Krantenkoppen

Aardbeving met kracht van 7 aan grens tussen China en Kirgizië: “Aanzienlijke schade is waarschijnlijk”

Aan de grens tussen China en Kirgizië heeft maandagavond een aardbeving met een kracht van 7 plaatsgevonden. Dat meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS, die stelt dat de aardbeving veel schade kan aangericht hebben.

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Dit zijn de ouders van Dries en Kaat uit ‘Kamp Waes’: “Soldaten kweken voor Fly? We zullen ons best doen”

‘Kamp Waes’ heeft meer weg van ‘Kamp Borstlap’. Dries Borstlap (24) is zo onwaarschijnlijk straf dat hij zelfs de special forces te kijk zet. Kaat Borstlap (20) maakt als jongste van de hoop bijna evenveel indruk en is tot teamleader gepromoveerd. Wij gingen langs bij ouders Geert en Katrien, op zoek naar de toverdrank waarin ze hun kinderen bij de

Lees meer »

Ongezien: hoe onafgewerkt miljardenproject dat staat te verkommeren in Los Angeles de meest kleurrijke ‘olifant in de kamer’ werd

Wie tegenwoordig naar de skyline van Los Angeles kijkt, kan er niet naast kijken. De graffiti-community in de stad heeft met een ongelofelijke actie alle ogen gericht op een pijnlijke smetvlek: een onafgewerkt Chinees miljardenproject in downtown LA dat al vijf jaar staat te verkommeren. Intussen is de merkwaardige nieuwe attractie niet alleen de speeltuin van taggers, maar ook van

Lees meer »

Brugs restaurant In ‘t Nieuw Museum is tweede beste bierrestaurant van België

Restaurant ‘t Nieuw Museum is op de Belgian Beer Awards voor het tweede jaar op rij verkozen tot tweede beste bierrestaurant van België. In het restaurant, waar vlees op de grill een hoofdrol speelt, ligt de nadruk op Belgische bieren met een voorkeur voor kleinere brouwerijen.
The post Brugs restaurant In ‘t Nieuw Museum is tweede beste bierrestaurant van België

Lees meer »

“Zijn lichaam zou blauwe plekken vertonen die kunnen wijzen op stuipen.” Mysterie rond overlijden van Navalny blijft: heeft Poetin iets te verbergen?

Aleksej Navalny, de belangrijkste tegenstander van Vladimir Poetin, overleed afgelopen vrijdag plots op 47-jarige leeftijd in een Russische strafkolonie in het Noordpoolgebied. Wat er juist gebeurde, is nog een mysterie. Wordt dat ooit opgehelderd in het Rusland van Poetin, dat steeds meer trekjes krijgt van dat van Lenin en Stalin?

Lees meer »

Brugge beslist samen met buurtbewoners over de toekomst van vijf kerken

Stad Brugge, het centraal kerkbestuur en vertegenwoordigers van de lokale geloofsgemeenschappen organiseren in maart, april en mei in totaal vijf verschillende participatiemomenten over de toekomst van vijf Brugse kerken.
The post Brugge beslist samen met buurtbewoners over de toekomst van vijf kerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongelui, kom solliciteren voor een vakantiejob

Op de jobstudentenbeurs van zaterdag 24 februari (van 11 tot 16 uur) kunnen jongeren in het MEC Staf Versluys solliciteren voor een vakantiejob.
The post Jongelui, kom solliciteren voor een vakantiejob appeared first on KW.be.

Lees meer »

New York klaagt verschillende sociale media aan: “Ze brengen de geestelijke gezondheid van onze kinderen in gevaar”

Eric Adams, de burgemeester van New York, klaagt TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat en YouTube aan omdat ze volgens hem verantwoordelijk zouden zijn voor de achteruitgaande mentale gezondheid van jongeren. De rechtszaak komt er omdat verschillende sociale-mediamerken enkele moeilijke vragen – over hoe jongeren gemakkelijk naar schadelijke content geleid worden – onbeantwoord lieten.

Lees meer »

IN BEELD – Unieke première van ‘Tot Altijd’ in het Fakkeltheater in Antwerpen

Op zaterdag 17 februari ging de langverwachte musical “TOT ALTIJD” in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen. Publiek, pers en genodigden waren reuzebenieuwd naar deze nieuwe creatie. De voorstelling, gebaseerd op de gelijknamige film van Nic Balthazar en EyeWorks, vertelt het aangrijpende verhaal van Mario Verstraete, de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België. De cast mocht een

Lees meer »

De Instagram-post van Lindsey Vonn samen met “GOAT” Roger Federer die voor gedoe heeft gezorgd

Een ogenschijnlijk onschuldige Instagram-post van ex-skivedette Lindsey Vonn (39) heeft de voorbije dagen voor wat ophef gezorgd. Vonn ging skiën met tennisicoon Roger Federer (42), plaatste enkele beelden op sociale media en voegde daar aan toe: “De GOAT (Greatest of All Time, red.), wat de cijfers ook zeggen.” Dat viel niet bij iedereen in goeie aard, in die mate zelfs

Lees meer »