Krantenkoppen

Waarom de Aziatische keten Amazing Oriental zo populair is: ‘Alleen al met noedels kunnen we een hele winkel vullen’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

T2 van Jong Male (2A) Kenneth Dhondt droomt nu al van de titel

Jong Male hunkert naar de titel. Op bezoek bij Woudsport Houthulst A kregen de kampioensdromen een fikse dreun. De jongens van coach Stijn Desmet verloren met 3-0 en zien hun dichtste belager naderen tot op twee punten.
The post T2 van Jong Male (2A) Kenneth Dhondt droomt nu al van de titel appeared first on KW.be.

Lees meer »

De U11 van Katjes Ieper

De U11 van Katjes Ieper nam het vorig weekend in eigen huis op tegen Evoco Komen. Zaterdag volgt voor de Ieperse meisjes een nieuwe thuismatch tegen Sijos Menen.
The post De U11 van Katjes Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruggeling onder de loep (59): Eugenie Vandeplassche, alias Marietje Wullok

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Eugenie Vandeplassche, alias Marietje Wullok
The post Bruggeling onder de loep (59): Eugenie Vandeplassche, alias

Lees meer »

Senioren Advies Raad blikt terug op werkingsjaar

Een goed jaar geleden ging Paul Saelens – een gepensioneerd maatschappelijk werker uit Sijsele – van start als voorzitter van de stedelijke adviesraad voor senioren. “Zowel op het vlak van mobiliteit en veiligheid als van toegankelijkheid van de dienstverlening hebben we toch al iets bereikt”, zegt hij.
The post Senioren Advies Raad blikt terug op werkingsjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw krijgt geen 760.000 euro schadevergoeding voor pijn na auto-ongeluk: ze kon wél grote kerstboom weggooien

In de Ierse stad Limerick heeft de rechtbank een schadevergoeding van meer dan 760.000 euro afgewezen. De 36-jarige Kamila Grabska eiste dat bedrag van een verzekeringsmaatschappij, omdat ze sinds een auto-ongeluk last heeft van voortdurende nek- en rugpijn. De rechter seponeerde de zaak nadat ze een actiefoto te zien kreeg van de vrouw, die een stevige kerstboom de lucht in

Lees meer »

Alcoholreclame krijgt nieuwe educatieve boodschap, maar sector zet daarmee minister buitenspel

Reclame voor alcohol krijgt een nieuwe educatieve boodschap. In plaats van “Ons vakmanschap drink je met verstand” zullen commerciële boodschappen voor alcoholhoudende dranken voortaan gepaard gaan met de waarschuwing “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”. Dat kondigt de sector maandag aan, maar Het Belang van Limburg schrijft dat volgens federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) nog niets beslist is.

Lees meer »

Videoplatform ‘zoomt’ op de beurs

17:38 Het Amerikaanse Zoom Video, alom bekend sinds de covidpandemie, is dinsdag een van de opvallende winnaars op Wall Street. In het vierde kwartaal bleek het bedrijf veerkrachtiger dan gedacht.

Lees meer »

Uitstel beslissing over de toeristische ontsluitingsweg in Middelkerke: “Het niet goedkeuren hiervan is onverantwoord”

De goedkeuring voor een cruciale nieuwe toeristische verbinding tussen de E40 en het centrum van Middelkerke blijft uit, tot grote frustratie van burgemeester Jean-Marie Dedecker. Het tracé, dat bedoeld is om de drukke Spermaliestraat veiliger te maken, wacht nog steeds op groen licht. Burgemeester Dedecker benadrukt dat verdere vertraging onverantwoord is.
The post Uitstel beslissing over de toeristische ontsluitingsweg in

Lees meer »

Organisatie Songfestival onderzoekt Israëlische inzending, die zou verwijzen naar aanval van Hamas

De organisatie van het Songfestival voert "een grondig onderzoek" naar de Israëlische inzending. De tekst is gelekt in Israëlische media en zou duidelijke verwijzingen bevatten naar de grootschalige aanval van Hamas op 7 oktober. Het Songfestival omschrijft zichzelf als een niet-politiek evenement. Voor Gianni Paelinck, Songfestivalkenner bij VRT NWS, komt het onderzoek van de EBU niet onverwacht. "Dit zou wel

Lees meer »