Krantenkoppen

Dit is waarom Kind & Gezin de ‘gevreesde’ groeicurves na 20 jaar aanpast

Kind en Gezin komt na 20 jaar met nieuwe groeicurves, de – soms gevreesde – lijntjes en grafieken die ouders zien als ze met hun baby of peuter op consultatie gaan. Wat is er veranderd en waarom baseren de nieuwe meetgegevens zich niet meer op kleintjes die flesvoeding krijgen? “Eén op de tien peuters lijdt aan overgewicht.”

Meer krantenkoppen in België

Ongerustheid over vervuiling waterloop bij volkstuintjes: Stad Oostende beveelt staalnames en bodemonderzoek

Bij de gebruikers van het volkstuinpark op Stene is er ongerustheid over mogelijke vervuiling afkomstig van het vroegere stort. “Het water waarmee we de tuintjes besproeien verkleurt en de stad reageert te traag”, luidt het. Milieuschepen Silke Beirens gaf opdracht om stalen te nemen en er komt ook een groter onderzoek.
The post Ongerustheid over vervuiling waterloop bij volkstuintjes: Stad

Lees meer »

IN BEELD. Zendaya en Timothée Chalamet schitteren in matching outfits op première ‘Dune: Part Two’

Vorige week stal Zendaya (27) nog de show met het iconisch robotpak van Thierry Mugler, woensdagavond koos ze net als Timothée Chalamet (28) voor een jumpsuit van de Koreaanse ontwerper Juun J. De acteurs poseerden in matching outfits op de rode loper van de Zuid-Koreaanse première van ‘Dune: Part Two’. Het internet is helemaal in de ban van het stijlvolle

Lees meer »

Panda’s kostten Pairi Daiza miljoenen, maar wat hebben ze opgebracht?

Pairi Daiza neemt afscheid van drie van hun vijf reuzenpanda’s, maar parkeigenaars Eric Domb en Marc Coucke zullen er geen boterham minder door eten. De beren zijn dure gasten — hun verblijf kostte miljoenen euro’s — maar ook ware geldmachines. Tien jaar na de aankomst van de panda’s is de omzet van het park ruim verviervoudigd. De winst ging zelfs

Lees meer »

Royals op zondag – Charles ontvangt premier Sunak niet toevallig mét camera’s, en “banzai” voor jarige keizer Narihuto

Koning Charles ontvangt opnieuw premier Rishi Sunak en er kan al eens gelachen worden. Zoon William bouwt intussen huizen voor daklozen op zijn landgoed. Prinses Delphine en koning Albert zijn nog eens samen in het openbaar verschenen. Keizer Naruhito laat zich 3 keer op het balkon zien. En Jordanië rouwt. Op zondag bundelen we het kleine en grote nieuws uit

Lees meer »

Bisschop Lode Aerts bezoekt Oekraïens gezin twee jaar na inval van Rusland

Zaterdag 24 januari 2022, twee jaar geleden brak de oorlog in Oekraïne uit. Om deze trieste gebeurtenis niet zomaar te laten voorbij gaan, ging bisschop van Brugge Lode Aerts op bezoek bij een Oekraïens gezin. “Vorig jaar was ik in Oekraïne zelf, waar de mensen zeer gastvrij waren ondanks de moeilijke omstandigheden. Nuwillen we hen zelf een maaltijd aanbieden”, vertelt

Lees meer »

Rapport onthult: “Poetin breidt invloed in Afrika uit met ingenieus ‘overlevingspakket’ voor dictators”

Rusland wil aan invloed winnen in Afrika en het Westen daar grotendeels verdrijven door steun te bieden aan dictatoriale leiders. Het Kremlin doet dat op een vernuftige manier door hen een “overlevingspakket” aan te bieden, zodat het regime kan blijven voortbestaan. Op het terrein is er opnieuw een belangrijke rol weggelegd voor huurlingenleger Wagner – dat inmiddels een nieuwe naam

Lees meer »