Krantenkoppen

Wedstrijd tussen RWDM en Eupen definitief gestaakt na wangedrag thuisfans, partij wordt nog uitgespeeld achter gesloten deuren

De partij tussen RWDM en Eupen zit er definitief op na wangedrag van de RWDM-fans. Na 85 minuten spelen, werden er bommetjes op het veld gegooid. Scheidsrechter Nathan Verboomen liet de spelers na een pauze van ruim twintig minuten opnieuw het veld opkomen, maar door een nieuw bommetje werd de wedstrijd gestaakt. Een forfaitscore krijgt RWDM niet aangesmeerd. Eupen moet voor amper vijf minuten terugkeren naar Molenbeek.

Meer krantenkoppen in België

Boxer en youtuber Jake Paul haalt beste Nederlands boven: “Dat klinkt verrukkelijk, mijn knappie!”

Een Amerikaan die Nederlands probeert te praten: altijd een komisch geluid. Maar de boxer en youtuber Jake Paul (27) brengt het er na enkele lessen Nederlands van zijn vriendin en schaatster Jutta Leerdam (25) niet slecht vanaf. “Zo, het was een lange dag”, “wat eten we vandaag” en “eet smakelijk”: Paul heeft het Nederlands duidelijk al redelijk goed onder de

Lees meer »

LIVE. Onrust in Midden-Oosten blijft aanhouden

De spanningen blijven hoog oplopen in het Midden-Oosten: niet alleen door de oorlog tussen Israël en Hamas in de Gazastrook, maar ook in Libanon, Syrië, en Irak, op de Rode Zee, en zelfs tot in het grensgebied tussen Iran en Pakistan staan de zenuwen strak gespannen. Volg alle ontwikkelingen hier live.

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA richt het ‘Fonds Vrienden van BUDA’ op: “Méér cultuur voor mensen met minder”

Kunstencentrum BUDA bouwt haar sociale acties verder uit via ‘Fonds Vrienden van BUDA’, een sociaal fonds van BUDA-vrienden die ijveren voor ‘méér cultuur voor mensen met minder’. Speciaal voor deze gelegenheid werd nog één keer de film ‘Here’ van Bas Devos vertoond, overigens een coproductie van BUDA.
The post Kunstencentrum BUDA richt het ‘Fonds Vrienden van BUDA’ op: “Méér cultuur

Lees meer »

Worden cold cases als de Bende Van Nijvel toch nog opgelost? Parlement keurt baanbrekende DNA-wet goed

Speurders mogen vanaf nu in het DNA van een onbekende moordenaar kijken, om bijvoorbeeld zijn haarkleur en leeftijd te achterhalen. Het parlement keurde donderdag een baanbrekende DNA-wet goed, in de aanwezigheid van slachtoffers: “Zelfs als het maar één cold case oplost, was het de inspanning waard”, zegt Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

KIJK LIVE (21u30). Wie plaatst zich voor de finale van Copa del Rey? Kijk dinsdagavond exclusief bij HLN naar Real Sociedad – RCD Mallorca!

In de Reale Arena strijden Real Sociedad en RCD Mallorca dinsdagavond om een plaats in de Spaanse bekerfinale. In de heenmatch van de halve finale van de Copa del Rey werd er niet gescoord. Donderdag spelen Athletic Club en Atlético de Madrid tegen elkaar, de Basken wonnen de heenwedstrijd met 1-0. Wie plaatst zich voor de finale? Bekijk de wedstrijd

Lees meer »