Krantenkoppen

Zeldzaam fenomeen gespot in Hoge Venen: breking van zonlicht zorgt voor oranje zonnezuil

In de Hoge Venen, in de buurt van Malmedy, konden aandachtige wandelaars een zeldzaam fenomeen op beeld vastleggen. Door de breking van zonlicht ontstond er een zonnezuil, een soort oranje lichtkoker die in de blauwe hemel tevoorschijn kwam.

Meer krantenkoppen in België

Tickets voor optreden AC/DC nu al uitverkocht

Tickets voor het concert van AC/DC zijn allemaal de deur uit. De ticketverkoop begon vrijdag om 10.00 uur. Na zo’n uur was de show volledig uitverkocht. Ook bij onze noorderburen was de vraag naar tickets groot. Daar stonden er op een gegeven moment 150.000 mensen in de wachtrij.

Lees meer »

Oostends gemeenteraadslid Nathan Blondé laat 35 toppolitici aan het woord in nieuw boek

Dinsdag is het boek: ‘Brieven van de politiek’ van de 31-jarige Nathan Blondé verschenen. In het boek laat het gemeenteraadslid voor Vooruit Oostende, die ook ondernemer is, 35 bekende politici aan het woord in een beknopte brief over de uitdagingen en oplossingen voor ons land. “Zie het als een beknopte gids voor het komende verkiezingsjaar.”
The post Oostends gemeenteraadslid Nathan

Lees meer »

Voorzitter Soncotra is tevreden man

Na een competitievrije periode is het zaterdag tijd voor een bekerwedstrijd voor Soncotra A. Voorzitter Patrick Schatteman die heel tevreden is over de gang van zaken – hoopt dat de ploeg zich net als vorig jaar kan kwalificeren voor de finale.
The post Voorzitter Soncotra is tevreden man appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speelgoed van Chinese onlinewinkel Temu is “veiligheidsrisico” voor kinderen

Wie online op zoek gaat naar speelgoed voor zijn kind, ziet gegarandeerd in de eerste zoekresultaten Temu blinken, en dan ook nog eens aan zeer interessante prijzen. Maar pas toch maar op. Het speelgoed dat de Chinese onlinekoopjeswinkel verkoopt, voldoet niet aan de Europese veiligheidsvoorschriften. Veel producten van Temu vormen zelfs ronduit een veiligheidsrisico voor kinderen. Dat stelt Toy Industries

Lees meer »

101-jarige kunstenaar-fotograaf Marcel De Coninck overleden

Vorige zaterdag had – in intieme kring volgens zijn wens – de uitvaartdienst plaats van Marcel De Coninck. Hij mocht op 13 januari nog zijn 101ste verjaardag vieren in wzc De Pottelberg in Kortrijk waar hij overleden is.
The post 101-jarige kunstenaar-fotograaf Marcel De Coninck overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Plots zagen we een oranje kopje”: vos moet 300 meter in zee zwemmen nadat het verrast wordt door vloed

De Britse ‘Mull Wildlife Group’ heeft een opmerkelijk “zeedier” gezien toen ze op excursie waren. Nancy en haar vriendinnen zagen naar eigen zeggen plots “een oranje kopje boven het zeewater zwemmen”. Een vos, die eerst vogels aan het spotten was op een rots, was plots verrast door de stand van het water. Toen het dier op de rots was geklommen,

Lees meer »

“Samenwerken in plaats van naar elkaar te wijzen”: zo wil minister Verlinden drugsgeweld in Brussel aanpakken

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) erkent dat het niet eenvoudig wordt om de drugscriminaliteit in Brussel aan te pakken. “In een land dat zo complex is als het onze, met bevoegdheden die verdeeld zijn, moeten heel veel partners zich inzetten.” Ook de problematiek zelf is maatschappelijk gecompliceerd. Toch is het volgens haar niet te laat. “We móeten dit

Lees meer »

Ondanks gebroken glazen deur rijdt lijnbus vol scholieren gewoon door, ouders zijn het beu: “Chauffeur staat waarschijnlijk onder immense druk”

Hoewel er na de krokusvakantie extra bussen werden ingezet, zijn de problemen rond het nieuwe vervoersplan van De Lijn nog niet opgelost. Op de buslijn tussen Ieper en Roeselare sneuvelde maandagochtend het glas van één van de deuren. Toch reed de bus nog kilometers lang door naar Roeselare. “We zullen een klacht indienen. Niet tegen de buschauffeur, maar tegen de

Lees meer »

Vlaamse regering bereikt akkoord met boeren: tot oktober halve stop op aankoop landbouwgrond

De Vlaamse regering heeft na lang onderhandelen een akkoord bereikt over maatregelen die tegemoet moeten komen aan de bezorgdheden van de boeren. De overheid zal tot oktober “terughoudendheid” zijn bij het aankopen van landbouwgronden (lees: er komt een halve pauzeknop). Daarnaast zal de regering de administratieve lasten voor de boeren verminderen. Boerenbond-topman Lode Ceyssens laat alvast verstaan dat hij bereid

Lees meer »

Weyts wil proffen sneller kunnen ontslaan

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) komt met een grondige hervorming van het evaluatiesysteem op hogescholen en universiteiten. Disfunctioneel personeel, bijvoorbeeld als er sprake is van grensoverschrijdend gedrag, staat voortaan sneller op straat. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »

Gehaaste klant ziet niet dat glazen deur gesloten is en valt erdoor

Een man uit het Chinese Jiangxi was donderdag net iets te gehaast toen hij lunch wilde halen. De klant kwam aangelopen en zag daardoor niet dat er een glazen deur was. Hij liep ertegenaan en viel op honderden scherven. Medewerkers kwamen de man snel helpen, maar hij had zich gelukkig niet bezeerd. De winkeleigenaar zei later dat er al borden

Lees meer »

KIJK. Drie Belgen beklimmen mythische bergwand van 1.200 meter hoog in Chili, en dat zónder touwen: “Droom die werkelijkheid is geworden”

Drie Belgen zijn erin geslaagd om een mythische bergwand van 1.200 meter hoog in het Chileense deel van Patagonië te beklimmen. Sterker nog: de klimmers gebruikten daarbij geen touwen of ander klimmateriaal, maar rekenden louter op de kracht van hun armen en benen. “Het is echt een droom die werkelijkheid is geworden.”

Lees meer »

Verenigd Koninkrijk zit in een recessie

Voor het tweede trimester op rij kende het Britse bruto nationaal product (bnp) een daling, wat betekent dat het Verenigd Koninkrijk in een recessie beland is. Dat bevestigt het Britse statistiekbureau ONS donderdag.

Lees meer »