Krantenkoppen

‘We hebben dit niet eerder gezien’: bijna de hele bevolking in de Gazastrook lijdt honger

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Uitwijkstroken Torhoutstraat moeten zwaar verkeer uit Jos Janssenstraat houden

De Torhoutstraat in Klerken krijgt uitwijkstroken. Het gemeentebestuur wil zo de weg toegankelijker maken voor zwaar verkeer richting Zarren en op die manier het sluipverkeer in de Jos Janssenstraat beperken. Ook in Merkem en Sint-Kristoffel zijn er nieuwe wegen- en rioleringswerken gepland.
The post Uitwijkstroken Torhoutstraat moeten zwaar verkeer uit Jos Janssenstraat houden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meulebeeksesteenweg en Tieltstraat (N399) krijgen trajectcontrole

Op zeven plaatsen in West-Vlaanderen installeert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) binnenkort nieuwe trajectcontroles. Ook in de Meulebeeksesteenweg, tussen Tielt en Meulebeke, komt een trajectcontrole. Daar staan nu ook al ANPR-camera’s, al dienen die niet voor trajectcontroles.
The post Meulebeeksesteenweg en Tieltstraat (N399) krijgen trajectcontrole appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump ook van stembiljet geweerd voor voorverkiezingen Illinois

Een rechter in de Amerikaanse staat Illinois heeft voormalig president Donald Trump uitgesloten van deelname aan de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen in die staat. Ze deed die uitspraak vanwege Trumps rol in de aanval op het Capitool op 6 januari 2021. Trump heeft de uitspraak inmiddels “ongrondwettelijk” genoemd en aangekondigd in beroep te gaan.

Lees meer »

Gezaghebbende Britse organisatie: “Kort zomervakantie in tot vier weken”

In het Verenigd Koninkrijk roept de gezaghebbende liefdadigheidsorganisatie Nuffield Foundation op om de zomervakantie in te korten tot vier weken. Door af te stappen van de schoolkalender die “dateert van de victoriaanse tijd”, krijgen leerlingen en leerkrachten meer tijd in het schooljaar om tot rust te komen, luidt de redenering. Ook in Vlaanderen gaan stemmen op om de zomervakantie in

Lees meer »

Mama van Kenza overleefde genocide in Rwanda: “Mijn ouders niet, maar mijn dochter is vandaag Miss België voor hén”

“Dank u, mama. Voor de Rwandese roots, en om mij in het Frans op te voeden.” Nog voor ze tot Miss België gekroond werd, bracht Kenza Ameloot (21) op het podium een uitvoerige serenade aan mama Joseline Gakire (68). Een wonder dat zij er vandaag überhaupt nog bij is. “Mijn beide ouders zijn vermoord in de genocide in Rwanda, maar

Lees meer »

Vrouw (25) uit Poperinge belandt met wagen in de gracht

Bij Ieper raakte een auto van de weg en kwam tot stilstand in het water van een gracht. De bestuurster (25) uit Poperinge werd overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Vrouw (25) uit Poperinge belandt met wagen in de gracht appeared first on KW.be.

Lees meer »