Krantenkoppen

Bloeit er iets tussen Milei en “duivelse” paus Franciscus?

De uiterst rechtse president Javier Milei noemde zijn landgenoot paus Franciscus “een imbeciel” en “de vertegenwoordiger van de duivel”. Maar nu reikt hij de kerkvorst plots een hand.

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Morgen start het Vlaamse wielervoorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. Het is afwachten of alle toppers er klaar voor zijn.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van de bakkerij naar de politiek: Tristan Liekens (23) gaat mee met nieuwe lijst van Marleen De Soete

Op woensdag 20 maart presenteert schepen Marleen De Soete in restaurant Uilenspiegel haar nieuwe, onafhankelijke lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Een verrassende naam op die lijst is alvast Tristan Liekens, de 23-jarige uitbater van bakkerij Petris in Wenduine. “Lang getwijfeld, maar ik wil mee aan de kar duwen voor de zelfstandigen in onze deelgemeente. Die krijgen het alsmaar moeilijker door

Lees meer »

Parlement in Ghana maakt homoseksualiteit strafbaar: tot drie jaar cel

Het Ghanese parlement heeft woensdag groen licht gegeven voor een wetsvoorstel dat homoseksualiteit strafbaar stelt. Personen die als LGBTQ’er worden aangemerkt, kunnen daarvoor tot drie jaar gevangenisstraf krijgen. Verschillende mensenrechtenorganisaties zeggen bevreesd te zijn, maar volgens waarnemers is het weinig waarschijnlijk dat de wet werkelijk in werking treedt.

Lees meer »

Bevo-kapitein Yana De Leeuw: “Beogen een plaats in top vier”

Bevo Rekkenshop Roeselare heeft een perfect evenwichtige 6-6-balans na twaalf wedstrijden. Hiermee prijken de rood-witten op de vijfde plaats. Bevo heeft slechts één punt minder dan VDK Gent dat trouwens één match meer gespeeld heeft.
The post Bevo-kapitein Yana De Leeuw: “Beogen een plaats in top vier” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joelja Navalnaja krijgt Europees Parlement stil met pakkende toespraak: “Poetin zal boeten voor de dood van Aleksej”

Joelja Navalnaja, de vrouw van de overleden oppositieleider Aleksej Navalny, heeft een pakkende toespraak gegeven in het Europees Parlement. Ze haalt hard uit naar de Russische president Vladimir Poetin. "Hij is de leider van een criminele bende met moordenaars en vergiftigers. Poetin zal zich moeten verantwoorden voor wat hij gedaan heeft met Aleksej, met buurland Oekraïne en met mijn Rusland."

Lees meer »

Kortrijkse oud-bakker Walter Debacker (82) overleden: “We zouden straks 60 jaar getrouwd zijn”

Dinsdag laatst had de uitvaartdienst plaats van de gepensioneerde bakker Walter Debacker uit de Burgemeester Gillonlaan in Kortrijk. Hij is op 20 februari – een week voor zijn 83ste verjaardag – in het AZ Groeninge overleden nadat hij thuis ten val was gekomen. In maart 2021 werd hij met de fiets door een wagen omvergereden en sindsdien is hij nooit

Lees meer »

Israëlische troepen openen het vuur tijdens voedselbedeling: “Meer dan 100 Palestijnen gedood, 760 gewonden”

De autoriteiten in de Gazastrook zeggen dat Israëlische troepen het vuur hebben geopend op Gazanen die stonden te wachten op hulpgoederen. Het dodental zou inmiddels zijn opgelopen tot 104. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid, dat wordt gecontroleerd door Hamas. Eerder was nog sprake van zeker vijftig doden. Naast de 104 doden, raakten ook nog eens 760 mensen gewond.

Lees meer »