Krantenkoppen

Auto belandt in het water: inzittende kan zich redden, dan toch geen sprake van tweede drenkeling

Een auto die maandagvoormiddag in het Albertkanaal in Tervant terechtkwam, is gelokaliseerd. Een bergingsfirma gaat het wrak nu op het droge trekken. Het scheepvaartverkeer op het Albertkanaal ligt voorlopig nog stil. Een persoon kon zichzelf in veiligheid brengen. Even was er sprake van een tweede slachtoffer, maar dat blijkt niet te kloppen.

Meer krantenkoppen in België

Jeugdboekenmaand met speelse speurtocht in bib van Wervik

In maart is het traditioneel Jeugdboekenmaand, een initiatief van Iedereen Leest. Sport & spel is dit jaar het thema. De bibliotheek van Wervik zet haar beste sportieve en speelse beentje voor met enkele fijne activiteiten. De Jeugdboekenweek heeft in Vlaanderen alvast een rijke traditie. De eerste editie vond plaats in… 1972. Het startevenement in Bib Wervik is op zaterdagvoormiddag 2

Lees meer »

“CIA bespioneert Russen al tien jaar vanuit geheime ondergrondse bunkers”

De CIA, de Amerikaanse geheime dienst, opereert al tien jaar vanuit “geheime ondergrondse bunkers” aan de Oekraïens-Russische grens. Dat onthult ‘The New York Times’. Volgens de Amerikaanse krant leidde de CIA al die jaren een “nieuwe generatie Oekraïense spionnen” op. En die spionnen worden ook vandaag, te midden van de oorlog, ingezet om gevoelige informatie te onderscheppen. “De netwerken zijn

Lees meer »

Trump ook van stembiljet voorverkiezingen geweerd in Illinois

Een rechter in de Amerikaanse staat Illinois heeft voormalig president Donald Trump uitgesloten van deelname aan de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen in die staat. Ze deed die uitspraak vanwege Trumps rol in de aanval op het Capitool op 6 januari 2021. Trump heeft de uitspraak inmiddels “ongrondwettelijk” genoemd en aangekondigd in beroep te gaan.

Lees meer »

Designerdrug 3-MMC gevonden in VRT-locker van Sven Pichal: wat is het en kom je er gemakkelijk aan?

Sven Pichal zit ondertussen drie maanden in voorhechtenis naar aanleiding van het onderzoek naar beelden van kindermisbruik. Nu meldt VRT NWS dat er ook een onderzoek is geopend naar drugsfeiten. Pichal zou zelfs designerdrugs naar zijn werk hebben laten leveren, waaronder de drug 3-MMC. De partydrug maakt al enkele jaren een opmars in Europa, maar wat is 3-MMC nu eigenlijk?

Lees meer »

Eerste paddentunnels in Bellegem

De jaarlijkse paddentrek is begonnen! Tijdens deze trek steken padden de wegen over, maar door het drukke autoverkeer halen ze vaak de overkant niet. Voor het eerst in Groot-Kortrijk werden twee paddentunnels geplaatst in de Dottenijsestraat in Bellegem. Zo kunnen padden voortaan zelfstandig en veilig de overkant bereiken.
The post Eerste paddentunnels in Bellegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze zit opgesloten in de toren”: internet explodeert met absurde theorieën over ‘vermiste’ prinses Catherine

Hij had het ongetwijfeld niet verwacht. Maar toen prins William (41) verstek liet gaan bij de herdenking van zijn peetvader wegens ‘persoonlijke redenen’, zette hij vooral de geruchtenmolen over zijn vrouw in gang. Het absurde verhaal dat prinses Catherine (42) ‘vermist’ zou zijn, begon zelfs een eigen leven te leiden op sociale media. Inmiddels gaan de meest hilarische en bizarre

Lees meer »

David (51) maakt kinderdroom waar en trekt met Cirque du Soleil doorheen Europa: “Het is echt een wereld apart”

David Vander Maelen (51) werkt al lang in de evenementensector, maar sinds kort kan hij ook een kinderdroom waarmaken en reist hij voor Cirque du Soleil doorheen Europa als ‘follower’. Hij werkt als freelancer mee aan de op- en afbouw als een show in een stad neerstrijkt. “Het is een bijzonder hechte gemeenschap waar je in terecht komt.”
The post

Lees meer »

Pierre (25) draait eerste kortfilm met acteurs Piet De Praitere en Klaas Duyck: “Ongelooflijk dat ze met zo’n groentje in zee wilden gaan”

Een half jaar nadat Pierre Gryp (25) afstudeerde als student journalistiek/videoproductie aan Howest in Kortrijk, heeft hij met de kortfilm ‘Code of Life’ al zijn eerste fictieproject in de steigers staan. Met Thuis-acteur Klaas Duyck en comedian Piet De Praitere strikte Pierre meteen ook twee toppers.
The post Pierre (25) draait eerste kortfilm met acteurs Piet De Praitere en Klaas

Lees meer »

Lisa Foucart blijft Kortrijk Spurs trouw

Dames A van House Of Talents Kortrijk Spurs kan ook volgend jaar opnieuw rekenen op haar kapitein Lisa Foucart. De 31-jarige shooting guard begint zo aan haar vijfde seizoen in Kortrijk.
The post Lisa Foucart blijft Kortrijk Spurs trouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Broer en zus pleiten voor euthanasie bij ernstige dementie: “Onze lieve, fiere, warme mama ziet al 18 jaar af en wou dit niet”

“Onze moeder ligt als een gewond dier te roepen in bed. Met wartaal, met riemen, met onmacht.” Yvette, de moeder van Nicolas en Benedicte Geniets, was 54 toen ze euthanasie aanvroeg – ze leed dan al aan jongdementie. Nu is de vrouw 72 en leidt ze het schrijnende leven dat haar kinderen beschrijven. “Politici lopen al jaren in een boog

Lees meer »