Krantenkoppen

Ziekenhuis AZ Sint-Jan in Brugge stelt nieuw logo voor

Naar aanleiding van de breuk met het Serruysziekenhuis in Oostende lanceerde het AZ Sint-Jan Brugge een nieuw logo met bijhorende nieuwe huisstijl. “Onze slogan: ‘goede zorg laat niemand achter’”, zegt voorzitter Pablo Annys (Vooruit).

Het openbare ziekenhuis AZ Sint-Jan stond de laatste maanden vaak in de kijker. Een discussie tussen Brugse coalitiegenoten CD&V en Vooruit over al dan niet fusioneren met het katholieke ziekenhuis AZ Sint-Lucas is daar de oorzaak van. CD&V is voor een fusie en Vooruit, met Pablo Annys op kop, is tegen.

Recent liet burgemeester Dirk De fauw (CD&V) weten de beslissing over de komende gemeenteraadsverkiezingen te willen tillen. Die angel is er dus voorlopig uit. Maar eerder werd wel al beslist dat de samenwerking tussen het AZ Sint-Jan en het Henri Serruysziekenhuis in Oostende stopt.

Er werd dus een moeizame ‘defusie’ doorgevoerd. Directie en bestuur vinden het belangrijk om met een schone, nieuwe lei verder te gaan. Ze kozen ervoor een nieuw logo met bijhorende nieuwe huisstijl door te voeren. En dat logo werd zondagmorgen voorgesteld door voorzitter Pablo Annys en algemeen directeur Hans Rigauts.

Voor iedereen

“AZ Sint-Jan is een van de grootste werkgevers van West-Vlaanderen, een kwalitatief publiek referentieziekenhuis en een belangrijk tertiair zorgcentrum. Het zal deze rol op een innovatieve manier blijven invullen naar de gemeenschap toe en het is goed dat we dit met een nieuw logo nu nog duidelijker naar buiten brengen”, liet directeur Hans Rigauts verstaan.

“Deze ambitie komt op het juiste moment, nu heel wat mensen de eindjes moeilijk aan mekaar knopen. We mogen terecht trots zijn op ons publiek ziekenhuis. Dit publiek karakter komt onder meer tot uiting in onze toegankelijkheid, in de afwezigheid van ereloonsupplementen en het niet aanrekenen van voorschotten, in onze zorg voor mensen zonder papieren of in onze correcte toepassing van de euthanasiewetgeving”, vult voorzitter Pablo Annys aan.

“Wij zijn er voor iedereen. Dat bewijzen alle medewerkers van het ziekenhuis elke dag. De slogan bij ons nieuwe logo, in de vertrouwde blauwe letters, is dan ook ‘goede zorg laat niemand achter’.”

(PDV)

The post Ziekenhuis AZ Sint-Jan in Brugge stelt nieuw logo voor is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vier Belgische soldaten opgepakt in Noorwegen na gewelddadige vechtpartij tussen 20 à 30 mensen

De Noorse politie heeft zaterdagnacht vier Belgische soldaten gearresteerd na een gewelddadig incident in de stad Åndalsnes. De militairen waren in het land om mee te trainen in winterse omstandigheden. Het incident zou plaats hebben gevonden nabij een lokale bar. Volgens de café-uitbater was er buiten haar kroeg een vechtpartij waarbij 20 tot 30 mensen bij betrokken waren.

Lees meer »

Deelt Taylor Swift steek uit naar ex Joe Alwyn tijdens concert in Melbourne? “Ik voelde me heel eenzaam”

Taylor Swift (34) leek zaterdagavond tijdens een optreden in Melbourne een snedige opmerking te geven over haar ex Joe Alwyn (32). De Amerikaanse zangeres vertelde dat ze zich zeer eenzaam voelde terwijl ze in quarantaine zat tijdens de coronapandemie. In de tijd woonde ze nog bij haar toenmalige vriend Alwyn. “Ik dronk mijn gewicht in witte wijn.”

Lees meer »

David Vandyck uit Zedelgem zet met Valentijn je geliefde in de bloemen

Voor wie houdt van verrassingen kan op Valentijn zijn of haar geliefde eens laten verrassen met een opmerkelijke ruiker bloemen die persoonlijk wordt afgegeven door niemand minder dan David Vandyck. Hiermee geeft de singer-songwriter meteen ook een overduidelijk antwoord op zijn nieuwste hitsingle ‘Heeft Samenzijn Nog Zin’ die deze week naar de 10de plek doorstijgt in De Vlaamse Ultratop 30.

Lees meer »

Spectaculaire knock-out: ‘opa’ Volkanovski, die recent voor humoristische toets zorgde, verliest UFC-titel na ruim vier jaar

Ilia Topuria (27) is de nieuwe kampioen in de UFC-vedergewichtsklasse. Tijdens het hoofdevenement van UFC 298 veroverde hij de kampioensgordel, nadat hij Alexander Volkanovski (35) op spectaculaire wijze knock-out sloeg. De Australiër was jarenlang de meest gevreesde man in zijn divisie, maar de nog ongeslagen Topuria had slechts twee rondes nodig om hem te onttronen.

Lees meer »

Zieke Julian Assange niet aanwezig bij zitting van laatste kans

Een zieke Julian Assange woont dinsdag de hoorzitting in het Britse High Court niet bij. “Hij voelt zich niet goed vandaag”, zei zijn advocaat Edward Fitzgerald bij de start van de zitting. Die wordt beschouwd als een laatste kans voor Assange om een overlevering van het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten tegen te houden.

Lees meer »

Jelle Cleymans en Jef Hoogmartens onthullen eerste namen van cast musical ‘Jeanne d’Arc’: Lotte Stevens schittert in hoofdrol

Lotte Stevens (31) kruipt binnenkort in de huid van de Franse heldin Jeanne d’Arc in de gelijknamige musical van schrijversduo Jelle Cleymans (38) en Jef Hoogmartens (40). De twee twijfelden geen seconde na Lotte’s auditie, klinkt het, maar maken het hun regisseur Luc Stevens nu wel wat moeilijk. Die zal deze zomer zijn eigen dochter naar de brandstapel moeten begeleiden.

Lees meer »