Krantenkoppen

Elon Musk bezoekt voormalige concentratiekamp Auschwitz

Elon Musk, de rijkste man op aarde, heeft maandag het herdenkingsmonument bezocht van het voormalige Duitse concentratiekamp van Auschwitz. Musk is eigenaar van sociaal netwerk X, het vroegere Twitter, dat kritiek moet slikken omdat het niet doortastend genoeg optreedt tegen antisemitische posts.

Meer krantenkoppen in België

Ameel Candy World bouwt met 120 vrijwilligers ‘Grootste snoeptaart ter wereld’: “Het wordt enorm spannend”

De Roeselaarse groothandel Ameel Candy World viert zijn 25ste verjaardag met een uniek bouwwerk. Vandaag slaat het bedrijf de handen in elkaar met 120 vrijwilligers uit zes verenigingen om de grootste snoeptaart ter wereld te bouwen. Die moet het pronkstuk van de beurs op zondag worden. De snoeptaart heeft een diameter van 10 meter en is maar liefst 8,65 meter

Lees meer »

Iran lanceert satelliet op Russische kosmodroom

Iran heeft een eigen satelliet gelanceerd op de Russische ruimtehaven Vostotsjny. De met camera’s uitgeruste onderzoekssatelliet Pars-1 is tot op een hoogte van 500 kilometer gebracht, zo berichten Iraanse staatsmedia donderdag.

Lees meer »

Van alle simplistische oplossingen voor migratie is er geen enkele die werkt

Volgens een opinieonderzoek van De Standaard en VRT – uitgevoerd door de Universiteit Antwerpen – is migratie “het grootste probleem” voor de Vlaamse kiezers. Vlaanderen is geen uitzondering. In Nederland verzilverde Geert Wilders dat thema met een eclatante verkiezingsoverwinning. Ook in de VS draaien de verkiezingen voor een deel rond migratie. Zowel Donald Trump als Joe Biden trekken daarvoor naar

Lees meer »

Geen verrassingen in Michigan: Biden en Trump winnen primaries

De voorverkiezingen dinsdag in de Amerikaanse staat Michigan hebben niet tot verrassingen geleid. Aan Democratische zijde won president Joe Biden ruim, hij stond na het sluiten van de stembussen op een voorspelde 79 procent van de stemmen (de ‘expected vote’). Aan Republikeinse zijde kreeg voormalig president Donald Trump met 65 procent een flinke meerderheid. Alle grote Amerikaanse media hebben Biden

Lees meer »

Wielerfanaat en ex-voetbaltrainer Rik Masil op de lijst van PRO

Opmerkelijk verkiezingsnieuws bij PRO in Moorslede. Rik Masil (59) zet zijn eerste stappen in de politiek en staat voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van PRO. Rik is voorzitter van Wielercomité Noorden Sterk Ledegem, op Paasmaandag organisatoren van een wielerwedstrijd voor nieuwelingen. PRO telt drie zetels en zit in de oppositie nadat het in de vorige legislatuur met

Lees meer »

Bisschop Lode Aerts bezoekt Oekraïens gezin twee jaar na inval van Rusland

Zaterdag 24 januari 2022, twee jaar geleden brak de oorlog in Oekraïne uit. Om deze trieste gebeurtenis niet zomaar te laten voorbij gaan, ging bisschop van Brugge Lode Aerts op bezoek bij een Oekraïens gezin. “Vorig jaar was ik in Oekraïne zelf, waar de mensen zeer gastvrij waren ondanks de moeilijke omstandigheden. Nuwillen we hen zelf een maaltijd aanbieden”, vertelt

Lees meer »

Maart als zwarte maand?

Ook al voelen we stilaan de lentekriebels, de maand maart kondigt zware bewolking en hier en daar een onweder aan op de weerkaart van het West-Vlaams topvoetbal. Nog voor de terugwedstrijd in de halve finale van de Croky Cup op Union woensdag was al duidelijk dat Club Brugge onder Ronny Deila van geen succesvol seizoen
The post Maart als zwarte

Lees meer »

LIVE Oekraïne. VS zien geen tekenen dat Rusland nucleaire aanval plant – Kiev haalt recordaantal Russische vliegtuigen neer: 13 toestellen in 12 dagen

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

Rotary steunt kleinVerhaal en Proper Strand Lopers

Rotaryclub Oostende Maritiem beloonde twee lokale organisaties met een cheque van 5.000 euro. Het ging om de opbrengst van evenementen met chocolatier Dominique Persoone en de Ensornocturne.
The post Rotary steunt kleinVerhaal en Proper Strand Lopers appeared first on KW.be.

Lees meer »