Krantenkoppen

Vrijwilligers Natuurpunt planten ‘postzegelbosje’ aan in de Vlasbloemstraat in Ichtegem

Een twintigtal vrijwilligers van Natuurpuntkern BEI en Bosgroep Houtland was op post in de Vlasbloemstraat in Ichtegem (vlak bij het Engelkerkje) om te helpen bij het aanplanten van een nieuw postzegelbosje.

Het gaat om een bosje met een oppervlakte kleiner dan een voetbalveld. Na een korte uitleg door een projectmedewerker van de West-Vlaamse Bosgroepen kregen 478 boompjes en struiken een plek op een braakliggend perceel naast de Engelbeek. Om de diversiteit aan vogels en insecten te garanderen, werd gekozen voor tien verschillende soorten: haagbeuk, gladde berk, zwarte els, schietwilg, eenstijlige meidoorn, geldere roos, hazelaar, sleedoorn, sporkehout en wilde appel.

(ED/foto Coghe)

The post Vrijwilligers Natuurpunt planten ‘postzegelbosje’ aan in de Vlasbloemstraat in Ichtegem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hasselts ziekenhuis vrijgesproken voor overlijden na complicaties bij galblaasontsteking

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag het Jessaziekenhuis vrijgesproken voor het onopzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen met de dood tot dood van een vrouw. Midden april 2014 belandde de toen 44-jarige vrouw met een galblaasontsteking in het ziekenhuis van campus Salvator. Na medische complicaties geraakte ze in een coma. Ze stierf op 24 augustus 2017 in de campus Sint-Ursula revalidatiecentrum.

Lees meer »

INTERVIEW. Kenza Ameloot reageert voor het eerst op titel Miss Belgie 2024: “Als ik één kind kan helpen, is mijn jaar geslaagd”

“Ik was altijd het ‘anders’ kindje, met een anderskleurige mama.” Dat vertelt Kenza Ameloot (21) in haar eerste interview als Miss België 2024. Haar doelstellingen maakt ze daarin ook meteen duidelijk. Ze wil het komende jaar van haar ongelooflijke kans gebruik maken om hulp aan te reiken aan elk kind dat dat nodig heeft. “Om te kunnen helpen moet je

Lees meer »

Vader van Bianca Censori slaat alarm na zedenschennis: “Kanye behandelt haar als een naakte trofee”

Een doorzichtig topje en een panty met niets onder of boven. Zelfs tabloid ‘Daily Mail’ zag zich genoodzaakt om de foto’s van Bianca Censori (29) te censureren. De vader van Kanye Wests (46) halve trouwboek slaat dan ook alarm: hij heeft genoeg van de ronduit schokkende, naakte outfits waarin zijn dochter rondparadeert. Hij eist een gesprek met de rapper om

Lees meer »

Soldaat Serhiy (27) raakte zwaar verminkt toen hij op Russische antitankmijn reed: “Mijn vriendin heeft me in leven gehouden”

De Oekraïense president Zelenski heeft voor het eerst toegegeven dat al 31.000 van zijn militairen zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Hoeveel gewonden er vielen wilde hij niet zeggen. Maar velen zijn voor het leven verminkt. Zoals frontsoldaat Serhiy Raylyan (27). Hij is blind en verloor beide benen door een Russische mijn. Artsen vreesden voor het ergste, maar

Lees meer »

Pakjesbedrijf GLS vrijgesproken in zaak over ‘wurgcontracten’, onderaannemers krijgen boetes

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een aantal onderaannemers van pakjesbedrijf GLS vrijdag veroordeeld tot boetes, meestal deels met uitstel, voor sociaalrechtelijke inbreuken tegenover hun werknemers. Dat die inbreuken het gevolg waren van de ‘wurgcontracten’ die ze met GLS hadden afgesloten, vond de rechtbank niet aangetoond. GLS en zijn bestuurders werden dan ook vrijgesproken.

Lees meer »

Aanval met explosief zorgt voor onrust in Brugse woonwijk: “Zoiets verwacht je in Antwerpen, niet in Brugge”

“Zoiets zie je op televisie in Antwerpen. Maar in Brugge? Neen, dat verwacht je niet.” In de Brugse woonwijk werd dinsdagnacht een woning getroffen door een explosief. Er wordt geschrokken gereageerd op het voorval. De aanval was vermoedelijk gericht tegen een twintiger met een strafblad. Hij woont samen met zijn moeder in het getroffen huis en verklaart in shock te

Lees meer »

Maffia probeert pastoor te vergiftigen via miswijn

Kritiek van een priester, dat hoort de maffia in het Zuid-Italiaanse Calabrië niet graag. Zelfs in zijn eigen kerk is een pastoor uit het kleine San Nicola di Pannaconi niet meer veilig, bleek onlangs: een lid van de maffia probeerde de man namelijk te vergiftigen met zijn eigen miswijn.

Lees meer »

Sven Pichal vraagt parket om extra onderzoek

Het parket is klaar om ex-radiopresentator Sven Pichal (44) te vervolgen voor het bezit en de verspreiding van beelden van seksueel kindermisbruik. De zogenaamde eindvordering is er. Maar Pichal zelf wil dat er nog extra onderzoek gebeurt, zo schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »

Verkoop van hulpverleningsbadges weer succes: “1.000 euro voor MUG-heli en 750 euro voor De Zonnegloed”

Brandweerspotter en fotograaf Patrick Dumortier (33) uit Middelkerke ontwierp intussen al voor het zevende jaar op rij hulpverleningsbadges die hij verkocht voor het goede doel. Dat leverde alweer een mooie som op: 1.000 euro als steun voor de MUG-helikopter en 750 euro als steun voor opvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren. “Organisaties die alle steun nog steeds goed kunnen gebruiken, dat

Lees meer »

Vals Facebookprofielen van presentator Xavier Taveirne proberen Radio2-luisteraars op te lichten

Er gaan enkele valse Facebookprofielen rond van Xavier Taveirne, die sinds kort het programma ‘Winwin’ presenteert op Radio2. Die oplichters doen zich voor als Xavier en delen cadeaus uit of vreemde links die tot phising kunnen leiden. Xavier wil nu op Facebook mensen waarschuwen voor die valse profielen en roept op om ze ook te rapporteren. “Ik zou dat nooit

Lees meer »