Krantenkoppen

672 mensen geëvacueerd na ontploffing in Neder-Over-Heembeek: twee mensen ter plekke verzorgd en eigenaar van ontplofte woning ligt in ziekenhuis

In de Frans Vekemansstraat in Neder-Over-Heembeek (Brussel) zijn maandag rond 9.30 uur verschillende gebouwen geëvacueerd na een ontploffing. De civiele bescherming is ter plaatse. Er zijn drie mensen lichtgewond. Twee mensen werden te plekke verzorgd en de eigenaar van de ontplofte woning is naar het ziekenhuis gebracht.

Meer krantenkoppen in België

Ze was zelf even wereldnieuws, maar nu gaat Bo Van Spilbeeck (65) met pensioen

VTM NIEUWS neemt opnieuw afscheid van een coryfee. Journaliste Bo Van Spilbeeck is begin deze maand 65 geworden en gaat met pensioen. Donderdag is haar laatste werkdag en neemt ze afscheid van de redactie. Vanavond tijdens de nieuwsuitzending van 19 uur blikken de collega’s terug op haar carrière, die teruggaat tot de begindagen van het VTM NIEUWS in 1989.

Lees meer »

Groot deel van Britse stad Plymouth ontruimd nadat onontplofte bom uit Tweede Wereldoorlog ontdekt werd

Zowat 3.250 Britten hebben hun woning in Plymouth tijdelijk moeten verlaten nadat er eerder deze week een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog werd ontdekt. Die werd naar zee gebracht, waardoor alle gebouwen langs het traject ontruimd moesten worden. Het Britse ministerie van Defensie sprak op X van “een van de grootste evacuaties sinds WOII”.

Lees meer »

Acid, Robin Hood met een strafblad

Hij is immens populair onder jongeren en krijgt – zelfs na zijn veroordeling voor belaging – meer steun dan ooit. Hoe youtuber Nathan Vandergunst (24) de stem van een generatie werd en verontwaardiging weet te vatten – of te voeden.

Lees meer »

Mario Stroeykens over zijn atypische weg richting profvoetbal: “Bij elke test was het ‘onvoldoende’. Jarenlang”

“Ik was koppig en vastberaden.” Elke afwijzing wakkerde het vuur in de ziel van Mario Stroeykens (19) nog meer aan. Ga mee op excursie langs de atypische weg richting profvoetbal van ‘Super Mario’. Met Relegem als het begin en Breda als de plaats waar alles veranderde. En met Anderlecht als (voorlopig) eindstation? “De Premier League of de Champions League is

Lees meer »

KIJK. Exact 24 jaar geleden maakte piepjonge Elisabeth Lucie Baeten tv-debuut in VTM NIEUWS om schrikkeldag te vieren

De populaire influencer Elisabeth Lucie Baeten was al van jongsaf een haantje de voorste. Op deze schrikkeldag 29 februari herinnert ze zich dat in het jaar 2000 als kind al eens geïnterviewd werd door VTM NIEUWS. “Ik heb mijn hand heel hard opgestoken toen ze vroegen wie daarover iets wou vertellen. Ik heb de beelden sindsdien niet meer teruggezien, schrijft

Lees meer »

Danscompagnie Tros bestaat 50 jaar en viert dat in CC De Steiger in Menen

Danscompagnie Tros bestaat 50 jaar en viert dat volgende week met drie voorstellingen van Let’s Celebrate in cc De Steiger in Menen. Het is destijds allemaal begonnen met Roger Vannevele zaliger en Roos Duquesne. “Op een of ander lokaal feestje in Kruiseke, met enkele dansjes”, zegt voorzitter Luc D’Hondt. “Wat aansloeg en het begin werd van wat toen nog Kunstgroep

Lees meer »

Een eerbetoon aan Nina Derwael, Jeroen Meus die komt koken en tranen van ontroering: dit was ‘De Droomfabriek’

Jeroen Meus die kwam koken, Maaike Cafmeyer die een aspirerende actrice klaarstoomt voor haar eerste rol en de allereerste droom die Bart en Gloria bereikte: ‘De droomfabriek’ draaide zaterdag op volle toeren. En laten we vooral het eerbetoon aan Nina Derwael niet vergeten. Aan de vooravond van een levensbelangrijke kwalificatiewedstrijd richting de Olympische Spelen van Parijs staken Bart en Gloria

Lees meer »