Krantenkoppen

België in extremis opgevist voor wereldbeker patisserie in Parijs

België zal deelnemen aan het wereldkampioenschap patisserie in januari 2025, dat zal plaatsvinden in het Franse Lyon. De Belgische ploeg heeft maandag weliswaar niet het podium gehaald bij de Europese voorselectie in Parijs, maar de Pastry Lions hebben wel een last minute goedkeuring gekregen van de erevoorzitter.

Meer krantenkoppen in België

Culturele duizendpoot Herman De Backer (82) uit Izegem overleden

Herman De Backer, de culturele duizendpoot die decennia lang een van de drijvende krachten was achter het Izegemse culturele leven, is dinsdag 27 februari in WZC ‘t Pandje overleden. Hij verbleef er al zes jaar. Van Herman wordt op dinsdag 5 maart op de Bosmolens afscheid genomen.
The post Culturele duizendpoot Herman De Backer (82) uit Izegem overleden appeared first

Lees meer »

Hogestraat weer open voor het verkeer

De Hogestraat is tijdelijk weer open voor doorgaand verkeer. Alle wegomleggingen zijn opgeheven die noodzakelijk waren om de werken te laten plaatsvinden. De grote signalisatieborden blijven wel nog staan tot de werken definitief afgerond zijn.
The post Hogestraat weer open voor het verkeer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chinese autofabrikant BYD brengt elektrische auto op de markt voor 14.000 euro (in China)

De Chinese autobouwer BYD heeft aangekondigd dat er in China een volledig elektrische auto op de markt komt die (omgerekend) minder dan 14.000 euro zal kosten. Dat schrijven verschillende gespecialiseerde autonieuwssites. BYD maakt zich sterk dat daarmee officieel het tijdperk is aangebroken waarin elektrische auto’s goedkoper zijn dan traditionele auto’s op benzine en diesel.

Lees meer »

KIJK. Biden verspreekt zich weer bij ontmoeting weduwe Navalny ‘Yulia’: “Yolanda blijft vechten”

Een week na de dood van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny reizen zijn vrouw Yulia Navalnaya en dochter Dasha naar de Amerikaanse staat Californië. Daar gaan ze in gesprek met president Joe Biden. “Het was een eer om hen te ontmoeten, zij zetten zijn werk voort”, laat Biden achteraf weten aan de pers. Maar wanneer hij Yulia bij naam noemt,

Lees meer »