Krantenkoppen

ANALYSE. Of Trump de Republikeinse kandidaat wordt hangt af van een klein groepje twijfelaars

Ron DeSantis zette zichzelf in de markt als een betere versie van Donald Trump, maar dan zonder de chaos. Het draaide uit op Trump zonder stemmen. Na een vernederende voorverkiezing in de Amerikaanse staat Iowa gooit hij de handdoek in de ring. Nikki Haley, last woman standing, is de enige die Trump nog kan tegenhouden. Alle ogen zijn nu op haar gericht, want morgen vindt de tweede Republikeinse voorverkiezing plaats in New Hampshire. Maar het ziet er niet goed uit voor haar. Wordt het nu écht Trump vs. Biden?

Meer krantenkoppen in België

Fietsende student moet 120.000 euro schadevergoeding betalen na dodelijk ongeval met 71-jarige West-Vlaming

De Leuvense politierechtbank heeft een Leuvense student schuldig bevonden aan een dodelijk ongeval met een zeventiger uit West-Vlaanderen in november 2021. De man was aan het wandelen aan de universiteitscampus in Heverlee toen de twintiger hem tegen hoge snelheid met de fiets aanreed. Het slachtoffer viel en overleed een dag later aan zijn verwondingen. De jongeman moet 120.000 euro schadevergoeding

Lees meer »

Speler niet langer welkom na rode kaart voor elleboogstoot tijdens SC Zonnebeke – Jespo Komen-Waasten

Jespo Komen-Waasten verspreidde een opvallend communiqué na de verloren match in en tegen SC Zonnebeke in tweede provinciale B. Er vielen drie rode kaarten, vooral de tweede voor Rachid Boutakrourt bleef nadien hangen.
The post Speler niet langer welkom na rode kaart voor elleboogstoot tijdens SC Zonnebeke – Jespo Komen-Waasten appeared first on KW.be.

Lees meer »

De opbouw van de Triënnale Brugge is gestart: eerste spadesteek voor The Tower of Balance

De opbouw van de Triënnale Brugge is gestart. De eerste spadesteek voor de Thaise Tower of Balance langs de Hoefijzerlaan in Brugge is gegeven en leerlingen van het VTI zijn in het Sint-Janshospitaal voor de Japanse architect Shingo Masuda aan het metsen.
The post De opbouw van de Triënnale Brugge is gestart: eerste spadesteek voor The Tower of Balance appeared

Lees meer »

Babette (10) droomt van beachfestival met reuzegrote popcornmachine, stad laat droom in vervulling gaan: “Graag met Camille of Metejoor”

Babette Landrieux (10) mag zich binnenkort opmaken als de ster van de dag tijdens een heus beachfestival. Ze werd immers door de Oostendse Kindergemeenteraad verkozen als winnaar van de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’. De stad zal nu alles uit de kast halen om haar droom in vervulling te laten gaan. “Ik heb de nacht na het nieuws niet kunnen slapen”,

Lees meer »

Snaaskerke krijgt startschot voor unieke workshop doedelzakspelen: “Oubollig imago afschudden”

Schrik niet als je zaterdag Schotse doedelzakmuziek hoort weerklinken vanuit basisschool De Horizon. Er gaat er een grote workshopreeks van start om jongeren de kneepjes van het doedelzak- en drumvak aan te leren. “We willen de veelzijdigheid van de muziek aantonen”, zegt organisator Dries Papen, die steun kreeg uit lokale hoek.
The post Snaaskerke krijgt startschot voor unieke workshop doedelzakspelen:

Lees meer »

Ouderraad Lage Kouter in Kortrijk zorgt voor heropfrissing speelplaats

De ouderraad van school De Lage Kouter in Kortrijk opende afgelopen maandag officieel een vernieuwde speelplaats. De 350 leerlingen kunnen nu gebruikmaken van twee basketbalringen, twee voetbaldoelen en zeven nieuwe picknicktafels. Om dat te financieren, verzamelde de ouderraad de afgelopen jaren 8.000 euro met hun traditiegetrouwe spaghettifestijn.
The post Ouderraad Lage Kouter in Kortrijk zorgt voor heropfrissing speelplaats appeared first

Lees meer »

Barry Callebaut wil een derde van de jobs in België schrappen. Wat is er aan de hand bij de grootste chocoladeproducent ter wereld?

Het Belgisch-Zwitserse Barry Callebaut wil wereldwijd 2.500 banen schrappen, waarvan 500 in ons land. Wat is er aan de hand bij de grootste chocoladefabrikant ter wereld? In welke vestigingen verdwijnen er jobs? En waarom wil men — ondanks een gestegen omzet en winst — herstructureren? “Een bedrijf moet investeren, maar niet op de kap van z’n werknemers.”

Lees meer »

Lachende wintersporter zit doodsbange wolf achterna op Italiaanse skipiste, maar riskeert nu fikse boete of zelfs celstraf

Een Franstalige skiër heeft zich de woede van heel wat wolvenliefhebbers op de hals gehaald door beelden te delen van zijn afdaling op een skipiste in het Italiaanse Val di Fiemme. De man zat tijdens zijn slalom een wolf op de hielen, die doodsbang probeerde weg te vluchten en uiteindelijk in een vangnet belandde, tot grote hilariteit van de wintersporter.

Lees meer »