Krantenkoppen

Aardbeving met kracht van 7 aan grens tussen China en Kirgizië: “Aanzienlijke schade is waarschijnlijk”

Aan de grens tussen China en Kirgizië heeft maandagavond een aardbeving met een kracht van 7 plaatsgevonden. Dat meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS, die stelt dat de aardbeving veel schade kan aangericht hebben.

Meer krantenkoppen in België

Renaud Witmeur, de cumulkampioen met 51 mandaten

De mandatenkoning van het land heet Renaud Witmeur. Hij heeft er 51, van de Waalse participatiemaatschappij tot Nethys en de Formule 1 van Spa. Hij heeft een PS-etiket, maar werkt met alle kleuren samen. “En hij ziet en hoort enorm veel.”

Lees meer »

LIVE BOERENPROTEST. Regering legt pakket maatregelen aan boeren voor – Zelzatebrug wordt 24 uur geblokkeerd, “mogelijk langer”

De Vlaamse regering is het eens geraakt over een reeks voorstellen om de landbouwers gunstig te stemmen en de protesten te doen stoppen. Eén deal blijft uit: de regering heeft geen akkoord over de bescherming van landbouwgronden. Momenteel vindt overleg plaats tussen de regering en grote landbouworganisaties, zoals de Boerenbond, het Algemeen Boerensyndicaat en de Groene Kring. Boze boeren blokkeren

Lees meer »

Fietser gegrepen door auto bij oversteken van rijweg in Lendelede: naar ziekenhuis met zware verwondingen

Op het kruispunt van de Beiaardstraat met de Winkelsestraat in Lendelede deed zich dinsdagmorgen iets vóór 8 uur een zwaar ongeval voor. Een fietser uit Heule, die vanuit de Beiaardstraat de Winkelsestraat wilde oversteken, werd gegrepen door een Volvo. De man liep zware verwondingen en breuken op maar zijn toestand is niet kritiek.
The post Fietser gegrepen door auto bij

Lees meer »

250 leesboeken voor lagere scholen

Het Fonds Danick Minne Plan Marianne heeft begrepen hoe belangrijk het is om kinderen te voorzien van de nodige middelen om hun leesvaardigheid, kennis en creativiteit te ontwikkelen. Daarom verzamelden ze ruim 250 boeken en leverden die aan de lagere scholen. “We streven ernaar om de liefde voor lezen te verspreiden en kinderen aan te
The post 250 leesboeken voor

Lees meer »

Russische leger heeft nu ook cokesfabriek van Avdiivka ingenomen

In Oekraïne heeft het Russische leger nu ook de grote cokesfabriek van Avdiivka onder controle gekregen. Dat meldt het Russische ministerie van Defensie. De fabriek was de laatste plek waar zich nog een aantal Oekraïense soldaten verscholen, nadat hun leger zich het afgelopen weekend had teruggetrokken uit het strategisch belangrijke stadje Adviivka.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël zegt Rafah aan te vallen als gijzelaars niet vrij zijn voor ramadan

Hamas dreigt ermee om uit de gesprekken over een mogelijk staakt-het-vuren te stappen als er niet snel bijkomende hulp geleverd wordt aan de Gazastrook. Duizenden Israëli’s hebben betoogd tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu. Intussen is het Nasser-ziekenhuis in de zuidelijke stad Khan Younis, het tweede grootste ziekenhuis van Gaza, “volledig buiten werking”. Dat meldt het gezondheidsministerie van Gaza.

Lees meer »

LIVEBLOG MACCABI HAIFA-AA GENT (21u). Sonko voor het eerst aan de aftrap bij de Buffalo’s, Israëli’s met halve B-ploeg

Voor AA Gent wil het voorlopig maar niet lukken in 2024. De Buffalo’s zijn nog steeds op zoek naar een zege en gaan met broos vertrouwen opnieuw de Conference League in. Tegenstander donderdag is Maccabi Haifa, met onder meer ex-Gouden Schoen Lior Refaelov. Door de oorlog in Israël wordt de heenmatch in Boedapest afgewerkt. Volg alles op de voet in

Lees meer »