Krantenkoppen

Waarom wil Thierry Baudet voet aan grond in Vlaanderen?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Eerste paddentunnels in Bellegem

De jaarlijkse paddentrek is begonnen! Tijdens deze trek steken padden de wegen over, maar door het drukke autoverkeer halen ze vaak de overkant niet. Voor het eerst in Groot-Kortrijk werden twee paddentunnels geplaatst in de Dottenijsestraat in Bellegem. Zo kunnen padden voortaan zelfstandig en veilig de overkant bereiken.
The post Eerste paddentunnels in Bellegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik zal het nooit helemaal kunnen loslaten”: Krak Marc Decaestecker schenkt WO I-collectie aan privémuseum van Jan Fieuw

Met de sluiting van feestzaal Caracas en café De Sportman zocht Marc Decaestecker een goeie bestemming voor zijn collectie stukken uit de Eerste Wereldoorlog. Hij vond die in het museum van Jan Fieuw in de schaduw van de Steenakkermolen in Sint-Juliaan. “Ik weet dat Jan er goed zorg voor zal dragen”, vertelt Marc, die recent nog verkozen werd tot Krak

Lees meer »

Dapalo organiseert twaalfde editie van Daiselrun

Atletiekvereniging Dapalo Dadizele organiseert op zaterdag 2 maart de jaarlijkse Daiselrun.Het sportevement vindt ook dit jaar plaats in Slypskapelle.
The post Dapalo organiseert twaalfde editie van Daiselrun appeared first on KW.be.

Lees meer »

De U9-A van SK Elverdinge

SK Elverdinge brengt dit seizoen twee U9-ploegen in competitie. De A-ploeg speelde vorig weekend thuis tegen de leeftijdsgenoten van GS Voormezele.
The post De U9-A van SK Elverdinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

33 jaar na moord blijven ouders van gruwelijk vermoorde Ingrid (26) hopen op doorbraak

“Het is onze laatste hoop.” Bijna 33 jaar na de gruwelijke moord op hun dochter blijven de ouders van Ingrid Caeckaert bidden voor een doorbraak. De 26-jarige vrouw werd in maart 1991 met 62 messteken om het leven gebracht in Knokke-Heist. Maar wie de dader is, blijft een raadsel. De DNA-techniek van biomedisch wetenschapper Sofie Claerhout zorgt mogelijk voor een

Lees meer »

Mariette en Fabien winnen kampioenschap manillen

In het lokaal dienstencentrum De Kim in de Sint-Jorisstraat vond de tweede editie van het Werviks kaartkampioenschap manillen plaats. Het ging om een organisatie van de stedelijke seniorenadviesraad en De Kim, met steun van de stad. Er waren in totaal 32 deelnemers. Bij de mannen had Fabien Dourny de beste troeven, bij de vrouwen was
The post Mariette en Fabien

Lees meer »

Zij zetten skeleton op de kaart: “Het is precisiewerk, niet als een dode pladijs ‘op een plankske’ naar beneden glijden”

2024 is nu al een grand cru-jaar voor het Belgische skeleton. Kim Meylemans (27) pakte dit weekend zilver op het WK in Winterberg, na de gouden medaille op het EK eerder deze maand. Jonge talenten Aline Pelckmans (21) en Colin Freeling (21) verzekeren haar opvolging. “Skeleton is precisiewerk, niet als een dode pladijs naar beneden glijden.”

Lees meer »

Nu al 2,3 miljard ton: wereldwijde afvalberg blijft maar groeien

De hoeveelheid afval blijft wereldwijd fors toenemen. Als er geen actie wordt ondernomen, zal de wereldwijde afvalberg verder aangroeien van 2,3 miljard ton (in 2023) tot 3,8 miljard ton in 2050. Dat zal ook grote gevolgen hebben voor de economie en de volksgezondheid, zo staat woensdag in een rapport van UNEP, het Milieuprogramma van de Verenigde Naties.

Lees meer »