Krantenkoppen

Wordt het Beveren-Waas of Scheldewaas? Alleen deze namen nog mogelijk voor nieuwe fusiegemeente in Waasland

De stuurgroep Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht heeft beslist dat de nieuwe naam van de fusiegemeente Beveren-Waas of Scheldewaas wordt. Vanaf volgende week kunnen de inwoners stemmen voor een definitieve keuze.

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse bioloog Freek Vonk ontdekt nieuwe ‘reuzenslang’ in Amazoneregenwoud: “Dit is extreem bijzonder”

De Nederlandse wetenschapper Freek Vonk heeft met veertien internationale collega’s een nieuwe soort reuzenslang ontdekt. Dat maakte de bioloog, die naast een succesvolle tv-carrière ook nog volop aan wetenschappelijk onderzoek doet, vandaag bekend via zijn sociale media. Hij heeft ontdekt dat de grootste slangensoort ter wereld, de groene anaconda in werkelijkheid uit twee verschillende soorten bestaat. De hoogleraar aan de

Lees meer »

Al ruim 125.000 euro ingezameld om schadevergoeding te betalen: crowdfunding van Acid is groot succes

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site – die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd – stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld,

Lees meer »

MeToo overschaduwt Franse Oscars: staande ovatie voor actrice Judith Godrèche na ontroerende toespraak

Seksueel geweld in de filmindustrie stond gisterenavond centraal tijdens de César Awards, het Franse equivalent van de Oscars. In het theater Olympia in Parijs hield de 51-jarige actrice Judith Godrèche, die eerder deze maand twee regisseurs beschuldigde van misbruik, een aangrijpende toespraak. De zaal luisterde ademloos naar haar verhaal en beloonde haar met een staande ovatie. Haar woorden werden live

Lees meer »

Cath Luyten zweert voor het eerst alcohol af voor Tournée Minérale: “Nu pas besef ik hoeveel ik dronk”

Cath Luyten (47) doet voor het eerst mee aan Tournée Minérale. “Het aantal momenten dat je haast automatisch én onbewust naar alcohol grijpt, zijn niet op één hand te tellen”, vertelt ze in gesprek met ‘TV Familie’. Ze legt uit waarom ze zich wilde engageren en vertelt over de effecten die het heeft op haar lichaam en gezondheid. “Mensen in

Lees meer »

“Waarom kan jij niet tegen kritiek?”: eerste ruzie gooit roet in het eten van Regi en Kristel in ‘Regi gaat trouwen’

De weg naar het altaar is niet zonder slag of stoot voor Regi Penxten (47) en Kristel Hubeny (35), letterlijk dan. De ietwat roekeloze rit naar hun huwelijkschef mondt uit in een eerste ruzie voor de aanstaande bruid en bruidegom. “Ik rijd nooit meer. Trek uw plan”, klinkt het koppig bij Kristel, een antwoord dat niet in goede aarde valt

Lees meer »

Daniel Pérez (23) is stilaan op dreef voor KV Oostende: “KVO toverde opnieuw een glimlach op mijn gezicht”

Daniel Pérez sleepte eind november dankzij een goal diep in blessuretijd een punt uit de brand tegen z’n ex-ploegmaats van Club NXT (3-3). Staat de Venezolaanse spits zaterdagavond opnieuw aan het kanon tegen de Bruggelingen? “Ik heb geleerd met moeilijke situaties om te gaan.” De 22-jarige aanvaller groeit naar z’n beste vorm toe.
The post Daniel Pérez (23) is stilaan

Lees meer »

“Geruchten deden al jaar de ronde”: scholieren niet verrast dat leerkracht in cel zit voor relatie met minderjarige leerlinge

“Hij was altijd al populair bij de meisjes. Hij speelde met hen en raakte hen af en toe wel een keer aan.” Scholieren van het LAB Sint-Amands zijn niet verrast dat leerkracht natuurwetenschappen Y.S. een relatie had met een van zijn leerlingen. Ook sommige andere leerkrachten uitten eerder al hun vermoedens. De man van 26 zit sinds dit weekend in

Lees meer »

Vijf generaties op een rij: van Henriette tot Mynthe

Mynthe Hooreweghe, het dochtertje van Tahira Vannevel en Mike Hooreweghe uit Maldegem, zorgde op 20 september voor een uniek vijfgeslacht. Op de foto herkennen we de vijf dames met marein Henriette De Cock (88, Brugge), mamie Carine Tanghe (66, Brugge), moeke Stefanie Rosseel (46, Maldegem), mama Tahira Vannevel (22, Maldegem) en Mynthe Hooreweghe (°20 september
The post Vijf generaties op

Lees meer »

Cafébazin Romina (32) speelt weekopbrengsten kwijt na inbraak: “Dief wist wanneer hij moest komen. Ken ik hem?”

Romina Cheroutre (32), de uitbaatster van het bekende café ’t Paviljoen in Merkem, werd dinsdagnacht het slachtoffer van een inbraak. Daarbij werd de kassa volledig geplunderd, en werden twee weekopbrengsten gestolen. “De dief wist perfect wanneer hij moest toeslaan, en deed er nogal wat moeite voor. Ik vrees dat ik die dief moet kennen”, zucht Romina.
The post Cafébazin Romina

Lees meer »

Inspiratie voor duurzame kleding op eerste Fair Fashion Day in Kortrijk

Zaterdag 24 februari tussen 14 en 18 uur wordt de eerste Kortrijkse Fair Fashion Day in Texture georganiseerd. Twee derde van de kleding in onze kleerkast dragen we zelden of nooit. Op de inspiratiedag scoor je massa’s tips en tricks om je kleerkast sober, duurzaam en toch mooi te houden.
The post Inspiratie voor duurzame kleding op eerste Fair Fashion

Lees meer »