Krantenkoppen

Delhaize gaat vrijuit bij verzelfstandiging van winkels

16:25 De supermarktketen Delhaize heeft geen strafbare feiten gepleegd bij de herstructurering die ze vanaf maart 2023 heeft doorgevoerd. Daarbij werd besloten 128 winkel over te dragen aan zelfstandige fra…

Meer krantenkoppen in België

Sportlaureaat Herman Stael recordhouder met 49 Dodentochten: “Zelfs uitgestapt na kankerdiagnose”

Met 49 edities van de Dodentocht in Bornem achter zijn naam, ontving Herman Stael (74) recent de titel Sportlaureaat Zedelgem ‘Uitzonderlijke prestatie’. Een verdienste die hij bijeenstapte dankzij training het jaar rond, goede genen en steun van zijn vrouw onderweg. Ook na zijn 50ste tocht wil Herman blijven stappen.
The post Sportlaureaat Herman Stael recordhouder met 49 Dodentochten: “Zelfs uitgestapt

Lees meer »

“Al mooie stap richting Spelen”: Derwael pakt goud op balk in Caïro, Pinxten maakt met zilver Belgisch feestje compleet

Nina Derwael (23) staat meteen op de afspraak bij haar competitierentree: in de balkfinale van de worldcup in Caïro turnde ze erg sterk en pakte met 13.630 punten zo meteen het goud. De olympische race zet ze al in pole position in met nog drie wereldbekers te gaan. “Deze prestatie geeft vertrouwen voor het vervolg”, zei Derwael in een eerste

Lees meer »

In Noorwegen op training voor oorlog, opgepakt voor cafégevecht: “Wedden dat ruzie wéér begon om een meisje?”

Vier Belgische paracommando’s zijn tijdens een winterstage in Noorwegen opgepakt omdat ze tijdens een avondje uit een jonge inwoner in het ziekenhuis sloegen en stampten. Wazige beelden tonen hoe ze schoppen naar een slachtoffer op de grond — zélfs tegen zijn hoofd. “Dat gebeurt hier wel vaker”, zeggen ze in Åndalsnes, in het zuidwesten van Noorwegen. Dit is alles wat

Lees meer »

Goed te Potente wordt een stuk groener

Het Goed te Potente verwijst naar een historisch omwalde hoeve die ooit aan de Ommegangsdreef grensde. Het was een tempeliershoeve die later eigendom werd van Jan De Beer, heer van Meulebeke. In de tweede helft van de twintigste eeuw wordt het Goed te Potente gesloopt en het domein verkaveld voor de aanleg van een gelijknamige woonwijk tussen de Steenstraat en

Lees meer »

Sloeg topvoetballer Ilias Chair (25) man een schedelbreuk met steen? “Ze zijn alleen uit op het geld van een succesvolle profvoetballer”

Heeft Antwerpenaar en profvoetballer Ilias Chair (25) ei zo na iemand doodgeslagen met een steen? Of wijst slachtoffer Niels T. net hem aan omdat hij uit is op geld? Feit is dat hun beider families tegenover elkaar stonden op een warme zomerdag, na een potje kajakken. Feit is dat Chair lang niet slecht boert bij de Engelse tweedeklasser Queens Park

Lees meer »

Werken aan stationsplatform in Komen van start: “Veiligheid van de fieters zal fors stijgen”

Bij het afsluiten van het vorig boekjaar in Komen, werden verschillende projecten door het gemeentebestuur voorgesteld. Vooral de werken aan het stationsplatform springen in het oog, vanwege de omvang. Die werken werden nu gelanceerd, met ingrijpende veranderingen voor de weggebruikers tot gevolg. “De veiligheid van de fietsers zal fors stijgen.”
The post Werken aan stationsplatform in Komen van start: “Veiligheid

Lees meer »

Michel Van den Brande verwezen naar strafrechter voor bedreiging ex-werknemer

Michel Van den Brande, de zaakvoerder van stellingbouwer Kontrimo die in september vorig jaar opgepakt werd na het uiten van doodsbedreigingen op Facebook, moet zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden. Dat heeft de raadkamer in Gent maandag beslist.
The post Michel Van den Brande verwezen naar strafrechter voor bedreiging ex-werknemer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer moet uitrukken voor rook aan tunnel in Zeebrugge

Vrijdag even na de middag merkten passanten witte rook op ter hoogte van de tunnel aan de New Yorklaan in Zeebrugge. De toegesnelde brandweer kon de oorzaak lokaliseren in de nissen van de tunnel.
The post Brandweer moet uitrukken voor rook aan tunnel in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

170 miljoen vierkante kilometer: Egypte plant reusachtige toeristische trekpleister aan Middellandse Zee

Egypte is van plan om een reusachtige toeristische trekpleister uit de grond te stampen aan de Middellandse Zee. Dat heeft de Egyptische premier Moustafa Madbouly vrijdag aangekondigd. De plannen hebben betrekking op een oppervlakte van 170 miljoen vierkante kilometer, met plaats voor hotels, woningen, sport- en commerciële centra. Daarnaast zal er ook een luchthaven worden gebouwd.

Lees meer »

Tafelschuimer blijft na 50 keren nóg toeslaan: “Ik heb een alcoholprobleem”

Een 58-jarige Nederlander, oorspronkelijk uit Maastricht, riskeert zes maanden cel voor tien nieuwe feiten van afzetterij. Leonard T. pleegde eerder al vijftig gelijkaardige feiten, maar sloeg ook in 2023 nog tien keer toe, onder andere in Koksijde en Nieuwpoort. Hij zit nu in de gevangenis.
The post Tafelschuimer blijft na 50 keren nóg toeslaan: “Ik heb een alcoholprobleem” appeared first

Lees meer »

Laatste fase van vernieuwing stationsomgeving in Diksmuide gaat maandag van start

Een aannemer begint op maandag 26 februari met voorbereidende werken op de stationsparking voor de plaatsing van een fiets- en wandeltunnel onder de spoorweg. Dat is meteen het effectieve startschot op het terrein voor de laatste fase van de vernieuwing van de stationsomgeving.
The post Laatste fase van vernieuwing stationsomgeving in Diksmuide gaat maandag van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee nieuwe combi’s voor Politiezone Gavers

Politiezone Gavers nam onlangs twee nieuwe combi’s type Mercedes Vito 119 CDI Tourer in gebruik. Dit ter vervanging van twee uit dienst genomen voertuigen.
The post Twee nieuwe combi’s voor Politiezone Gavers appeared first on KW.be.

Lees meer »

“‘Chris en co’? Financieel niet langer haalbaar”: Chris Van den Durpel kruipt opnieuw in de huid van Kamiel Spiessens

Chris Van den Durpel (63) denkt nog lang niet aan stoppen. Ook in 2024 trekt hij met z’n populaire typetje Kamiel Spiessens naar de Vlaamse theaterzalen. Al zal de keuterboer, die begint te sukkelen met z’n gezondheid, beter op z’n woorden letten dan pakweg 10 jaar geleden. “Het gros van mijn tv-sketches kan je vandaag niet meer uitzenden.”

Lees meer »