Krantenkoppen

Eddy Snelders, een exhibitionist die ook voyeur is: “Ongebruikelijk, maar telkens gaat het om een zoektocht naar spanning”

Behalve voor exhibitionisme is voormalig voetbalcommentator Eddy Snelders ook in verdenking gesteld voor voyeurisme. Het maakt dat hem een veel zwaardere straf boven het hoofd hangt, tot 15 jaar cel. “Voyeurisme is een van de meest voorkomende seksuele fantasieën.”

Meer krantenkoppen in België

Sterrenregister voor stilgeboren kinderen

Voortaan kunnen ouders die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap, het alsnog laten registreren in Zwevegem. Ook zal men de naam kunnen laten plaatsen op de geboortezuil die men jaarlijks ergens plaatst.
The post Sterrenregister voor stilgeboren kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Shorttracker Fré Van Damme met ambitie op WK in Polen

Het zijn twee belangrijke weken voor Fré Van Damme uit Assebroek. Vorig weekend nam hij deel aan de laatste Worldcup in Heerenveen, om dan door te reizen naar het Poolse Gdansk, waar tot en met zondag 25 februari het WK shorttrack voor junioren plaatsvindt.
The post Shorttracker Fré Van Damme met ambitie op WK in Polen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de val van Avdiivka: is Rusland nog te stoppen? Wat is Poetins einddoel? Wat met nog meer wapens? Acht vragen aan Roger Housen

Na de Russische verovering van Avdiivka klinkt de Oekraïense smeekbede om munitie steeds luider. De situatie wordt met de dag moeilijker. Zijn de Russen nog wel tegen te houden? Wat wordt de volgende stad die Rusland verovert? En waarom is artillerie zo belangrijk? Acht vragen aan oud-kolonel Roger Housen. “Als Poetin erin slaagt dit gebied in handen te krijgen, dan

Lees meer »

Twee grote tentoonstellingen over het surrealisme in Brussel: “We kunnen wel wat verbeelding gebruiken” 

100 jaar surrealisme: waar anders dan in Brussel kan dat worden gevierd met twee expo’s. Bozar belicht in “Histoire de ne pas rire” de Belgische scène; “Imagine” in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten brengt internationale surrealisten samen. De verbeelding aan de macht in twee grote, complementaire tentoonstellingen, waar veel te ontdekken (en te lachen) valt.

Lees meer »

Niels opent fietsenzaak langs Leieboorden

De nieuwe fietsenzaak ‘Longcut Cycles’ vind je aan de Vrijdomkaai 1 langs de Leie. De fietshandel met bijhorende attributen, accessoires en een open atelier, opent officieel de deuren op 17 maart. Niels Kinds genoot een opleiding industrieel ingenieur in Kortrijk en daarna een opleiding herstellingen en onderhoud van fietsen en bijhorend fietsmateriaal. Hij komt uit Roeselare en is gestart in

Lees meer »

KIJK. Nederlandse docu ‘Human Forever’ brengt in beeld hoe culturen wereldwijd omgaan met mensen met dementie

Op woensdag 21 februari verschijnt ‘Human Forever’ in de Vlaamse bioscopen, een documentaire van de Nederlandse zorgvernieuwer Teun Toebes (24) die drie jaar lang heeft samengewoond met mensen met dementie. Hij verbleef in Nederlandse en Belgische woonzorgcentra, maar trok nog naar negen andere landen om te zien of ze daar anders en misschien zelfs beter met de ziekte omgaan.

Lees meer »

Op Bibbertocht door het groen

De wandelclub Rustige Bosstappers start het wandeljaar op zondag 25 februari met de 34ste Bibbertocht. Vanuit zaal De Schelpe in Snellegem verkennen maar liefst een kleine 2.000 wandelaars het Vloethemveld en de bossen ten zuiden van Brugge.
The post Op Bibbertocht door het groen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Actievoerders klagen wachtlijsten voor sociale woning in Antwerpen aan: “Meer dan 4 jaar wachten”

Aan het Operaplein in Antwerpen zijn verschillende actievoerders samengekomen om de lange wachtlijsten voor een sociale woning aan te klagen. De actie ‘Halte Wachtlijstlaan’, symbolisch gehouden aan een tramhalte, werd georganiseerd door Woonzaak. Dat is een initiatief van verschillende sociale organisaties die strijden voor een rechtvaardiger woonbeleid met meer sociale woningen.

Lees meer »

Dit zijn de populairste renners: neem nu ook deel aan de Gouden Klassiekers en maak kans op 5.000 euro dankzij HLN

Zaterdag en zondag staan met de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne de eerste twee voorjaarsklassiekers op het programma. Bewijs in de Gouden Klassiekers dat jij de beste ploegleider bent van de Omloop tot in Luik. Aarzel dus niet en stel snel een ploegje samen. Zaterdagochtend om 11:15 verstrijkt de deadline. Ter inspiratie overlopen we alvast de populairste renners in de ruim 4.500

Lees meer »

Bakkerij Debusschere uit Oostende bakt nu ook de lekkerste croissant van het hele land: “Dit is een fantastische erkenning”

De titel van beste croissantbakker van West-Vlaanderen hadden ze al beet, nu heeft Bakkerij Debusschere uit Oostende volgens radiozender MNM ook de lekkerste van heel België in de toonbank pronken.
The post Bakkerij Debusschere uit Oostende bakt nu ook de lekkerste croissant van het hele land: “Dit is een fantastische erkenning” appeared first on KW.be.

Lees meer »