Krantenkoppen

Conflict tussen priester en pastoraal coördinator in Erpe-Mere: beiden op non-actief gezet, deken neemt taken voorlopig over

Er is ruzie in de kerkgemeenschap in Erpe-Mere. De priester van de parochie en de pastorale coördinator staan tijdelijk op non-actief. Door een conflict willen de twee niet langer samenwerken. Het bisdom van Gent voert nu gesprekken met alle partijen in de hoop een oplossing te vinden. De deken van Aalst neemt de coördinatie van de acht kerken in Erpe-Mere voorlopig over.

Meer krantenkoppen in België

Speciale nestkasten voor boommarters in Retie nadat ze bosuilenkast ‘kraken’: “Onze vogelringer werd plots gebeten”

Provincie Antwerpen begint met het maken en ophangen van op maat gemaakte huisjes voor de boommarters in het Provinciaal Groendomein Prinsenpark in Retie. Daar is een gezin van boommarters ingetrokken in een nestkast die bedoeld is voor bosuilen. De nestkasten voor boommarters worden iets anders en groter gebouwd dan die voor de bosuilen. "De dieren vormen geen bedreiging voor elkaar",

Lees meer »

Dit zijn de populairste renners: neem nu ook deel aan de Gouden Klassiekers en maak kans op 5.000 euro dankzij HLN

Zaterdag en zondag staan met de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne de eerste twee voorjaarsklassiekers op het programma. Bewijs in de Gouden Klassiekers dat jij de beste ploegleider bent van de Omloop tot in Luik. Aarzel dus niet en stel snel een ploegje samen. Zaterdagochtend om 11:15 verstrijkt de deadline. Ter inspiratie overlopen we alvast de populairste renners in de ruim 4.500

Lees meer »

“Het verlies van Avdiivka is nog maar het begin”: twee experts buigen zich na twee jaar oorlog over de kaart van Oekraïne

Zaterdag 24 februari breekt in Oekraïne al het derde oorlogsjaar aan. Ondanks enorme verliezen heeft Rusland het initiatief stevig in handen en droomt Oekraïne niet meer van de grote bevrijding. Wij brachten onze oorlogsreporter Arnaud De Decker en militair historicus Tom Simoens samen voor een vooruitblik. “In Kiev hangt een groot onheil in de lucht.”

Lees meer »

Recordaantal klachten ingediend door mensen op bel-me-niet-meer-lijst: “Systeem schiet zijn doel voorbij”

Vorig jaar zijn er 9.816 klachten ingediend bij de federale overheidsdienst Economie voor ongewenste reclameoproepen bij mensen die op de bel-me-niet-meer-lijst stonden. Die lijst biedt de mogelijkheid geen reclameoproepen meer te ontvangen van ondernemingen die aan directe marketing doen. “Het systeem schiet zijn doel voorbij”, zegt N-VA Kamerlid Anneleen Van Bossuyt.

Lees meer »

Gemengde reacties in parochiegemeenschap na schorsing priester K.A.: “Toen hij 20 jaar geleden naar hier kwam, was de situatie al bedenkelijk”

Het nieuws over de preventieve schorsing van priester K. A. uit Sint-Katelijne-Waver heeft een golf van reacties teweeggebracht in de gemeenschap waar hij onlangs nog werd gevierd. Terwijl sommige inwoners geschokt zijn door de beschuldigingen van seksueel misbruik, hebben anderen een positief beeld. “Als het kermis was, ging hij samen met de jongens van de scouts in de botsauto’s zitten.”

Lees meer »

Kater Rosse duikt na 1,5 jaar en 40 kilometer van thuis weer op: “Ik had alle hoop al opgegeven. Vanaf nu gaat hij nooit meer buiten”

Het lijkt het scenario van een onwaarschijnlijk verhaal waarbij de hoofdrol weggelegd is voor Rosse. Nadat het beestje anderhalf jaar geleden niet meer terugkeerde naar zijn thuis in Izegem, werd hij vorige week opgemerkt in het vogelopvangcentrum in Beernem. “Het arme dier zat onder de teken en vlooien en had een ontstoken poep”, zegt Bruggeling Anthony Volcke (43) van de

Lees meer »

‘Jong Keukengeweld’ houdt het voorlopig voor bekeken

‘Jong Keukengeweld’, een ondertussen gevestigd concept van Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen zal voorlopig geen vervolg krijgen. Dankzij het initiatief konden mensen tussen 18 en 30 jaar oud zich jarenlang inschrijven om bij jonge topchef aan een goedkoper prijsje te gaan tafelen. Maar Toerisme Vlaanderen wil met een nieuwe samenwerkingen nu focussen op een duurzamer personeelsbeleid in de restaurantsector. Horeca

Lees meer »

Nieuwe eigenaar Marc Coucke gaat ijspiste Antartica in Wilrijk slopen

IJspiste Antarctica in Wilrijk wordt gesloopt. Ze moest een jaar geleden sluiten, omdat het gebouw in slechte staat verkeerde. Het complex is nu gekocht door het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke die ook al eigenaar is van de vlakbij gelegen overdekte skipiste. Wat er in de plaats komt, wil het bedrijf nog niet kwijt, maar het zou niet gaan om

Lees meer »

LIVE GAZA. Families van Israëlische gijzelaars slaken noodkreet in Brussel: “Er moet meer druk gezet worden om hen vrij te krijgen”

Tijdens een persconferentie in de Europese wijk van Brussel hebben familieleden van Israëlische gijzelaars een noodkreet geslaakt. “De nachtmerrie duurt nu al vier maanden, er moet meer druk gezet worden om hen vrij te krijgen”, klonk het in een emotionele oproep aan de Europese Unie en de internationale gemeenschap.Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Ives Serneels coacht voor de 150ste keer de Red Flames: “Als ze me morgen ontslaan, dan is het maar zo. Ik weet wat ik al gerealiseerd heb’”

De eerste maal dateert van 24 mei 2011, intussen bijna 13 jaar geleden, tegen Noord-Korea. Vrijdagavond zal Ives Serneels voor de 150ste keer in de dug-out van de Red Flames plaatsnemen. Maar het is niet voor dat jubileum dat hij HLN thuis ontvangt. Er zijn praktische redenen. Time management. Een bondscoach neemt zijn werk mee naar huis. Een flipchart in

Lees meer »

Frenkie de Jong haalt zwaar uit naar Spaanse media voor treffen met Napoli: “Stop met jullie leugens”

In de 1/8ste finales van de Champions League gaat Barcelona op zoek naar een goede uitgangspositie bij een Napoli in moeilijkheden. De ploeg van Ngonge en Dendoncker staat pas negende in de Serie A en zette deze week z’n coach op straat. Kunnen ze hun seizoen toch opfleuren door een succesvolle Champions League-campagne? Volg het op de voet in onze

Lees meer »

“Mijn wieg stond gewoon in de brandweerkazerne”: bij de familie Vanhee uit Middelkerke draait alles om vonken en vuur

De Vanheetjes ademen brandweer. ‘Pompier’ zijn is een echte familieaangelegenheid. Zowel vader Mario Vanhee (55) als zijn zonen Warre (18) en Seppe (22) zijn brandweermannen bij het vrijwillige brandweerkorps van Middelkerke. “Telkens Seppe op reis is, mist hij een grote brand”, lacht Mario. “En Warre is nog aan het wachten op zijn eerste grote interventie.”
The post “Mijn wieg stond

Lees meer »