Krantenkoppen

ANALYSE. Het wordt bijna zeker opnieuw Trump vs. Biden: dit is waarom

Ron DeSantis zette zichzelf in de markt als een betere versie van Donald Trump, maar dan zonder de chaos. Het draaide uit op Trump zonder stemmen. Na een vernederende voorverkiezing in de Amerikaanse staat Iowa gooit hij de handdoek in de ring. Nikki Haley, last woman standing, is de enige die Trump nog kan tegenhouden. Alle ogen zijn nu op haar gericht, want morgen vindt de tweede Republikeinse voorverkiezing plaats in New Hampshire. Maar het ziet er niet goed uit voor haar. Wordt het nu écht Trump vs. Biden?

Meer krantenkoppen in België

“Nieuwe acties in de haven? Niet ondenkbaar”: veehouder Stijn Zelderloo (45) is drijvende kracht achter boerenblokkades

Eerst legde hij samen met honderden boeren de Antwerpse haven lam, daarna timmerde hij mee aan een felbevochten landbouwakkoord. Spreekbuis van de boeren Stijn Zelderloo (45) blikt tevreden terug op de week, maar sluit niet uit dat hij binnenkort nog eens per tractor richting de Scheldestad trekt. “Met dit akkoord kan je niet verder boeren.”

Lees meer »

Bom onder cruciaal boerenoverleg: milieuorganisaties scherp over inhoud gelekte onderhandelingsnota

Milieuorganisaties zijn niet te spreken over de toegevingen die de Vlaamse regering volgens hen wil doen aan de boeren. “De regering zal de landbouwers weer iets wijsmaken en beloftes maken die ze niet kan nakomen”, klinkt het. Wat is precies het probleem? Zijn de onderhandelingen dan al mislukt nog voor ze goed en wel begonnen zijn? De spanning is in

Lees meer »

Vier mensen getroffen door bliksem bij Sydney Opera House

In de Australische stad Sydney zijn maandag in de buurt van het Sydney Opera House vier mensen gewond geraakt toen ze werden getroffen door de bliksem. De vier schuilden tijdens hevig onweer onder een boom in de Botanische Tuin, op een steenworp afstand van het iconische operagebouw. Daar werden ze getroffen door een bliksemschicht, waarbij ze bewusteloos raakten en brandwonden

Lees meer »

350 leerlingen testen hun fietsbehendigheid tijdens ‘KBK for Kids’

De wielerkoorts begint stilaan toe te nemen in Kuurne. Dinsdag werd in aanloop naar Kuurne-Brussel-Kuurne, die zondag aanstaande wordt verreden, reeds door Fietsbieb ’t Schoon Velootje het startschot gegeven voor drie dagen fietsplezier.
The post 350 leerlingen testen hun fietsbehendigheid tijdens ‘KBK for Kids’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks gebroken glazen deur rijdt lijnbus vol scholieren gewoon door, ouders zijn het beu: “Chauffeur staat waarschijnlijk onder immense druk”

Hoewel er na de krokusvakantie extra bussen werden ingezet, zijn de problemen rond het nieuwe vervoersplan van De Lijn nog niet opgelost. Op de buslijn tussen Ieper en Roeselare sneuvelde maandagochtend het glas van één van de deuren. Toch reed de bus nog kilometers lang door naar Roeselare. “We zullen een klacht indienen. Niet tegen de buschauffeur, maar tegen de

Lees meer »

Japan wil eerste houten satelliet de ruimte in sturen: bio-afbreekbaar alternatief moet ruimteafval tegengaan

Japan verwacht deze zomer als eerste een houten satelliet in de ruimte te sturen. De LingoSat probe is amper tien centimeter hoog en moet zes maanden lang rond de aarde zweven. Japanse onderzoekers van de Universiteit van Kyoto zullen de satelliet al die tijd observeren. Ze hopen op positieve resultaten want hout zou de oplossing kunnen zijn in de strijd

Lees meer »