Krantenkoppen

22 unieke auto’s duiken na tien jaar op in oud pakhuis in Brussel: “Goud op wielen”

Unieke oldtimers die gevonden worden in een schuur of loods zijn meestal in slechte staat omdat ze aangetast zijn door de natuurelementen. Maar niet deze collectie die in een Brussels pakhuis stond. Dat maakte ze zo uniek. De 22 bolides zijn miljoenen euro’s waard.

Meer krantenkoppen in België

Het eliteteam dat ‘meester Thijs’ en andere pedofielen klist: “Een loodzware job, maar we moeten die kinderen redden”

Ze zijn met zeventien en doorploegen dag in dag uit terabytes en terabytes aan afschuwelijke beelden van kindermisbruik. Maar dankzij dit specifieke team binnen de politiedienst Europol kon onlangs ‘meester Thijs’ van De Springplank als pedofiel ontmaskerd worden. “We doen het allemaal voor dat ene moment: het moment dat je een kind uit de klauwen van iemand met slechte bedoelingen

Lees meer »

Nathalie en Peter kunnen 18 jaar na miskraam kindje inschrijven in sterrenregister

Alle ouders die een kindje verloren hebben kunnen voortaan, ongeacht de duur van de zwangerschap of hoe lang het dit ook geleden is, hun kindje laten registeren in een sterrenregister. “Dit is een belangrijke symbolische actie. Het is belangrijk dat er niet gezwegen wordt over dit onderwerp”, aldus Nathalie Fonteyne en Peter Verduyn, die achttien jaar geleden een kindje verloren

Lees meer »

Politie zoekt al vijf dagen naar vermiste Dirk (54) na wandeling op Azoren: “Willen familie duidelijkheid verschaffen”

De Portugese politie zoekt al vijf dagen naar een Belg die vermist is geraakt op de Azoren. Dirk Denis (54) verdween tijdens een wandeling rond een kratermeer in een oude vulkaan op São Miguel. Ondertussen vrezen de lokale autoriteiten het ergste. “Het ziet er niet goed uit”, aldus woordvoerder Helder Madeiros (Comando Regional dos Açores).

Lees meer »

“Afscheid in mineur door een gecompliceerde voetbreuk”: Foto Masselis verdwijnt na meer dan 40 jaar uit Klerken

Al jaren is Foto Masselis een bekende zaak in Klerken bij Houthulst, maar ook ver daarbuiten. Sinds kort zijn Frank (62) en Nadine (60) Masselis-Bentein verhuisd naar Diksmuide. Hun huis in de Smissestraat is verkocht aan de basisschool. Er was een groots, ludiek afscheid gepland maar helaas, Frank heeft een gecompliceerde voetbreuk opgelopen tijdens het sporten en is voor het

Lees meer »

Prins Harry krijgt geen politiebescherming meer in Groot-Brittannië, en hij is razend: “Ik wil de naam weten van de persoon die dat heeft beslist”

De Britse prins Harry (39) krijgt geen politiebescherming meer wanneer hij Groot-Brittanië bezoekt. Dat heeft het Hooggerechtshof beslist. Toen Harry in 2020 ervoor koos om geen ‘werkende royal’ meer te zijn, verloor hij dat automatische recht volgens de regering. De prins vocht die beslissing aan, maar krijgt nu ongelijk van de rechter. Inmiddels raakte wel bekend dat de hertog van

Lees meer »

Inge (51) erfde een kankergen van haar vader: “Ik heb geen seconde getwijfeld. Die maag moest weg”

“Je gaat wel nadenken natuurlijk. Is er nog wel een leven zonder maag?” Inge (51) ontdekt als ze 48 is dat ze het gevaarlijke maagkankergen CDH1 erfde. Ze besluit haar maag te laten verwijderen vóór ze kanker ontwikkelt, dat is het advies dat ook Belgen met de genmutatie krijgen. De ingreep veranderde Inges leven voorgoed. “Als ik nu moet reizen,

Lees meer »

Gezaghebbende Britse organisatie: “Kort zomervakantie in tot vier weken”

In het Verenigd Koninkrijk roept de gezaghebbende liefdadigheidsorganisatie Nuffield Foundation op om de zomervakantie in te korten tot vier weken. Door af te stappen van de schoolkalender die “dateert van de victoriaanse tijd”, krijgen leerlingen en leerkrachten meer tijd in het schooljaar om tot rust te komen, luidt de redenering. Ook in Vlaanderen gaan stemmen op om de zomervakantie in

Lees meer »

David (51) maakt kinderdroom waar en trekt met Cirque du Soleil doorheen Europa: “Het is echt een wereld apart”

David Vander Maelen (51) werkt al lang in de evenementensector, maar sinds kort kan hij ook een kinderdroom waarmaken en reist hij voor Cirque du Soleil doorheen Europa als ‘follower’. Hij werkt als freelancer mee aan de op- en afbouw als een show in een stad neerstrijkt. “Het is een bijzonder hechte gemeenschap waar je in terecht komt.”
The post

Lees meer »

Rare Disease Day: Denis (63) lijdt aan Amyloidosis ATTR

Op Rare Disease Day (29 februari) wordt er extra aandacht gevraagd voor mensen die lijden aan een zeldzame ziekte. Zowat 5 procent van de hele bevolking heeft hiermee te maken. Door het gebrek aan kennis over deze aandoeningen stoten deze mensen nog veel te vaak op onbegrip en onzekerheid. Ook Denis Wolfs (63) uit Oostende weet exact hoe dat voelt.<br

Lees meer »