Krantenkoppen

Dagboeken – op papier én digitaal – zitten in de lift: “Je eigen woorden kunnen een oppepper worden, een antidepressivum zelfs”

Het gebruik van dagboeken zit in de lift. Soms ouderwets op papier – mét slotje. Maar steeds vaker ook digitaal, nu Apple een dagboek op onze iPhones zet. Worden we beter van onze eigen ontboezemingen? “Het is een veilig speeltuintje, een soort brainstormen met jezelf”, weten therapeuten. Toch raden ze het niet iedereen aan.

Meer krantenkoppen in België

KRB opent nieuw roeiseizoen

Op zaterdag 2 en zondag 3 maart wordt langs het Waggelwater de roeiklassieker Nieuwege-Brugge georganiseerd. Deze lange afstandsregatta voor zowel achtriemen met stuurman als de kleine boottypes is beter bekend als de Brugge Boat Race.
The post KRB opent nieuw roeiseizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tot 1.000 boetes per uur, maar welke straffen riskeer je? Deze 10 verkeersovertredingen begaan Belgen het meest

Extra man- en vrouwkracht bij de federale politie moet het straks mogelijk maken om jaarlijks tot 9 miljoen verkeersovertredingen te verwerken. En dat is nodig, zo blijkt uit een internationale enquête van ESRA. Die toont aan dat Belgen, in vergelijking met andere EU-burgers, het niet al te nauw nemen met verkeersregels. Nochtans zijn de straffen voor overtredingen echt niet min.

Lees meer »

“Formule 1 in het klein”: radiogestuurde wagentjes nemen het tegen elkaar op in Wevelgem

Wellicht voor het eerst in Wevelgem kan je dit weekend getuige zijn van een snelheidsrace tussen wagens. Weliswaar bolides die aangestuurd worden met een zender, maar daarom niet minder spectaculair. Het RC4U event vindt plaats in de sporthal van de Vanackerestraat.
The post “Formule 1 in het klein”: radiogestuurde wagentjes nemen het tegen elkaar op in Wevelgem appeared first on

Lees meer »

4 op 10 Belgen renoveerden vorig jaar hun huis: “Ik wil me niet meer blauw betalen aan verwarming”

De renovatiemarkt blijft groeien. Vorig jaar voerde 41 procent van alle huiseigenaars in België minstens één groot renovatiewerk uit. Dat is het hoogste cijfer in jaren. Bieke Gepts van marktonderzoeksbureau Essencia Marketing en Niko Demeester van sectorfederatie Embuild leggen uit hoe dat komt, welke renovaties we het vaakst doen en hoe de toekomst er rooskleurig kan uitzien. “Er is een

Lees meer »

Dit zijn de populairste renners: neem nu ook deel aan de Gouden Klassiekers en maak kans op 5.000 euro dankzij HLN

Zaterdag en zondag staan met de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne de eerste twee voorjaarsklassiekers op het programma. Bewijs in de Gouden Klassiekers dat jij de beste ploegleider bent van de Omloop tot in Luik. Aarzel dus niet en stel snel een ploegje samen. Zaterdagochtend om 11:15 verstrijkt de deadline. Ter inspiratie overlopen we alvast de populairste renners in de ruim 4.500

Lees meer »

“Tot wel 10 keer meer dan verwacht”: eerste veiling van spullen Elton John brengt bijna 7,5 miljoen euro op

Het Amerikaanse veilinghuis Christie’s heeft een reeks persoonlijke bezittingen van de Britse popster Elton John (76) verkocht voor bijna 8 miljoen dollar (omgerekend bijna 7,5 miljoen euro). Zo werd een vleugelpiano voor meer dan 200.000 dollar (185.000 euro) geveild en haalde een drieluik van de Britse graffitikunstenaar Banksy net geen 2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro).

Lees meer »

Zieke Julian Assange niet aanwezig bij zitting van laatste kans

Een zieke Julian Assange woont dinsdag de hoorzitting in het Britse High Court niet bij. “Hij voelt zich niet goed vandaag”, zei zijn advocaat Edward Fitzgerald bij de start van de zitting. Die wordt beschouwd als een laatste kans voor Assange om een overlevering van het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten tegen te houden.

Lees meer »

Zuienkerkse sportraad verliest met Henri Cuypers icoon: “Veel plezier aan beleefd”

Met een lekker etentje in bistro ‘t Mortierken werd voormalig burgemeester Henri Cuypers onlangs bedankt voor zijn meer dan veertig jaar inzet bij de Zuienkerkse sportraad. “De Meetkerkse Moerentocht was een jaarlijks hoogtepunt”, aldus de ‘wandelende burgemeester’.
The post Zuienkerkse sportraad verliest met Henri Cuypers icoon: “Veel plezier aan beleefd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een eerbetoon aan Nina Derwael, Jeroen Meus die komt koken en tranen van ontroering: dit was ‘De Droomfabriek’

Jeroen Meus die kwam koken, Maaike Cafmeyer die een aspirerende actrice klaarstoomt voor haar eerste rol en de allereerste droom die Bart en Gloria bereikte: ‘De droomfabriek’ draaide zaterdag op volle toeren. En laten we vooral het eerbetoon aan Nina Derwael niet vergeten. Aan de vooravond van een levensbelangrijke kwalificatiewedstrijd richting de Olympische Spelen van Parijs staken Bart en Gloria

Lees meer »

LIVE GAZA. Zeker 23 doden bij Israëlisch bombardement op huis bekende komiek – Hamas kraakt ‘toekomstplan’ voor Gaza van Netanyahu

Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn oorlogskabinet voor het eerst een formeel plan voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de

Lees meer »

‘Chantal’-acteur Adrian Sack werkt in de luchthaven: “Vijf jaar geleden was ik de onzekerheid beu”

Plottwist van jewelste in ‘Chantal’ afgelopen zondag toen de bedeesde inspecteur Eddy in koelen bloede werd neergeschoten. Ook Adrian Sack (44), de acteur die gestalte geeft aan het personage, moest slikken toen hij het nieuws over z’n exit vernam. In dit interview staat hij stil bij z’n verrassend carrièrepad en vertelt hij hoe hij als Antwerpenaar het West-Vlaamse dialect onder

Lees meer »

Documentaire ‘Dahomey’ bekroond met Gouden Beer op Berlinale

Op het filmfestival Berlinale in de Duitse hoofdstad Berlijn is de documentaire ‘Dahomey’ van de Frans-Senegalese Mati Diop zaterdag bekroond met de Gouden Beer, de belangrijkste prijs van het festival. Emily Watson werd bekroond voor haar bijrol in ‘Small Things Like These’, de film van de Belg Tim Mielants die het festival mocht openen.

Lees meer »

Met steun van Biden en Sunak ligt weg open voor Navo-baas Rutte: “Zal erover waken dat alliantie sterk en paraat blijft”

Het Verenigd Koninkrijk heeft donderdag zijn steun laten blijken voor de aftredende Nederlandse premier Mark Rutte om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden. En ook de Amerikaanse president Joe Biden schaart zich volledig achter de kandidatuur van Rutte om de Noor Jens Stoltenberg op te volgen aan het hoofd van de alliantie, meldt persbureau Reuters.

Lees meer »