Krantenkoppen

Zulte Waregem laat leidersplaats in Challenger Pro League liggen na puntenverlies tegen Jong Genk

Zulte Waregem heeft zondagmiddag naast de koppositie gegrepen in de Challenger Pro League. Essevee moest in zijn wedstrijd van de achttiende speeldag thuis tegen Jong Genk genoegen nemen met een gelijkspel.

Jelle Vossen opende in de 20e minuut met een rake trap de score in de Elindus Arena. Halfweg de tweede periode maakte Noah Adedeji-Sternberg (67.) gelijk. Enkele minuten later viel Essevee met tien na de uitsluiting van Modou Tambedou (2x geel). De bezoekers uit Limburg kregen in de slotfase nog een strafschop maar Ortwin De Wolf redde de poging van Konstantinos Karetsas.

In het klassement mist Zulte Waregem de kans om over Beerschot naar de eerste plaats te wippen. De Ratten behouden, met een match minder, de leiding met 33 punten, evenveel als Essevee. De wedstrijd van Beerschot op het veld van Lommel werd afgelast vanwege het winterweer. Om dezelfde reden gingen ook Dender-Seraing, Francs Borains-KV Oostende en RSCA Futures-Luik dit weekend niet door. Jong Genk is elfde met 19 punten.

The post Zulte Waregem laat leidersplaats in Challenger Pro League liggen na puntenverlies tegen Jong Genk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voedselagentschap krijgt honderden klachten over online verkoop voeding: “Hobbykok moet opletten”

Nee, je mag niet zomaar via sociale media je soep, dagschotel of cupcakes verkopen. Het FAVV, het agentschap voor de voedselveiligheid, kreeg de voorbije twee jaar ruim 450 klachten over de online verkoop van levensmiddelen. Wéten hobbykoks wel wat de wettelijke spelregels zijn? “Er komt heel wat meer bij kijken dan enkel hygiëne.” We namen de proef op de som.

Lees meer »

LIVE GAZA. “Doden door Israëlische aanvallen in Gaza en Syrië” – Iran beschuldigt Israël van saboteren gaspijpleidingen

Tientallen Palestijnen zijn dinsdag omgekomen door Israëlische aanvallen in het zuiden en zuidoosten van Gaza, meldt het Palestijnse persbureau Wafa. De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft Israël er intussen ook van beschuldigd een genocide te plegen op de Palestijnen in de Gazastrook, nadat zijn Braziliaanse ambtgenoot Luiz Inacio Lula Da Silva dat eerder al deed. En voor de kust van

Lees meer »

Inferno in flatgebouw in Valencia: al zeker dertien gewonden

Er woedt momenteel een zware brand in een groot flatgebouw in de wijk Campanar in de Spaanse stad Valencia. Bewoners vluchtten naar hun balkons om te ontsnappen aan de vuurzee. De brandweer doet wat ze kan maar kan voorlopig niet zeggen of er nog mensen in het gebouw zitten.

Lees meer »

Plan voor gigantisch apencomplex in VS krijgt tegenwerking: “Ik denk niet dat iemand 30.000 apen naast de deur zou willen hebben”

In de Amerikaanse staat Georgia woedt er veel ophef rond de bouw van een gigantisch apenhabitat. In het complex zouden 30.000 apen komen verblijven om uiteindelijk voor medische tests in te zetten. Buurtbewoners zijn bang voor de komst van het habitat. Ze zijn onzeker over hun veiligheid en welzijn. Ook dierenrechtenorganisaties zijn niet tevreden, omdat medische tests op primaten wreed

Lees meer »

“We gingen nooit uit, maar spraken enkel af om te vrijen”: Gerd uit ‘Hotel Romantiek’ had 15 jaar jongere friend with benefits

Ze blijft al weken een beetje op de achtergrond, maar vanavond verbaast Gerd vriend en vijand in ‘Hotel Romantiek’. De bedeesde weduwe, die deze week 74 wordt, lijkt niet alleen te vallen voor de charmes van haar crush – weduwnaar André (68) -, maar slaat de kijker vooral met verstomming door enkele verrassende ontboezemingen over haar huwelijks- en seksleven. “Er

Lees meer »

Te vaak wordt onnodig in tongriempjes van baby’s geknipt

Artsen zetten de afgelopen jaar steeds sneller het mes in de mond van baby’s. Een knip in de tongriem zou onder meer problemen met borstvoeding verhelpen. Maar het aantal ingrepen stijgt wel heel snel. Vaak zijn ze overbodig, en de kosten zijn niet min. Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag.

Lees meer »

INTERVIEW. Het ongelofelijke verhaal van Diane Foley (75), wier zoon door IS werd onthoofd. “Ik ben zijn moordenaar gaan opzoeken in de gevangenis”

Ze wilde de beul van haar zoon in de ogen kijken, met hem spreken, zijn verhaal kennen. En daarmee verbaast de Amerikaanse Diane Foley de wereld. Want zij is de moeder van Jim Foley (40), de eerste gijzelaar die door IS-terroristen werd onthoofd, een executie die een schokgolf door de wereld joeg en die haar op de gruwelijkste manier trof.

Lees meer »