Krantenkoppen

Vooruit-voorzitter Depraetere over verkiezingen: “Alleen wij kunnen verhinderen dat N-VA voor extreemrechts kiest”

In haar toespraak op de nieuwjaarsreceptie van Vooruit heeft partijvoorzitter Melissa Depraetere haar partij opgeworpen als enig valabel alternatief voor een regering met Vlaams Belang. Want een regering met extreemrechts betekent volgens haar achteruitgang voor de gewone man. Depraetere wil net vooruitgang, want dat is volgens haar meer dan nodig.

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Het ongelofelijke verhaal van Diane Foley (75), wiens zoon door IS werd onthoofd. “Ik ben zijn moordenaar gaan opzoeken in de gevangenis”

Ze wilde de beul van haar zoon in de ogen kijken, met hem spreken, zijn verhaal kennen. En daarmee verbaast de Amerikaanse Diane Foley de wereld. Want zij is de moeder van Jim Foley (40), de eerste gijzelaar die door IS-terroristen werd onthoofd, een executie die een schokgolf door de wereld joeg en die haar op de gruwelijkste manier trof.

Lees meer »

Aanval met explosief zorgt voor onrust in Brugse woonwijk: “Zoiets verwacht je in Antwerpen, niet in Brugge”

“Zoiets zie je op televisie in Antwerpen. Maar in Brugge? Neen, dat verwacht je niet.” In de Brugse woonwijk werd dinsdagnacht een woning getroffen door een explosief. Er wordt geschrokken gereageerd op het voorval. De aanval was vermoedelijk gericht tegen een twintiger met een strafblad. Hij woont samen met zijn moeder in het getroffen huis en verklaart in shock te

Lees meer »

TERUGLEZEN Oekraïne. VS: geen voortekenen Russische kernaanval – Kiev haalt recordaantal vliegtuigen neer: 13 toestellen in 12 dagen

De Verenigde Staten hebben geen aanwijzingen dat Moskou een nucleaire aanval plant. Dat zegt een woordvoerder van het Pentagon donderdag. De Russische president Vladimir Poetin had NAVO-landen gewaarschuwd dat ze een kernconflict riskeren als ze troepen naar Oekraïne zouden sturen. Lees hier de ontwikkelingen van donderdag 29 februari terug.

Lees meer »

KIJK. Rachel beweert dat befaamde Stanley Cup haar leven redde

Rachel beweert online dat de befaamde Stanley Cup haar leven heeft gered tijdens een schietpartij die voor haar deur plaatsvond. Enkele schoten zouden haar muren doorzeefd hebben en schade hebben aangericht in de woning. Maar de Stanley Cup kon een kogel afketsen, enkel een klein schrammetje was zichtbaar. De befaamde thermos is dus blijkbaar ook kogelafwerend.

Lees meer »

Vanaf eind maart escaperoom in Nationaal Tabaksmuseum: medewerkers en testers gezocht

De komende maanden gooit het Nationaal Tabaksmuseum in de Koestraat in Wervik het roer om. Dit jaar is er in het tweede deel achteraan geen tijdelijke tentoonstelling zoals de vorige jaren met onder meer werk van Ever Meulen, Josette Rispal en ereburger Carll Cneut. De keuze viel immers op het inrichten van een escaperoom, een interactief spel waarbij een groep

Lees meer »

Marc Degryse is onder de indruk van paars-wit: “Dit Anderlecht gaat met Union uitmaken wie kampioen wordt”

“Anderlecht heeft op Club Brugge een statement gemaakt.” Marc Degryse is zeer te spreken over hetgeen paars-wit op ‘Super Sunday’ liet zien. “Met aanvallende intenties, intensiteit én nog eens de juiste vervangingen.” Over Club Brugge en Ronny Deila is onze huisanalist minder te spreken. “De beker moet het seizoen van blauw-zwart redden.” Hetzelfde kan gezegd van Antwerp.

Lees meer »

Debat: Wat zet Tom Van Grieken tegenover het migratiebeleid van Nicole de Moor?

Hoe moet de volgende federale regering de migratieproblemen aanpakken? Als het van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken afhangt, verliezen mensen die op een illegale manier in Europa komen automatisch het recht op asiel. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) doet zijn ideeën af als “straffe praat” waarmee Vlaams Belang “mensen blaasjes wijsmaakt”. Daarmee is de toon gezet

Lees meer »

Meulebeeksesteenweg en Tieltstraat (N399) krijgen trajectcontrole

Op zeven plaatsen in West-Vlaanderen installeert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) binnenkort nieuwe trajectcontroles. Ook in de Meulebeeksesteenweg, tussen Tielt en Meulebeke, komt een trajectcontrole. Daar staan nu ook al ANPR-camera’s, al dienen die niet voor trajectcontroles.
The post Meulebeeksesteenweg en Tieltstraat (N399) krijgen trajectcontrole appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zonnebloemkinderen vieren carnaval

In de gemeentelijke basisschool De Zonnebloem mochten de kinderen op de laatste schooldag vooraleer de krokusvakantie van start ging, in hun leukste outfit naar school komen. En dat deden ze massaal. Velen hadden nog nooit zo’n gekke dag gehad op de leuke school. Ze maakten er een carnavaleske lesdag van. En de meesters en de
The post Zonnebloemkinderen vieren carnaval

Lees meer »

LIVE Oekraïne. VS zien geen tekenen dat Rusland nucleaire aanval plant – Kiev haalt recordaantal Russische vliegtuigen neer: 13 toestellen in 12 dagen

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

Deze drie West-Vlamingen gaan de strijd aan in VTM-programma ‘Het Onbekende’

Grieko Verschelde uit Kuurne, Davy Callens uit Ieper en Bram Dutoit uit Veurne zijn vanaf deze avond te zien in het VTM-programma ‘Het Onbekende’. Daarin laat presentator Axel Daeselaire zijn kandidaten het in een spel, waarvan niemand de regels kent het tegen elkaar opnemen. De spelers moeten onder andere kiezen tussen het bekende of het onbekende.
The post Deze drie

Lees meer »