Krantenkoppen

Vlaams Bouwmeester over nieuwe plannen voor Boerentoren: “Het gaat de goede richting uit”

Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs en de Antwerpse schepen voor Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA) reageren positief op het nieuws dat architect Daniel Libeskind in samenspraak met de stad, Vlaanderen en de diensten voor Erfgoed een nieuw ontwerp voor de Boerentoren gaat uittekenen.

Meer krantenkoppen in België

170 miljoen vierkante kilometer: Egypte plant reusachtige toeristische trekpleister aan Middellandse Zee

Egypte is van plan om een reusachtige toeristische trekpleister uit de grond te stampen aan de Middellandse Zee. Dat heeft de Egyptische premier Moustafa Madbouly vrijdag aangekondigd. De plannen hebben betrekking op een oppervlakte van 170 miljoen vierkante kilometer, met plaats voor hotels, woningen, sport- en commerciële centra. Daarnaast zal er ook een luchthaven worden gebouwd.

Lees meer »

Ook Delhaize Sint-Pieters vindt overnemer

Ook de vestiging van Delhaize langs de Blankenbergse Steenweg in Sint-Pieters vond nu een overnemer. Zoals bekend draagt Delhaize alle winkel in eigen beheer over aan zelfstandige uitbaters. De vestiging zal uitgebaat worden door Wouter Lafaut en Axelle Lootens.
The post Ook Delhaize Sint-Pieters vindt overnemer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gent trekt 70.000 euro uit voor bijsturingen aan pas vernieuwde Overpoort 

Gent heeft 70.000 euro opzij staan om aanpassingen te doen aan de Overpoortstraat. De drukke as in de studentenbuurt is pas sinds 2022 heraangelegd, de werken kostten bijna 1 miljoen euro. Er komt al maanden kritiek op de nieuwe inrichting. Vooral de grote plantenvakken storen handelaren. "Studenten zien ze als vuilnisbakken", klinkt het bij horeca-uitbaters. "Bijsturingen zijn nodig, maar het

Lees meer »

“Je kunt te voet naar huis gaan”: coaches diep teleurgesteld nadat Jan (bijna) alle kandidaten voor zich wint

Jan Paternoster (34) gaf medecoaches Koen Wauters, Natalia en Mathieu Terryn lik op stuk tijdens de voorlaatste blind auditions van ‘The Voice van Vlaanderen’. Hij haalde maar liefst vijf van de zes kandidaten binnen waarvoor de coaches hadden gevochten. Hoe groot de teleurstelling bij de andere coaches ook was, ze gunden het hem volledig: Jan had tot nu toe minder

Lees meer »

Uniefs willen tien Engelstalige masteropleidingen, maar Weyts wijst aanvragen af

De KU Leuven, UGent en VUB hebben dit academiejaar voor tien masteropleidingen een aanvraag ingediend om te kunnen afwijken van de huidige taalregelgeving. Ondanks een gunstig advies van de bevoegde commissie heeft de Vlaamse regering die aanvragen afgewezen. Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag. “We zullen nooit toestaan dat ons hoger onderwijs ontnederlandst”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Gezin met 4 kinderen uit Eksel ontsnapt aan CO-vergiftiging

In Hechtel-Eksel heeft de brandweer gisterenochtend vier kinderen moeten evacueren uit hun huis uit vrees voor een CO-vergiftiging. De vader had de moeder ’s nachts al naar spoed gebracht omdat ze zich misselijk voelde. Toen de spoedarts koolstofmonoxide vaststelde, werd de brandweer opgeroepen. Die evacueerde de kinderen uit het huis en bracht hen naar het ziekenhuis.

Lees meer »

CAMILLE komt met haar ‘Magie-Tour Aan Zee’ in juli én augustus naar Kursaal Oostende

Op zaterdag 20 en zondag 21 juli, zaterdag 17 en zondag 18 augustus komt Camille met haar ‘Magie-Tour Aan Zee’ naar Kursaal Oostende. Ook vorig jaar stond ze tijdens de zomermaanden in Kursaal Oostende én toen was dat een gigantisch succes.
The post CAMILLE komt met haar ‘Magie-Tour Aan Zee’ in juli én augustus naar Kursaal Oostende appeared first on

Lees meer »

Een pilletje dat je langer jong houdt? Vlaamse maakt de allereerste

Het sneeuwklokje en de geitenruit: ze doen samen iets wonderlijks in de strijd tegen veroudering. De Limburgse Ann Beliën (56) zag het al bij wormpjes, vissen en muizen, maar nu ook – voor het eerst – bij mensen. Komt de eerste revolutionaire antiverouderingspil er na een persoonlijke tegenslag? “Papa wilde niet per se langer leven, wel kwalitatiever. Het frustreerde me

Lees meer »