Krantenkoppen

Aardbeving met kracht van 7 aan grens tussen China en Kirgizië: “Aanzienlijke schade is waarschijnlijk”

Aan de grens tussen China en Kirgizië heeft maandagavond een aardbeving met een kracht van 7 plaatsgevonden. Dat meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS, die stelt dat de aardbeving veel schade kan aangericht hebben.

Meer krantenkoppen in België

Marianne Vos klopt Kopecky in de sprint van Omloop Het Nieuwsblad

Geen twee op een rij voor Lotte Kopecky (SD Worx) in de Omloop Het Nieuwsblad bij de vrouwen. In de sprint om de zege werd de regerende wereldkampioene zaterdag geklopt door de Nederlandse Marianne Vos van Visma – Lease a Bike, die bij haar eerste deelname aan de Omloop meteen raak schoot. De derde plaats was voor de Italiaanse kampioene

Lees meer »

VTI Torhout maakt oorlogsmonument voor Eernegem: “Het resultaat is aangrijpend”

Op 20 oktober 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werden twee Nieuw-Zeelandse piloten bij een verkenningsvlucht met hun Spitfire-vliegtuigen boven Eernegem neergehaald. Ze liggen op het kerkhof van die gemeente begraven. Zopas hebben de leerlingen van het vijfde jaar vormgevingstechnieken van het Torhoutse VTI een monument in cortenstaal gemaakt ter nagedachtenis van de omgekomen militairen.
The post VTI Torhout maakt oorlogsmonument

Lees meer »

IN BEELD – Open repetitie van ‘Hairspray’ met ook West-Vlamingen bij Deep Bridge in Wilrijk

Vanaf 14 maart 2024 (première 17 maart) tot 14 april presenteert Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt de eerste, professionele Vlaamse versie van de Broadwaymusical ‘Hairspray’.
The post IN BEELD – Open repetitie van ‘Hairspray’ met ook West-Vlamingen bij Deep Bridge in Wilrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerkracht Nicolas (36) integreert cardetailing in VTI Roeselare: “Ideale aanvulling op leerplan”

Fans van propere wagens hebben er ongetwijfeld al over gehoord: cardetailing. Je vindt er talloze filmpjes van terug op sociale media. Binnenkort zullen ook de leerlingen van de derde graad aan het VTI in Roeselare hier een basis in krijgen. De bezieler achter dit idee is leerkracht Nicolas Minne (36).
The post Leerkracht Nicolas (36) integreert cardetailing in VTI Roeselare:

Lees meer »

Nieuwe staatsbons halen na één dag al 151 miljoen euro op

Na een dag is zowat 151 miljoen euro opgehaald met de nieuwe staatsbons. Dat meldt het Agentschap van de Schuld vrijdag. Op de nieuwe staatsbons geldt het normaal tarief van 30 procent roerende voorheffing, dat brengt de netto-opbrengst op de eenjarige staatsbon op 2,10 procent.

Lees meer »

Schrikkelfeestnamiddag in oc de Stekke

Het is al een traditie dat de ouderenverenigingen en het lokaal dienstencentrum de handen in elkaar slaan voor een feestmiddag eind augustus. Op schrikkeldag donderdag 29 augustus nodigen dezelfde partners het publiek uit voor een tweede namiddag in het voorjaar. V.l.n.r. op de foto Lutgarde Quequin is voorzitter van Okra, Henk Vandenbroucke is de centrumleider
The post Schrikkelfeestnamiddag in oc

Lees meer »

De must-reads van het weekend

04:00 Twee jaar na de Russische invasie in Oekraïne dringt een ongemakkelijke vaststelling zich op: Europa moet zich dringend voorbereiden op een jarenlange oorlog aan zijn grenzen, en een niet-aflatende ho…

Lees meer »