Krantenkoppen

Zeldzaam fenomeen gespot in Hoge Venen: breking van zonlicht zorgt voor oranje zonnezuil

In de Hoge Venen, in de buurt van Malmedy, konden aandachtige wandelaars een zeldzaam fenomeen op beeld vastleggen. Door de breking van zonlicht ontstond er een zonnezuil, een soort oranje lichtkoker die in de blauwe hemel tevoorschijn kwam.

Meer krantenkoppen in België

Onderzoeker Filip Vanaeken geeft de strijd voor ondergronds alternatief voor Ventilus niet op: “Er is wél een oplossing mogelijk”

Filip Vanaeken, de bouwkundige die al sinds 2019 op eigen houtje het Ventilus-dossier onderzoekt, blijft pleiten voor een ondergronds alternatief op gelijkstroom. Volgens Vanaeken is de huidige geplande hoogspanningsverbinding onvergunbaar. Hij stelde vrijdagavond in het Skyline park in Izegem zijn oplossing voor aan een vijftigtal aanwezigen, aan de hand van een uitgebreide presentatie.
The post Onderzoeker Filip Vanaeken geeft de

Lees meer »

Opnieuw politiek gevangene overleden in Wit-Rusland: bezorgdheid neemt toe

In Wit-Rusland is opnieuw een politieke gevangene overleden. Het gaat om de 64-jarige activist en journalist Ihar Lednik. Dat meldt de Wit-Russische partij BSDP, waar hij lid van was. Volgens de partij overleed Lednik aan een hartstilstand. Zijn gezondheid was er aanzienlijk op achteruitgegaan in de gevangenis. Het is al de vijfde politiek gevangene die overlijdt in twee jaar tijd

Lees meer »

Gravel wordt groot: uit VS overgewaaide wielerdiscipline gaat hard bij zowel profs als recreanten

Een hype? Gravelfietsen is dat stadium al gepasseerd, de nieuwe wielerdiscipline is een blijver. In het najaar wordt in Leuven voor het eerst een WK gravel georganiseerd op Belgische bodem. Ex-veldrijder Erwin Vervecken is medeorganisator en believer van het eerste uur. En naast het competitieve circuit zoekt ook een grote groep recreanten het grind op. Het Antwerpse bedrijf PlugPlug kan

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Van spannend avontuur tot grote teleurstelling: hoe Eddy Planckaert zijn Franse droom uit elkaar zag spatten

De Franse droom die Eddy Planckaert (65) al haast zijn hele leven lang koestert, is in het water gevallen. Dat onthulde hij tijdens het Valentijnsweekend in de vierkantshoeve in Bure. Hoe is die droom om naar Frankrijk te emigreren ooit begonnen? En waar is het nu misgegaan? “We hebben vier maanden geprobeerd om daar te wonen. We vonden er onze

Lees meer »

Automobiliste negeert voorrang in Izegem en knalt op bestelwagen: beide bestuurders lichtgewond

Op het kruispunt van de Meulebeeksestraat en de Haaipanderstraat in Izegem gebeurde dinsdagochtend opnieuw een ongeval. Een vrouw gaf er geen voorrang en knalde met haar voertuig tegen een bestelwagen. Zowel zij als de chauffeur van de bestelwagen geraakten lichtgewond.
The post Automobiliste negeert voorrang in Izegem en knalt op bestelwagen: beide bestuurders lichtgewond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier mensen getroffen door bliksem bij Sydney Opera House

In de Australische stad Sydney zijn maandag in de buurt van het Sydney Opera House vier mensen gewond geraakt toen ze werden getroffen door de bliksem. De vier schuilden tijdens hevig onweer onder een boom in de Botanische Tuin, op een steenworp afstand van het iconische operagebouw. Daar werden ze getroffen door een bliksemschicht, waarbij ze bewusteloos raakten en brandwonden

Lees meer »

Niels opent fietsenzaak langs Leieboorden

De nieuwe fietsenzaak ‘Longcut Cycles’ vind je aan de Vrijdomkaai 1 langs de Leie. De fietshandel met bijhorende attributen, accessoires en een open atelier, opent officieel de deuren op 17 maart. Niels Kinds genoot een opleiding industrieel ingenieur in Kortrijk en daarna een opleiding herstellingen en onderhoud van fietsen en bijhorend fietsmateriaal. Hij komt uit Roeselare en is gestart in

Lees meer »

Strengere straffen voor seksueel geweld en terrorisme, maar ook meer “maatwerk”: zo ziet het nieuwe Strafwetboek eruit

Zwaardere straffen voor pakweg seksueel geweld, terrorisme, spionage of geweld tegen politie en hulpverleners, maar ook meer "maatwerk": dat belooft het nieuwe Strafwetboek. Het federale parlement heeft dat zopas goedgekeurd. Maar waarom was dat nieuwe Strafwetboek eigenlijk nodig, hoe zit het voortaan in elkaar en zijn er ook misdrijven uit verdwenen? Vijf vragen en antwoorden.

Lees meer »

Kim Meylemans verovert zilver op WK skeleton

Kim Meylemans (27) heeft op het WK in Winterberg een zilveren medaille in de wacht gesleept. Onze landgenote schoof in de derde van vier runs op naar de derde plaats. In de laatste run verzekerde zich uiteindelijk van de tweede plaats. De Canadese Hallie Clarke kroont zich tot wereldkampioen.

Lees meer »

“Geen euforie, maar we moeten ook niet panikeren”: grijpt Soudal Quick-Step na tegenvallende Omloop herkansing in Kuurne?

Het was een van de grote vragen voor de start van het Vlaamse wielerseizoen: hoe goed zou Julian Alaphilippe (31) zijn? Hoe zou de Fransman in de Omloop reageren na alle commotie rond de uitspraken van baas Patrick Lefevere? Antwoord: de ex-wereldkampioen kende een rotdag en haalde de finish niet. Evaluatie van de ploeg: “Julian was goed!” Ook miserie heeft

Lees meer »