Krantenkoppen

Centjesaandeel Oxurion wil met overnamevehikel tweede leven op beurs

17:50 Het Leuvense biotechbedrijf Oxurion wil via een lege beursschelp overnames doen en een omgekeerde aandelensplitsing uitvoeren. ‘We willen aandeelhouders weer perspectief bieden’, zegt de nieuwe CEO Pa…

Meer krantenkoppen in België

“Ik mik op het BK tijdrijden”: Gilles Borra (25) uit Keiem is en blijft nauw betrokken bij de wielersport

Gilles Borra heeft op zijn 25ste al meer dan de helft van zijn leven in de wielersport doorgebracht. Dit seizoen mikt de eliterenner zonder contract op het BK tijdrijden en blijft hij als zaakvoerder van acht bedrijven uitvoerig als sponsor in de wielersport aan de slag. “Ik ben op mijn vijftiende in de zakenwereld beland.”
The post “Ik mik op

Lees meer »

Frituur De Frietpost springt op de kar van Droomfabriek-actie: gratis grote friet voor schrikkeljarigen

Jarig op 29 februari? Dan kan je donderdag gratis een grote friet met een snack naar keuze eten bij De Frietpost in Tielt. Daarmee geeft uitbater Sies Baert gevolg aan een oproep die eerder door het VRT-programma De Droomfabriek gelanceerd werd.
The post Frituur De Frietpost springt op de kar van Droomfabriek-actie: gratis grote friet voor schrikkeljarigen appeared first on

Lees meer »

Israëlische troepen openen het vuur tijdens voedselbedeling: “Meer dan 100 Palestijnen gedood, 760 gewonden”

De autoriteiten in de Gazastrook zeggen dat Israëlische troepen het vuur hebben geopend op Gazanen die stonden te wachten op hulpgoederen. Het dodental zou inmiddels zijn opgelopen tot 104. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid, dat wordt gecontroleerd door Hamas. Eerder was nog sprake van zeker vijftig doden. Naast de 104 doden, raakten ook nog eens 760 mensen gewond.

Lees meer »

Gezaghebbende Britse organisatie: “Kort zomervakantie in tot vier weken”

In het Verenigd Koninkrijk roept de gezaghebbende liefdadigheidsorganisatie Nuffield Foundation op om de zomervakantie in te korten tot vier weken. Door af te stappen van de schoolkalender die “dateert van de victoriaanse tijd”, krijgen leerlingen en leerkrachten meer tijd in het schooljaar om tot rust te komen, luidt de redenering. Ook in Vlaanderen gaan stemmen op om de zomervakantie in

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse tieners breken in bij autodealer en stelen 9 wagens, goed voor meer dan een half miljoen euro

Negen tieners hebben in Wisconsin in de Verenigde Staten een enorme buit gemaakt bij een diefstal. De tieners braken ‘s ochtends in bij een autodealer en gingen er elk vandoor met een auto. Op bewakingsbeelden is te zien hoe ze daarvoor zelfs zonder aarzeling een poort rammen. De waarde van de negen auto’s die de jongeren stelen, komt neer op

Lees meer »

Vanaf eind maart escaperoom in Nationaal Tabaksmuseum: medewerkers en testers gezocht

De komende maanden gooit het Nationaal Tabaksmuseum in de Koestraat in Wervik het roer om. Dit jaar is er in het tweede deel achteraan geen tijdelijke tentoonstelling zoals de vorige jaren met onder meer werk van Ever Meulen, Josette Rispal en ereburger Carll Cneut. De keuze viel immers op het inrichten van een escaperoom, een interactief spel waarbij een groep

Lees meer »

Muzieklabel achter Taylor Swift gaat banen schrappen

Muzieklabel Universal Music Group (UMG), het platenconcern achter artiesten als Taylor Swift en Drake, wil de kosten gaan verlagen door te snijden in het personeelsbestand. Ook “andere operationele efficiëntieverbeteringen” moeten bijdragen aan kostenbesparingen. Dat maakte het bedrijf bekend bij de publicatie van zijn jaarresultaten.

Lees meer »