Krantenkoppen

Bedrijf achter cryptomunt TerraUSD vraagt uitstel van betaling aan

11:24 Terraform Labs, het bedrijf achter de stablecoin TerraUSD, heeft in de Verenigde Staten uitstel van betaling aangevraagd.

Meer krantenkoppen in België

Sandy Buysschaert op achtste plaats West-Vlaamse CD&V-lijst

CD&V West-Vlaanderen maakte zaterdag zijn lijst voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Blankenberge versterkt Sandy Buysschaert de West-Vlaamse ploeg. “Een signaal vanuit de partijtop dat mijn lokaal werk als schepen van Openbare werken en Mobiliteit in Blankenberge in deze legislatuur is opgevallen”, zegt Buysschaert, die op de Vlaamse lijst de achtste plaats bekleedt.
The post

Lees meer »

Zaak ontploft: anonieme bron lekt vermeende WhatsApp-conversatie van Horner met jongedame, Red Bull-teambaas reageert kort

Een nieuwe wending in de zaak Christian Horner zorgt voor ongeziene chaos bij Red Bull: een anonieme bron lekte een hele hoop WhatsApp-berichten die de Red Bull-teambaas naar de jongedame die hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag zou hebben gestuurd. En die berichten, die wij konden inkijken, bevestigen dat er wel degelijk iets aan de hand was tussen de twee.

Lees meer »

Drinkfonteintjes in binnenstad zijn schot in de roos

De drinkwaterfonteintjes in de Brugse binnenstad blijken bijzonder populair. In 2022 werd liefst 133 kubieke liter ruw omgerekend zo’n half miljoen waterflesjes van 25 cl uit de 15 fonteintjes afgenomen. Dat blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag van Pol Van Den Driessche (N-VA). “Het stemt me ook heel gelukkig dat ik verneem dat er
The post Drinkfonteintjes in binnenstad

Lees meer »

Rotary steunt kleinVerhaal en Proper Strand Lopers

Rotaryclub Oostende Maritiem beloonde twee lokale organisaties met een cheque van 5.000 euro. Het ging om de opbrengst van evenementen met chocolatier Dominique Persoone en de Ensornocturne.
The post Rotary steunt kleinVerhaal en Proper Strand Lopers appeared first on KW.be.

Lees meer »

TriZer organiseert triatlon en duatlon op 2 maart in Diksmuide

Op zaterdag 2 maart is er in en rond De Pluimen een sprinttriatlon en een duatlon. De duatlon is nieuw dit jaar. “Zo kunnen ook niet-zwemmers deelnemen”, zegt Bart Deferme (43), voorzitter van de Diksmuidse triatlonclub TriZer. Er schreven intussen al meer dan 100 sportievelingen in.
The post TriZer organiseert triatlon en duatlon op 2 maart in Diksmuide appeared first

Lees meer »

GO! Basisschool De Polyglot heeft eigen boekenruilkast:“Ook voor wie geen leerling is”

“Met trots introduceren we de boekenruilkast,” klinkt het bij GO! Basisschool De Polyglot in Spiere-Helkijn. Kinderen en ouders kunnen na schooltijd een Nederlandstalig boek ontlenen. Als het uit is, kunnen ze dat ruilen voor een nieuw boek. “We willen kinderen aanzetten om zoveel mogelijk in het Nederlands te lezen”, klinkt het.
The post GO! Basisschool De Polyglot heeft eigen boekenruilkast:“Ook

Lees meer »

Problemen bij inruilen van cadeaubon van Christelijke Mutualiteit bij Dreamland: “Bonnen waren onbruikbaar, maar nu is er oplossing”

Leden van de Christelijke Mutualiteit (CM) die voor de geboorte van hun kind een cadeaubon van winkelketens Dreamland en Dreambaby kregen, konden die een tijdlang niet gebruiken in de filialen van Dreamland. Die winkels werden eind vorig jaar overgenomen door speelgoedketen Toychamp en dat leverde een aantal administratieve problemen op. Dreamland belooft nu dat de bon zonder problemen gebruikt kan

Lees meer »

Talbot House pakt uit met stand-up comedyshow in Concert Hall

Voor het eerst nodigt Talbot House een lokale stand-up comedian uit in de Concert Hall van Talbot House. “Als opener van dit nieuwe aanbod hebben we gekozen voor de Oostendenaar en opkomend talent Mohsin Abbas. Hij komt zijn allereerste avondvullende zaalshow try-outen in Talbot House”, zegt Simon Louagie, manager Talbot House. De voorstelling gaat door op zaterdag 23 maart.
The

Lees meer »

De EU wil 800.000 granaten kopen voor Oekraïne. Maar waar moeten die dan vandaan komen? En zal de levering op tijd komen om het tij aan het front te keren?

Om te voorkomen dat het Oekraïense front instort, wil Europa voor 1,5 miljard euro zo’n 800.000 granaten aankopen in Turkije en Zuid-Korea. Maar Turkije doet toch zaken met Rusland? Is die aankoop dan wel zo’n goed idee? Komt die levering nog wel op tijd om het Russische offensief nog te stuiten? En wat doet België? “Wij kùnnen niet veel doen:

Lees meer »