Krantenkoppen

Vlaanderen investeert opnieuw 21 miljoen euro om Einsteintelescoop naar Limburg te halen

Vlaams minister voor Wetenschap en Innovatie Jo Brouns (CD&V) maakt opnieuw 21 miljoen euro vrij voor de Einsteintelescoop. Dat schrijft Het Belang van Limburg en is aan onze redactie bevestigd. Het geld gaat naar bedrijven en onderzoeksinstellingen die nieuwe technologieën ontwikkelen voor het ondergronds observatorium. België, Nederland en Duitsland zijn samen kandidaat om die telescoop in hun grensgebied te installeren.

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum en assistentiewoningen onder verhoogd toezicht na waslijst aan problemen: “We hebben zélf opnamestop ingevoerd”

Woonzorgcentrum Zilverduin en de bijhorende assistentiewoningen staan onder verhoogd toezicht. De faciliteiten in De Haan behoren tot de Franse groep Orpea, waar eerder al problemen opdoken in meerdere zorginstellingen. Het Departement Zorg stelde een waslijst aan tekortkomingen vast, waaronder een nijpend personeelstekort. “We zijn ons bewust van de problemen”, reageert woordvoerder Marijke Verboven.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Zeker 23 doden bij Israëlisch bombardement op huis bekende komiek

Lees hier al het nieuws van zaterdag 24 februari over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn

Lees meer »

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

Italiaans gezin anderhalf jaar na ontvoering in Mali vrijgelaten

Meer dan anderhalf jaar nadat ze waren ontvoerd door een jihadistische groepering in Mali, zijn het Italiaans echtpaar Rocco Langone en Maria Donata Caivano en hun zoon Giovanni Langone in de nacht van maandag op dinsdag vrijgelaten. Dat heeft een woordvoerder van premier Giorgia Meloni dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

MeToo overschaduwt Franse Oscars: staande ovatie voor actrice Judith Godrèche na ontroerende toespraak

Seksueel geweld in de filmindustrie stond gisterenavond centraal tijdens de César Awards, het Franse equivalent van de Oscars. In het theater Olympia in Parijs hield de 51-jarige actrice Judith Godrèche, die eerder deze maand twee regisseurs beschuldigde van misbruik, een aangrijpende toespraak. De zaal luisterde ademloos naar haar verhaal en beloonde haar met een staande ovatie. Haar woorden werden live

Lees meer »

Kogel onder de hamer uit wapen waarmee John Lennon werd vermoord

Een bizarre, wat lugubere veiling volgende week. Donderdag gaat er een kogel onder de hamer, afkomstig van het vuurwapen waarmee Beatle John Lennon werd vermoord. Het was de politie van New York die het bijzondere voorwerp ooit schonk aan de inmiddels overleden Britse agent Brian Taylor. De nabestaanden van Taylor laten de kogel nu veilen in Newcastle.

Lees meer »

Jan Van den Bosch verklaart waarom striptease-act in ‘Familie’ zeer zedig bleef: “Ik vergelijk het graag met de film ‘Jaws’”

Acteur Jan Van den Bosch (39) geeft al meer dan 10 jaar gestalte aan flapuit Zjef De Mulder in ‘Familie’. “De tijd vliegt ontzettend snel voorbij”, zegt hij fier. “Ik weet dat mensen zich wel eens durven storen aan mijn personage, maar elke reeks heeft iemand nodig die de boel op stelten zet. Laat ze dus maar doen.” Aan goesting

Lees meer »