Krantenkoppen

EU-buitenlandchef scherp voor Israël: “Wat is het alternatief voor tweestatenoplossing? Alle Palestijnen doden?”

De Europese Unie blijft onverminderd vasthouden aan het concept van een onafhankelijke Palestijnse staat als oplossing voor het conflict tussen Israëli’s en Palestijnen. Dat heeft Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger voor het Europees buitenlandbeleid, maandag gezegd bij de start van een vergadering van de 27 EU-ministers van Buitenlandse Zaken. “Welke andere oplossing hebben (de Israëli’s) in gedachten? Alle Palestijnen doen vertrekken? Hen doden?”

Meer krantenkoppen in België

Dak van bouwvallige loods komt los in Beernem

Vrijdagmorgen rond 9 uur liep bij de brandweer een oproep binnen. Er was een dak van een loods losgekomen in de Molenstraat in Beernem.
The post Dak van bouwvallige loods komt los in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is de Wolfpack de Wolfpack niet meer? Een goede Omloop had al het gedoe doen vergeten, maar dat draaide anders uit

Meteen raak voor Visma-Lease a Bike in de Omloop. De ploeg van Wout van Aert heeft definitief de scepter overgenomen van Soudal Quick-Step als dé dominante factor in het voorjaar, ziet onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. “Is de Wolfpack de Wolfpack niet meer?”, vraagt hij zich af. “Zie de uitspraken van vader Patrick Evenepoel kort voor het WK in Glasgow.

Lees meer »

Scouts Tempeliers Gullegem-Moorsele organiseert vierde editie van Kaffee VTT

Terwijl de toppers zich klaarstomen voor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, blazen de wielerliefhebbers uit Gullegem en omstreken morgen verzamelen voor de start van hun eigen voorjaar. De Scouts Tempeliers Gullegem-Moorsele organiseert voor de vierde keer hun fameuze Kaffee VTT: een mountainbiketocht gekoppeld aan een winterbar.
The post Scouts Tempeliers Gullegem-Moorsele organiseert vierde editie van Kaffee VTT appeared first

Lees meer »

UPDATE. Twee wielertoeristen uit Lochristi overleden bij aanrijding met auto in Gent: bestuurder (45) had rijverbod, reed te snel en was onder invloed

In de haven van Gent zijn deze voormiddag twee wielertoeristen (45) om het leven gekomen nadat ze in een groepje op het fietspad aangereden werden door een Opel Astra. De bestuurder had een rijverbod, legde na het ongeval een positieve ademtest af en zou ook te snel gereden hebben. De andere drie fietsers raakten gewond. De slachtoffers zijn afkomstig uit

Lees meer »

Japan houdt conferentie voor wederopbouw van Oekraïne, is dat niet wat vroeg?

In Japan is een conferentie afgerond voor de economische samenwerking met en wederopbouw van Oekraïne. Vooral dat laatste doet bij velen de wenkbrauwen fronsen, want nu Rusland enkele belangrijke overwinningen haalt aan het front lijkt het einde van de oorlog allesbehalve in zicht. Waarom organiseerde Japan nu al een conferentie voor de Oekraïense wederopbouw?

Lees meer »

Voor het eerst stijgt wereldwijde temperatuurafwijking boven +2°C in 2024: zijn onze klimaatdoelstellingen nog haalbaar?

2023 was wereldwijd het warmste jaar ooit gemeten en 2024 zet deze trend vlot voort. Tussen 8 en 11 februari steeg de globale temperatuur zelfs meer dan twee graden Celcius boven de pre-industriële waarden. De klimaatverandering is aan het versnellen, stellen onderzoekers. Maar wat is er juist aan de hand? Hoe uitzonderlijk is dit? En zijn de doelstellingen uit het

Lees meer »