Beer. Honderden jaren later is die rol weggelegd voor Cindy Vandemaele, een Meulebeekse pur sang. Het café gaat nu even dicht voor een facelift

Lees meer »

Drie dagen topdarts in de Tieltse Europahal

De driedaagse van het tweede Inofec dartstornooi van dartsclub ‘t Pompierke startte op vrijdagavond met het PRICE-tornooi voor Tieltenaren en leden van een Tieltse vereniging. Op zaterdag volgden de dubbels en enkels. De laatste dag stond in teken van G-darts en de jeugd. In het totaal gooiden meer dan 400 darters met pijltjes, een groot succes volgens de organisatie.
The

Lees meer »