Krantenkoppen

Zeldzaam fenomeen gespot in Hoge Venen: breking van zonlicht zorgt voor oranje zonnezuil

In de Hoge Venen, in de buurt van Malmedy, konden aandachtige wandelaars een zeldzaam fenomeen op beeld vastleggen. Door de breking van zonlicht ontstond er een zonnezuil, een soort oranje lichtkoker die in de blauwe hemel tevoorschijn kwam.

Meer krantenkoppen in België

“Cocaïnegebruik prins Harry in memoires een truc om boeken te verkopen”, beweren Amerikaanse advocaten

De bekentenissen van prins Harry (39) over zijn druggebruik in zijn memoires ‘Reserve’, kunnen hem nu wel eens zuur opbreken. Een conservatieve denktank wil weten of de hertog van Sussex daar ook eerlijk over is geweest in zijn visumaanvraag voor de Verenigde Staten. Al lijkt het erop dat de Amerikaanse overheid de prins beschermt. “Er is geen bewijs dat hij

Lees meer »

Komzangers huldigen de kampioenen

In zaal de Velodroom in Sint-Eloois-Winkel huldigden de Komzangers hun kampioenen. Staand: het bestuur van de vinkenmaatschappij ‘de Komzangers’ uit Wevelgem Filip Sioen, Ann Demeestere, Ann Debever, Francky Deroo, Renée Wittouck en Frans Decin. Zittend: kampioene Kathy Keersdock, koning Mark Demeester en tweede kampioen Frank Demyttenaere. (JS/foto JS)
The post Komzangers huldigen de kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tegenstanders van goedgekeurde Europese natuurherstelwet hopen “nieuw stikstofdossier” alsnog te blokkeren

De natuurherstelwet is dan toch goedgekeurd door het Europees Parlement, maar de reacties zijn gemengd. Van "een nieuw stikstofdossier" tot "een overwinning voor de natuur, de dieren en onze gezondheid": de voorstanders klinken blij en opgelucht, maar de tegenstemmers hopen de wet alsnog te blokkeren tijdens de laatste horde, op het niveau van de lidstaten. Het zal tot op het

Lees meer »

Duizenden Bolsonaro-aanhangers op straat tegen onderzoek naar staatsgreep

In de Braziliaanse miljoenenstad Sao Paulo zijn zondag duizenden aanhangers van oud-president Jair Bolsonaro op straat gekomen om hun ongenoegen te laten blijken over het strafonderzoek naar de rechtspopulist. De speurders onderzoeken de rol die Bolsonaro gespeeld zou hebben in de mislukte staatsgreep na diens verkiezingsnederlaag in 2022.

Lees meer »

Dameswerking SK Staden moet voor volgend seizoen op zoek naar twee nieuwe trainers

De dameswerking van SK Staden moet voor volgend seizoen op zoek naar twee nieuwe hoofdtrainers. Zowel bij de A-ploeg, die momenteel in de interprovinciale reeks uitkomt, als de C-ploeg (3de provinciale) haken de trainers af om diverse redenen.
The post Dameswerking SK Staden moet voor volgend seizoen op zoek naar twee nieuwe trainers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart Kaëll en ABBA4U op Wieltjesfeesten

De Wieltjesfeesten in Menen vinden dit jaar plaats op 6, 7 en 8 september. Op zaterdag komt Bart Kaëll alvast langs.
The post Bart Kaëll en ABBA4U op Wieltjesfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerp moet Overmars nog 9 maanden missen

Marc Overmars (50) vecht zijn wereldwijde schorsing wegens grensoverschrijdend gedrag niet meer aan. De Nederlander staat dus tot midden november aan de kant. Hoe moet het nu verder bij Antwerp, zonder sportieve baas?

Lees meer »

In de Brakelse bossen mag de ene villabewoner meer dan de andere

In Brakel, de bakermat van premier Alexander De Croo, wilde het gemeentebestuur de eigenaars van zonevreemde villa’s in het groen uit de nood helpen. Dat lukte voor de meesten, onder wie een schepen. Maar tientallen anderen vielen uit de boot. “De mens heeft toch ook recht op een stukje natuur?”

Lees meer »