Krantenkoppen

De T. rex van Fernand Huts gaat op wereldtournee voor ze naar België komt

Trinity, de Tyrannosaurus rex die Fernand Huts op de kop tikte, zal een wereldtournee maken alvorens ze permanent naar ons land komt. Dat heeft de Antwerpse ondernemer maandag bekendgemaakt bij de internationale voorstelling van het skelet in Zwitserland.

Meer krantenkoppen in België

Boeren betogen opnieuw in Brussel

06:43 Er wordt maandagochtend opnieuw grote verkeershinder verwacht omwille van nieuwe boerenprotesten in Brussel. De Reyers-centrumtunnel, Tervurentunnel, Jubelparktunnel en Wettunnel zijn afgesloten voor …

Lees meer »

ANALYSE. Carl Devos over de schijnbare opening van Bart De Wever richting Vlaams Belang: “Zijn hele strategie straalt wanhoop uit en dan begint hij te dreigen”

N-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de Vlaamse regeringsvorming aan zijn eis voor een Vlaamse meerderheid op federaal niveau. Komt er een federale regering zonder Vlaamse meerderheid, dan hoeft men Vlaams niet op hem te rekenen, zei hij. Dat roept vragen op, niet in het minst of hij hiermee de deur open zet voor regeringsdeelname van Vlaams Belang. Politicoloog Carl Devos

Lees meer »

De kinderen van Staf Coppens zijn zeer straf bezig: “Hun prestaties haalden zelfs de Zweedse kranten”

‘Stafkes Straffe Kost’ krijgt een nieuwe betekenis. Op het Zweedse kampioenschap kunstschaatsen veroverde Nora (14), dochter van Staf Coppens (43), zopas de bronzen medaille. Zoon Beau (16) stond vorig jaar al op dat podium. Worden de twee straks een internationaal succes? Drievoudig Olympiër Kevin Van Der Perren fileert hun prestaties en legt uit wat daarvoor nodig is. “Het mentale aspect

Lees meer »

Vanaf eind maart escaperoom in Nationaal Tabaksmuseum: medewerkers en testers gezocht

De komende maanden gooit het Nationaal Tabaksmuseum in de Koestraat in Wervik het roer om. Dit jaar is er in het tweede deel achteraan geen tijdelijke tentoonstelling zoals de vorige jaren met onder meer werk van Ever Meulen, Josette Rispal en ereburger Carll Cneut. De keuze viel immers op het inrichten van een escaperoom, een interactief spel waarbij een groep

Lees meer »

Rare Disease Day: Denis (63) lijdt aan Amyloidosis ATTR

Op Rare Disease Day (29 februari) wordt er extra aandacht gevraagd voor mensen die lijden aan een zeldzame ziekte. Zowat 5 procent van de hele bevolking heeft hiermee te maken. Door het gebrek aan kennis over deze aandoeningen stoten deze mensen nog veel te vaak op onbegrip en onzekerheid. Ook Denis Wolfs (63) uit Oostende weet exact hoe dat voelt.<br

Lees meer »

KIJK. Exact 24 jaar geleden maakte piepjonge Elisabeth Lucie Baeten tv-debuut in VTM NIEUWS om schrikkeldag te vieren

De populaire influencer Elisabeth Lucie Baeten was al van jongsaf een haantje de voorste. Op deze schrikkeldag 29 februari herinnert ze zich dat in het jaar 2000 als kind al eens geïnterviewd werd door VTM NIEUWS. “Ik heb mijn hand heel hard opgestoken toen ze vroegen wie daarover iets wou vertellen. Ik heb de beelden sindsdien niet meer teruggezien, schrijft

Lees meer »

KFC Doomkerke (3B) moet zondag winnen

Promovendus KFC Doomkerke had gerekend op een rustig seizoen in derde provinciale B, maar op enkele speeldagen van het einde is er nog geen zekerheid over een verlengd verblijf. In dat opzicht wacht zondag een belangrijke thuisconfrontatie tegen het voorlaatst geklasseerde FC Veldegem.
The post KFC Doomkerke (3B) moet zondag winnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het is weer koers

De koers is weer in het land. Nadat de renners zich hebben voorbereid in het zuiden, trekt het Vlaamse wielervoorjaar zich komend weekend op gang, met de Omloop het Nieuwsblad – zaterdag – en Kuurne-Brussel-Kuurne – zondag. Donderdag verkenden heel wat ploegen het parcours van de Omloop. Een van de topfavorieten is Wout van Aert. Vorig jaar paste hij voor

Lees meer »

“Hij herhaalt het met een reden, hij méént het”: waarom we Poetins dreigement met kernwapens wel serieus moeten nemen

In zijn jaarlijkse State of the Union roffelde Russisch president Vladimir Poetin de nucleaire trommel. Hij dreigde met kernwapens als het Westen troepen zou sturen naar Oekraïne. Het is al de zoveelste keer, maar mogen we daarom onze schouders ophalen? We vroegen het aan experts Sven Biscop (UGent) en Tom Sauer (UAntwerpen). “Poetin zál ze inzetten als hij volledig verdreven

Lees meer »

Bakkerij Debusschere uit Oostende bakt nu ook de lekkerste croissant van het hele land: “Dit is een fantastische erkenning”

De titel van beste croissantbakker van West-Vlaanderen hadden ze al beet, nu heeft Bakkerij Debusschere uit Oostende volgens radiozender MNM ook de lekkerste van heel België in de toonbank pronken.
The post Bakkerij Debusschere uit Oostende bakt nu ook de lekkerste croissant van het hele land: “Dit is een fantastische erkenning” appeared first on KW.be.

Lees meer »