Krantenkoppen

VolXmuseum in Deurne bestaat 50 jaar en geeft startschot voor feestjaar: “We vragen extra steun aan stad Antwerpen”

Het VolXmuseum in het Antwerpse district Deurne bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met een gratis tentoonstelling in de zijvleugel van het districtshuis. Voorzitter Walter Verbruggen roept de stad Antwerpen op om te investeren in de toekomst van het museum: "Het zit stampvol. We hebben extra ruimte nodig."

Meer krantenkoppen in België

Tweedejaarsbelofte Niels De Clerck: “Meer finales rijden”

Leuke start van het seizoen voor Niels De Clerck. De tweedejaarsbelofte nestelde zich tijdens het clubkampioenschap in Kachtem, als enige van Urbano-Vulsteke, tussen de grote blokken en reed als zevende binnen.
The post Tweedejaarsbelofte Niels De Clerck: “Meer finales rijden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kater Rosse uit Izegem wordt na 1,5 jaar teruggevonden in Beernem: “Hij kwam niet meer thuis op de dag van mijn verjaardag”

Jessy Schatteman (42) uit Izegem kan het nog steeds niet geloven. Haar huisdier dat sinds 8 oktober 2022 vermist was, dook afgelopen weekend op… 40 kilometer verder dan zijn thuisbasis. “Het beestje was binnengelopen in het vogelasielcentrum van Beernem en zij hebben ons gecontacteerd”, zegt Anthony Volcke (43) van vzw Kat Zoekt Thuis.
The post Kater Rosse uit Izegem wordt

Lees meer »

Striptease doet temperatuur stijgen in ‘Familie’: “Wij moeten mee met onze tijd en gedurfder en stouter worden”

Vrijdag steeg de temperatuur in ‘Familie’ nog iets meer dan anders. Geen hitsige vrijscène deze keer, maar wel een striptease. Jelle, Mathias, Zjef en Brahim gingen samen uit de kleren. Een lastige verhaallijn in #MeToo-tijden? En zorgde die opname voor ongemakkelijke momenten op de set? Er lijkt in elk geval alsmaar meer bloot in ‘Familie’ op te duiken. “Ja, we

Lees meer »

Pierre (25) draait eerste kortfilm met acteurs Piet De Praitere en Klaas Duyck: “Ongelooflijk dat ze met zo’n groentje in zee wilden gaan”

Een half jaar nadat Pierre Gryp (25) afstudeerde als student journalistiek/videoproductie aan Howest in Kortrijk, heeft hij met de kortfilm ‘Code of Life’ al zijn eerste fictieproject in de steigers staan. Met Thuis-acteur Klaas Duyck en comedian Piet De Praitere strikte Pierre meteen ook twee toppers.
The post Pierre (25) draait eerste kortfilm met acteurs Piet De Praitere en Klaas

Lees meer »

65 nieuwe bomen in Dranouter en Nieuwkerke aangeplant

Samen met het Regionaal Landschap Westhoek startte de gemeente Heuvelland zo’n drie jaar geleden het project Heuvelland Verbindt met als doel straatbomen aan te planten langs de 300 km landelijke wegen in Heuvelland. Dit gebeurde eerder in Kemmel en Wijtschate. De voorbije dagen werden 65 bomen aangeplant langs enkele gemeentewegen in Dranouter en Nieuwkerke.
The post 65 nieuwe bomen in

Lees meer »

Wall Street: deuk voor Alto

20:31 New York kleurt rood en wacht met spanning op het kwartaalrapport van de chipontwerper Nvidia. Palo Alto Networks krijgt een deuk van meer dan een kwart na een strategiewijziging.

Lees meer »

Nicholas Goossens: “Ik wil weer koers kunnen maken”

Het West-Vlaams kampioenschap tegen de klok op donderdag 4 april en drie dagen later het PK op de weg voor de beloften in Rollegem, voor Nicholas Goossens (19) worden het de eerste belangrijke afspraken in z’n tweede U23-seizoen.
The post Nicholas Goossens: “Ik wil weer koers kunnen maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als je niet gehoorzaamt, weet ik je kinderen te vinden”: gedetineerde wekenlang mishandeld en verkracht door celgenoot in Brugse gevangenis

Een positieve coronatest in de Brugse gevangenis ontaardde voor een 30-jarige Middelkerkenaar in een regelrechte nachtmerrie. Tijdens een wekenlange isolatie werd de man vernederd, geslagen en verkracht door zijn celgenoot Zohir K. (21). Die riskeert nu drie jaar cel.
The post “Als je niet gehoorzaamt, weet ik je kinderen te vinden”: gedetineerde wekenlang mishandeld en verkracht door celgenoot in Brugse

Lees meer »

KIJKRAPPORT. ‘Astrid en Natalia: Back To Reality’: “Slag in het gezicht van zij die het écht lastig hebben””

Jarenlang zei ze ‘nee’ op elk tv-project, maar nu keert Astrid Coppens (41) toch terug naar het kleine scherm. Samen met goeie vriendin Natalia (43) kruipt ze voor een maand in de huid van een alleenstaande mama, die de eindjes aan elkaar moet knopen met een minimumloon. Het resultaat? Eén van de meest enerverende tv-programma’s van het voorjaar.

Lees meer »