Krantenkoppen

Aardverschuiving bedelft 47 mensen in China

Bij een aardverschuiving in het zuidwesten van China zijn 47 mensen bedolven geraakt. Dat hebben de Chinese staatsmedia bekendgemaakt.

Meer krantenkoppen in België

Laura kreeg kanker op haar vijftiende, nu is ze voor het eerst zwanger: “Mensen zeiden dat ik hen moed en houvast geef door mijn verhaal te delen”

Laura Carremans (34) was vijftien toen haar wereld instortte: ze kreeg de diagnose botkanker. Haar droom om later mama te worden, leek uiteen te spatten. Nu, bijna twintig jaar later, is de Heusdense in verwachting van haar eerste kindje. “Ik hoop dat mijn verhaal een houvast kan zijn voor lotgenoten.”

Lees meer »

Nog maar 19 mensen haalden ooit de finish: Chris (43) is als enige deelnemer nog bezig aan ultramarathon rond Poolcirkel

Met twaalf atleten verschenen ze aan de start van de loodzware 6633 Arctic Ultra. Halfweg de 400 km lange tocht blijft er nog eentje over: Izegemnaar Chris Seynaeve (43) en hij geeft niet op. Als hij de finish bereikt is hij de eerste Belg die dit klaarspeelt. Sterker nog: slechts negentien mensen brachten ooit de tocht tot een goed einde.

Lees meer »

Antwerpse bisschop Johan Bonny bood ontslag aan bij paus na uitzending ‘Godvergeten’: “Om me volledig te kunnen toespitsen op ondersteuning van slachtoffers”

De Antwerpse bisschop Johan Bonny heeft na het uitzenden van het tv-programma ‘Godvergeten’ over seksueel misbruik in de kerk zijn ontslag aangeboden aan de paus, “om me volledig op de ondersteuning van slachtoffers te kunnen toespitsen”. Dat heeft Bonny gezegd in een zitting van de Kamercommissie over het misbruik.

Lees meer »

“Het lijkt wel een Bart De Pauw-verhaal”: zeventiger riskeert jaar cel voor betasten pluskleindochter

Een 74-jarige Bruggeling riskeert een jaar voorwaardelijke celstraf voor aanranding van zijn pluskleindochter. Het meerderjarige meisje beweert dat C.M. haar rechterborst betastte, maar zelf ontkent de man dat met klem. “Ze zag hem als een indringer.”
The post “Het lijkt wel een Bart De Pauw-verhaal”: zeventiger riskeert jaar cel voor betasten pluskleindochter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan is de populairste coach in ‘The Voice van Vlaanderen’ en Natalia brengt ode aan Tina Turner

Hoewel hij een trage start maakte, is Jan Paternoster (34) de populairste coach van ‘The Voice van Vlaanderen’ van dit seizoen. Met zestien kandidaten in zijn team verslaat hij zelfs Mathieu Terryn, die er maar dertien wist binnen te halen. “Ik ga nog een mooie opdracht moeten verzinnen om tot twaalf kandidaten voor de battles te komen”, reageerde een trotse

Lees meer »

Kunstwerk ‘Bedwongen Vrijheid’ vertaalt resultaten dwangonderzoek bij hulpverleners naar schilderdoek

Het Psychiatrisch Ziekenhuis H. Familie in Kortrijk nam actief deel aan een onderzoek dat diepgaand inging op de motieven van hulpverleners om dwang toe te passen. Uit het onderzoek blijkt dat dwang gebruiken sterk is afgenomen. Het kunstwerk ‘Bedwongen Vrijheid’ vormt de weerspiegeling van de resultaten.
The post Kunstwerk ‘Bedwongen Vrijheid’ vertaalt resultaten dwangonderzoek bij hulpverleners naar schilderdoek appeared first

Lees meer »

Na lang debat legaliseert Duitsland eindelijk gedeeltelijk cannabisgebruik: cannabisclubs moeten wiettoerisme afweren

De Duitse regering gaat het gebruik van cannabis gedeeltelijk legaliseren. Oorspronkelijk werd een plan opgesteld om cannabisgebruik volledig te legaliseren tegen het einde van 2023, maar dat plan liep vertraging op in een aanslepend debat tussen coalitie en oppositie. Er wordt nu een twee-stappenplan opgestart. Tegen eind 2024 worden er wietclubs opgericht en vervolgens zal cannabis ook verkrijgbaar zijn in

Lees meer »

Schot krijgt levenslang voor moord en elf verkrachtingen

Iain Packer, een 51-jarige Schot, heeft levenslang gekregen voor de moord op Emma Caldwell in 2005. Het lichaam van de 27-jarige sekswerker werd vijf weken na haar verdwijning naakt teruggevonden in een bos op enkele kilometers van Glasgow. Daarnaast heeft het High Court van Glasgow Packer woensdag ook schuldig bevonden aan tientallen seksuele misdrijven – waaronder 11 verkrachtingen – tegen

Lees meer »

Dirk (54) is al dagen vermist op de Azoren, politie zet speurhonden en drones in om hem te vinden: “Het ziet er niet goed uit”

De Portugese politie zoekt al vijf dagen naar een Belg die vermist is geraakt op de Azoren. Dirk Denis (54) verdween tijdens een wandeling rond een kratermeer in een oude vulkaan op São Miguel. Ondertussen vrezen de lokale autoriteiten het ergste. “Het ziet er niet goed uit”, aldus woordvoerder Helder Madeiros (Comando Regional dos Açores).

Lees meer »

Nog één keer Joepie, speciaal voor JEZ!: “Wat je niet aan je bestie durfde vertellen, kon je kwijt in dit blad”

Joepie! Er verschijnt een nieuwe Joepie, een speciale editie voor de jongerenactie JEZ! Ook vorig jaar was er al zo’n eenmalige stunt. Of hoe een legendarisch tienerblad ook voor jonge digital natives nog een houvast kan zijn. “De glossy nieuwe versie lijkt op wat Joepie altijd was: iets tussen een hartsvriendin en een lief dagboek mét expertise.”

Lees meer »