Krantenkoppen

De revival van verpleegkunde: “Dat er nu meer eerstejaars zijn, komt doordat mensen die al een job hebben beginnen na te denken over de zin ervan”

Jongeren willen weer verpleegkundige worden – hét knelpuntberoep in Vlaanderen. Het aantal eerstejaars is dit academiejaar gestegen met 6 procent. En er zijn ook weer meer 18-jarigen die meteen voor verpleegkunde kiezen. “We slagen erin ook jonge mensen met goesting naar onze sector te leden”, zegt de Vlaamse zorgambassadeur.

Meer krantenkoppen in België

Marc Degryse is onder de indruk van paars-wit: “Dit Anderlecht gaat met Union uitmaken wie kampioen wordt”

“Anderlecht heeft op Club Brugge een statement gemaakt.” Marc Degryse is zeer te spreken over hetgeen paars-wit op ‘Super Sunday’ liet zien. “Met aanvallende intenties, intensiteit én nog eens de juiste vervangingen.” Over Club Brugge en Ronny Deila is onze huisanalist minder te spreken. “De beker moet het seizoen van blauw-zwart redden.” Hetzelfde kan gezegd van Antwerp.

Lees meer »

Messi-getreiter wordt hem opnieuw te veel: Cristiano Ronaldo reageert met obsceen gebaar dat wellicht niet onbestraft blijft

Het potje van Cristiano Ronaldo (39) kookte nog maar eens over. De Portugese superster belande gisteravond andermaal in een storm van kritiek nadat hij obscene gebaren leek te maken na de 2-3-overwinning op het veld van Al-Shabab, de ploeg van Rode Duivel Yannick Carrasco. Volgens de media in Saudi-Arabië zullen de uitlatingen van ‘CR7’ niet zonder gevolgen blijven.

Lees meer »

Jubilerend Taptoni uit Ingelmunster brengt musical ‘OINK’ met De Speelveugels

Theater Taptoni, de theatergroep van de gemeentescholen De Wingerd en De Zon in Ingelmunster, bestaat 30 jaar. Om dat te vieren kozen ze voor deze jubileumeditie voor een heuse musical, samen met het Jeugdorkest De Speelveugels van de Koninklijke Harmonie Kunst Veredelt. Welkom op ‘OINK’ op vrijdag 1, zaterdag 2, zaterdag 9 en zondag 10 maart in ’t Ontmoetingscentrum.
The

Lees meer »

De situatie van KV Oostende door de ogen van topsupporter Kamagurka: “Waar is Paul Conway nu? Iemand hem nog gezien?”

Samen met Herr Seele pakt Kamagurka (67) op 21 maart uit met de kunstexpo ‘Vive La Sociale’ in kader van het James Ensor-jaar. Maar dit is toch ook zowat hét jaar van de waarheid voor de duizenden KVO-fans. Als clubambassadeur – en zelfs ooit bestuurslid – volgt Kama ‘zijn’ Wèreldploegsje nog altijd van dichtbij. “Deze club heeft lokale gezichten nodig.”<br

Lees meer »

Slachtoffer opgepakte leerkracht Y.S. getuigt hoe klacht zes jaar geleden niets opbracht: “Hoe mocht zo iemand in onderwijs stappen?”

De 26-jarige leerkracht Y.S. werd afgelopen maandag officieel in verdenking gesteld van zedenfeiten met minderjarigen uit de LAB-school in Sint-Amands. Zes jaar eerder werd hij door vergelijkbare beschuldigingen uit een Chiro-afdeling gezet nadat een 15-jarig meisje klacht had ingediend bij de politie. Zij wil anoniem haar ervaringen met Y.S. delen. “Zo wil ik wat met mij gebeurd is een plaats

Lees meer »

KFC Doomkerke (3B) moet zondag winnen

Promovendus KFC Doomkerke had gerekend op een rustig seizoen in derde provinciale B, maar op enkele speeldagen van het einde is er nog geen zekerheid over een verlengd verblijf. In dat opzicht wacht zondag een belangrijke thuisconfrontatie tegen het voorlaatst geklasseerde FC Veldegem.
The post KFC Doomkerke (3B) moet zondag winnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goed te Potente wordt een stuk groener

Het Goed te Potente verwijst naar een historisch omwalde hoeve die ooit aan de Ommegangsdreef grensde. Het was een tempeliershoeve die later eigendom werd van Jan De Beer, heer van Meulebeke. In de tweede helft van de twintigste eeuw wordt het Goed te Potente gesloopt en het domein verkaveld voor de aanleg van een gelijknamige woonwijk tussen de Steenstraat en

Lees meer »

Groen smeekt CD&V versoepeling abortus naar 18 weken niet langer te blokkeren: “Kom met een serieus tegenvoorstel”

Groen-voorzitster Nadia Naji vraagt CD&V om met “een deftig voorstel te komen om de abortustermijn te versoepelen”. Groen en de andere Vivaldi-partijen willen abortus toelaten tot 18 weken in plaats van 12 weken nu, maar CD&V wil niet verder gaan dan 14 weken. “Alle begrip als zij het er ethisch moeilijk mee hebben om dit te stemmen, maar blokkeer een

Lees meer »

Bijna één op zeven leerlingen verlaat middelbare school zonder diploma

In het schooljaar 2021-2022 verliet 14,1 procent van de leerlingen het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties. Dat blijkt uit de administratieve gegevens van het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming. Het gaat om schoolverlaters zonder kwalificatie met een beroepsfinaliteit of met een finaliteit van doorstroom naar het hoger onderwijs.

Lees meer »

Antwerpse politierechtbanken spreken drie keer minder levenslange rijverboden uit dan in Dendermonde: “Veel hangt af van de strengheid van de rechter”

Opmerkelijk weinig chauffeurs worden in de provincie Antwerpen ongeschikt verklaard om nog te rijden. Ter vergelijking: in de politierechtbank van Dendermonde, waar rechter Peter D’Hondt zetelt, gebeurt dat bijna drie keer zo veel, terwijl er veel minder zittingen zijn. Meestal is een verslaving aan drugs of alcohol de reden om iemand een rijbewijs voor onbepaalde tijd af te nemen. “Was

Lees meer »

Cuba vervijfvoudigt prijs van brandstof met maand vertraging

De verhoging van de brandstofprijs met ruim 400 procent in Cuba gaat op 1 maart in, een maand later dan aanvankelijk gepland, zo heeft de regering woensdag bekendgemaakt. “Vanaf 1 maart wordt de maatregel van kracht die de kleinhandelsprijzen van brandstof bijwerkt”, zo werd de minister van Financiën en Prijzen,  Vladimir Regueiro, door de staatskrant Granma geciteerd.

Lees meer »