Krantenkoppen

Een op de tien parlementsleden heeft ouder die ook al mandaat uitoefende

Zowat een op de tien parlementsleden in België heeft een vader of moeder die ook al een nationaal mandaat had. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek naar politieke dynastieën van politicologen van de Université libre de Bruxelles (ULB), waarover De Morgen en Le Soir maandag berichten.

Meer krantenkoppen in België

Bakker Kristof Cloet (42) uit Brugge wint ‘Golden Croissant’

Op een vakwedstrijd van les Ambassadeurs du Pain ging bakker Kristof Cloet van bakkerij Cloet in Sint-Michiels met de erkenning Golden Croissant naar huis. Voor zijn 12 croissants, perfect op gewicht van 75 gram per stuk, haalde hij een score van 91 procent.
The post Bakker Kristof Cloet (42) uit Brugge wint ‘Golden Croissant’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dries kon ik niet volgen, maar een andere kandidaat zal ik nooit vergeten”: instructeur Ralph blikt terug op ‘Kamp Waes’

“Onze verwachtingen lagen hoog, maar de kandidaten overtroffen ze.” Instructeur Ralph Van Volsem (35) keek zijn ogen uit bij de opnames van ‘Kamp Waes’. De jonge vader, die zelf op vijf buitenlandse missies vertrok, is nochtans wat gewend. “Tijdens mijn zwaarste week bij de Special Forces sliep ik vier uur”, aldus de Antwerpenaar, die nu kiest voor een nieuw leven.

Lees meer »

KIJK. Deze gehandtekende sneakers van Donald Trump brachten maar liefst 9.000 dollar op

Zaterdag stelde voormalig Amerikaans president Donald Trump zijn eigen sneakerlijn voor op Sneaker Con, een grote sneakerbeurs in Philadelphia in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Hij had ook al een exemplaar bij van zijn eigen sneaker, een gouden schoen met de Amerikaanse vlag op. Dat paar handtekende hij en werd even later geveild. Het winnende bod kwam van Roman Sharf, CEO

Lees meer »

“Met Vanaken speelt Anderlecht los kampioen”: onze analisten kiezen hun ‘Mixed XI’ van Club en RSCA, maak ook zelf de oefening!

Simon Mignolet of toch Kasper Schmeichel tussen de palen? Een vooral Brugs of Brussels middenveld? En Dolberg of Jutglà als spits? In aanloop naar de kraker tussen Club Brugge en Anderlecht van zondag stelden onze voetbalanalisten hun ‘Mixed XI’ van beschikbare spelers samen. De geschorste Igor Thiago was dus bijvoorbeeld geen optie. Ontdek hieronder hun keuzes en laat via onderstaande

Lees meer »

170 miljoen vierkante kilometer: Egypte plant reusachtige toeristische trekpleister aan Middellandse Zee

Egypte is van plan om een reusachtige toeristische trekpleister uit de grond te stampen aan de Middellandse Zee. Dat heeft de Egyptische premier Moustafa Madbouly vrijdag aangekondigd. De plannen hebben betrekking op een oppervlakte van 170 miljoen vierkante kilometer, met plaats voor hotels, woningen, sport- en commerciële centra. Daarnaast zal er ook een luchthaven worden gebouwd.

Lees meer »

KZ Dentergem (4C) rekent op eindrondeticket

KZ Dentergem pakte vorig weekend uit met een vooroorlogse score (8-2) tegen Jong Anzegem, dat straks ook de eindronde speelt. De bijna 36-jarige Kenneth Taelman hoopt zijn carrière in schoonheid af te sluiten. Met een titel kan het niet meer, via de eindronde wel.
The post KZ Dentergem (4C) rekent op eindrondeticket appeared first on KW.be.

Lees meer »

Financieel directeur van Komen-Waasten gaat deze zomer met pensioen

In juli zal Regis Dumortier (63) voor een laatste keer de deuren van het gemeentehuis Komen-Waasten achter zich dichttrekken. Na een indrukwekkende loopbaan van meer dan 41 jaar zal de financieel directeur van Komen-Waasten genieten van zijn pensioen. Het gemeentebestuur is ondertussen gestart met de zoektocht naar zijn opvolger.
The post Financieel directeur van Komen-Waasten gaat deze zomer met pensioen

Lees meer »