Krantenkoppen

Elon Musk brengt bezoek aan voormalig concentratiekamp Auschwitz

Elon Musk, de rijkste man op aarde, heeft maandag het herdenkingsmonument bezocht van het voormalige Duitse concentratiekamp van Auschwitz. Op een conferentie over online-Jodenhaat zei Musk dat hij zelf veel Joodse vrienden heeft en dat zijn platform X – het vroegere Twitter – in vergelijking met andere sociale media helemaal niet zo antisemitisch is.

Meer krantenkoppen in België

Bijnaam wordt verhaal

Contant betalen is in China niet meer gebruikelijk. Consumenten betalen er meestal via hun telefoon. Apps als WeChat en Alipay zijn enorm populair. Haast alle aankopen worden zo vereffend: boodschappen, onlineaankopen, huur en taxiritten. Dat de onlinewereld bijna een ­parallelle wereld is geworden, merk je ook aan het gebruik van bijnamen. Die zijn vaak weloverwogen. Ze weerspiegelen het zelfbeeld van

Lees meer »

Aannemer legt laatste hand aan Heldentorens, waar ook eerste handelaars intrek nemen: “Binnenkort volgt aanleg van omgeving”

De projectontwikkelaar en aannemer leggen momenteel de laatste hand aan de Heldentorens, het grootschalige bouwproject in Heist. De stellingen verdwijnen stap voor stap zodat de verfijnde architectuur van het driedelige torencomplex nu aftekent tegen de Heistse skyline. Tegen eind deze maand moet de buitenafwerking van de Heldentorens gerealiseerd zijn. Ondertussen is er al heel wat activiteit én wordt binnenkort gestart

Lees meer »

Recordaantal klachten ingediend door mensen op bel-me-niet-meer-lijst: “Systeem schiet zijn doel voorbij”

Vorig jaar zijn er 9.816 klachten ingediend bij de federale overheidsdienst Economie voor ongewenste reclameoproepen bij mensen die op de bel-me-niet-meer-lijst stonden. Die lijst biedt de mogelijkheid geen reclameoproepen meer te ontvangen van ondernemingen die aan directe marketing doen. “Het systeem schiet zijn doel voorbij”, zegt N-VA Kamerlid Anneleen Van Bossuyt.

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »