Krantenkoppen

Wie is Taylor Tomlinson, de vrouw die James Corden moet vervangen als late night host?

Je kent haar misschien al van TikTok, maar sinds kort is ze overal. De Amerikaanse comédienne Taylor Tomlinson (30) neemt de fakkel over van ‘The Late Late Show’-presentator James Corden, al doet ze dat met een volledig nieuw format, genaamd ‘After Midnight’. Wie is dit nieuwe media-gezicht, en wat is haar geheim? “Alles is grappig, ook tragedie, in de juiste context…”

Meer krantenkoppen in België

Ernest Wijnboutique verhuist begin mei naar vernieuwde Begijnhofstraat

Na een succesvolle periode van meer dan tien jaar op de Grote Markt, maakt Ernest Wijnboutique zich klaar voor een nieuw hoofdstuk in de vernieuwde Begijnhofstraat in het hartje van Kortrijk begin mei. “De verhuizing markeert niet alleen een nieuw begin, maar ook de kans om het geliefde concept te behouden en te verbeteren, met als doel een breder publiek

Lees meer »

Dienstencentrum De Parette bestaat 25 jaar

Het eerste lokaal dienstencentrum van Harelbeke opende 25 jaar geleden zijn deuren voor de senioren van Harelbeke en werd zo een centrale ontmoetingsplek. “We zijn trots op wat De Parette vandaag betekent voor de senioren uit de buurt”, zegt Lynn Callewaert, schepen van Welzijn en voorzitter van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Dienstencentrum De Parette bestaat 25 jaar appeared first on

Lees meer »

Duitsers mogen vanaf april cannabis roken

Vanaf 1 april is recreatief cannabisgebruik legaal in Duitsland, is vrijdag beslist in de Bundestag. Volwassen Duitsers mogen beperkt cannabis kweken, bezitten en roken, bijvoorbeeld niet in de buurt van scholen. Er komen ook ‘cannabisclubs’.

Lees meer »

“EP Hotels moet hotelhouder en klanten dichter bij elkaar brengen”: Unizo-Starter van het Jaar wil virtuele hotelketen uitbouwen

De West-Vlaamse Starter van het Jaar 2023 is in Brugge te vinden. Epartnergroup, het geesteskind van vader en zoon Dirk (65) en Simon Van Holsbeke (33), sleepte de Unizo-erkenning in de wacht en wil uitgroeien tot dé online zoekengine en virtuele hotelketen waar toeristen rechtstreeks bij hoteliers kunnen boeken. “We willen een keurmerk worden”, klinkt het.
The post “EP Hotels

Lees meer »

Kritische tussenkomsten in gemeenteraad Wevelgem over De Lijn: “Tussenstop tot 50 minuten”

Yves Goddeeris (Vooruit) en Jelle Stragier (Groen) hebben tijdens de gemeenteraad vragen gesteld bij de nieuwe vervoersregeling van De Lijn. Goddeeris wou weten of er iets wordt gedaan aan de omslachtige verbinding met Roeselare, Stragier vroeg zich af of de gemeente financieel kan tussenkomen voor sommige mensen. Het antwoord van het college, samengevat: De Lijn zal het plan evalueren, en

Lees meer »

Vastbinden en afzonderen gebeurt minder dan 30 jaar geleden in West-Vlaamse psychiatrische ziekenhuizen, blijkt uit onderzoek VIVES

Dwangmethodes komen minder voor in West-Vlaamse psychiatrische ziekenhuizen dan 30 jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van de hogeschool VIVES. Twee jaar lang hebben drie onderzoekers van Vives hulpverleners uit psychiatrische ziekenhuizen in West-Vlaanderen bevraagd over dwangmethodes. Dat zijn gebruiken in de psychiatrie om de patiënten te beschermen tegen zichzelf en anderen, zoals vastbinden of afzonderen.

Lees meer »